Privé reis Zuid Tanzania

2.805,00 p.p.

Maak een prachtige 11-daagse privé reis door Zuid Tanzania, het onbekendere en ongerepte deel van Tanzania. Omdat de parken zo groot zijn en er relatief weinig bezoekers komen, krijgt u er het échte bush gevoel. U waant zich die avonturier van weleer, die op expeditie is om een nieuwe streek te verkennen.

Deze reis verloopt in een rustig tempo en biedt ruimte om de parken goed te ontdekken. Niet alleen vanuit de safari jeep, maar ook wandelend en zelfs varend. U bezoekt het grootste wildpark van Tanzania, Selous Game Reserve. Hier verzamelen talloze olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen zich in en langs de vele rivieren en meren.

In het woeste Ruaha heeft u grote kans getuige te zijn van een opwindende jacht van een grote kat. Mukimi en Udzungwa zijn kleiner, maar de groene savannes en mysterieuze bossen bieden een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

U verblijft in lodges en tentenkampen midden in de natuur, waar regelmatig grotere en kleinere bezoekers uit de dierenwereld passeren. Na de safari deelt u gezellig met een drankje bij het kampvuur de belevenissen van de dag.

Dit is een volledig verzorgde rondreis door Zuid-Tanzania, met eigen chauffeur/gids en 4×4 safari auto met pop-up-dak. Inclusief wandelsafari in Selous en Ruaha en bootsafari in Selous. Mogelijkheid om te zwemmen bij de watervallen van Udzungwa. Inclusief een binnenlandse vlucht Dar-Ruaha.

Combineer de prachtige 11-daagse privé reis door Zuid Tanzania met het bekendere noordelijke circuit en/of een paar dagen aan een parelwit strand bij Kilwa of op Zanzibar, Pemba of Mafia. De reis kan ook in omgekeerde volgorde worden gedaan.

 

Hoogtepunten: Selous Game Reserve, Mikumi NP, Udzungwa Falls, Ruaha NP

Dag 1 Vlucht

Transfer van het vliegveld naar uw hotel in Dar: Vandaag vliegt u naar Dar es Salaam Airport waar u wordt opgewacht door één van onze collega’s, die u naar uw hotel in de stad brengt. De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht, een duik in het zwembad nemen of de omgeving van uw hotel herkennen. Dar es Salam is een bruisende stad van 3 1/2 miljoen inwoners waar alle 120 stammen van Tanzania vertegenwoordigd zijn. De architectuur is een mix van Swahili, koloniale en Aziatische invloeden maar wordt nu vooral overheerst door hoogbouw en wolkenkrabbers. U kunt er leuke artisanale marktjes vinden, drukke groente- en fruitstallen, uitstekende restaurants en mooie stranden

Accommodatie: The Slipway Hotel B&B

Dag 2-3-4  Selous Game Reserve

U rijdt vandaag in ongeveer 7 uur naar uw eerste safaripark, Selous, voor een gedeelte over onverharde wegen. Voor onderweg krijgt u een picknick lunch van het hotel mee die u op een mooi plekje gaat nuttigen. Na aankomst in de lodge kunt u genieten van de rust en de bush geluiden om u heen, een aperitiefje drinken bij het kampvuur en dineren onder de sterrenhemel.

In de ochtend van dag 3 maakt u uw eerste game drive in Selous Game Reserve, het grootste beschermde natuurreservaat van Tanzania, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is een ongerept onbewoond gebied groter dan Zwitserland! Glooiende beboste savannes, uitgestrekte grasvlaktes en rotsformaties worden doorkruist door de Rufiji rivier en zijn vele zijrivieren. Met een speciaal aangepaste safari terreinwagen komt u heel dicht bij de fantastische Afrikaanse dierenwereld. U rijdt naar enkele van de meren waar de dieren hun dorst komen lessen en waar de nijlpaarden en krokodillen hun dagen lui in het water doorbrengen. Op de open plekken in het woud kunt u olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.

In de namiddag maakt u een bootsafari op de Rufiji Rivier. Vanaf het water kunt u prachtige vogels zien, maar ook nijlpaarden, krokodillen, olifanten, giraffen en zebra’s. Zie de nijlpaarden vlak bij uw boot en fotografeer de krokodillen die zich op de zandoevers koesteren in de warme zon, met hun bek open waarin vogels de voedselresten tussen hun tanden vandaan pikken. Grotere watervogels speuren langs de oevers van de rivier naar voedsel, aan de zwaaiende rietstengels hangen de kleine ronde nestjes van de gele wever en in de bomen op de steile wanden zit de ijsvogel op uitkijk.

Vroeg op op dg 4 voor een avontuurlijke wandelsafari! Onder begeleiding van een ervaren gids leert u over de flora & fauna en over de wijze waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids vertelt veel over de vegetatie en de bijzondere vogels die hier leven. Zwart witte colobus apen slingeren in de bomen. Op open plekken in het woud kunt u zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maakt u ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren.

Accommodatie: Selous Wilderness Camp & Sable Mountain Lodge FB – met bush walk,  4×4 en bootsafari

Dag 5-6  Mikumi NP

Transfer naar Mikumi (8 uur rijden).
Vandaag is uw rit een heuse expeditie door de Uluguru Mountains, via Morogoro naar Mikumi. Het is een prachtige rit die u leidt door rivieren, dorpjes, smalle bruggetjes en het tropische regenwoud van Uluguru Mountains. Uw lunch voor onderweg wordt wederom meegenomen op deze rit die, afhankelijk van het waterpeil, acht tot negen uur duurt. In de late middag komt u aan bij uw lodge in Mikumi. Een heerlijke douche, dineren onder de sterren en verhalen bij het kampvuur, terwijl in de verte de hyena’s lachen en de leeuwen brullen.

Dag 6 een hele dag om dit kleinere wildpark te verkennen! Mikumi wordt ook wel “klein Serengeti ” genoemd, omdat de lange uitgestrekte savannes overeenkomsten tonen met het bekendere wildpark in noord Tanzania. Buiten de kenmerkende savannes bestaat Mikumi uit de Mkata uiterwaarden. Deze vlaktes, bezaaid met acacia- en palmbomen, lopen tijdens het regenseizoen onder en nemen de tijd om op te drogen wanneer het droge seizoen aanbreekt. De maanden die hierop volgen (juli t/m februari) staan deze uiterwaarden vol met wildleven die gretig grazen van het (verse) gras. Buiten de gazelles, wrattenzwijnen, giraffen, zebra’s etc., trekt Mkakta uiteraard ook de jachtdieren aan waaronder leeuwen, hyena’s en luipaarden. Mikumi heeft verschillende uitkijktorens met mooie uitzichten over het landschap. U kunt kiezen om de gehele dag met picknick lunch onderweg te zijn, of terugkomen in de lunch voor een heerlijke warme lunch.

Accommodatie: Mikumi Wildlife Camp FB – met 1 volle dag 4×4 safari in Mikumi

Dag 7  Udzungwa mountains

Vandaag gaat u verder naar de Udzungwa bergen, een klein park dat bekend staat om zijn vele endemische planten- en dierensoorten, waaronder verschillende primaten. Het landschap van het Udzungwa National Park is spectaculair, met het regenwoud verspreid over heuvels, valleien en bergen. Het park heeft een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder de Sanje watervallen, met 170 meter de hoogste waterval in een nationaal park in Tanzania. Een wandeling van zo’n 5 kilometer hier naartoe wordt natuurlijk beloond door een heerlijk vefrissende duik in de poeltjes onderaan de watervallen! Ook kunt u hier genieten van de vele bonte vogels, wel meer dan 400 soorten!

Accommodatie: Hondo Hondo Forest Camp FB – met 4×4 safari en wandeling naar de falls

Dag 8-9-10 Ruaha NP

De 250 km lange route van vandaag gaat voor een groot gedeelte langs de rivierbedding van de Rufiji rivier. Langs de oevers staan duizenden baobab bomen. Sommigen wel met een omtrek van 15 meter. Het nationale park ligt op een plateau, 1200 meter boven zeespiegel. De temperatuur is hierdoor zo’n 10 graden koeler dan aan de kust. In de middag komt u aan in het Ruaha park, het grootste wildpark van Tanzania.

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het op een na grootste nationale park van Tanzania, Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort, de grote koedoe met zijn prachtige spiraalvormige horens. Ook voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs, want er komen hier meer dan 500 verschillende exotische soorten voor. Dit park verkennen we op dag 9 per auto. Er zijn immers gigantisch veel routes en regio’s om te ontdekken. Langs de rivier zijn plekken waar u uit de auto kunt en beschut in een rondavel uw lunch kunt gebruiken, terwijl u zicht heeft op de rivier en de talloze nijlpaarden die zich hier laten zien en horen.

Op deze tweede dag in Ruaha gaat u er ook weer de hele dag op uit, voornamelijk met de jeep. Maar een andere verrassende manier om Ruaha te beleven is per wandelsafari. Onder deskundige begeleiding komt u (heel) dichtbij het wild. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari in de eerste plaats op de veiligheid. Daarnaast gaat de interesse uit naar wat u onderweg tegenkomt. Dat zijn zowel sporen, flora, vogels als het zien van b.v. gazelles tot leeuwen. Mocht u nog meer avontuur wensen, dan kut u deelnemen aan een onvergetelijke ballonvaart (optioneel ). Scherend over de boomtoppen en savannes ziet u de apen omhoog kijken en de dieren voor u uitrennen. De ballonsafari wordt afgesloten met een luxe bushontbijt met champagne! De rest van de dag blijft u vanauit de safarijeep speuren naar alle wilde dieren. Met een beetje geluk bent u zelfs getuige van een ware “kill”‘, de jacht van een grote kat op zijn prooi.

Accommodatie: Tandala Tented Camp FB – met 4×4 safari’s

Dag 11 vlucht naar huis

Uw prachtige safari zit er helaas weer op. Met een laatste rit door de wildernis wordt u naar de airstrip van Ruaha gebracht. Nog een laatste avontuur: u stapt in een klein vliegtuigje dat u in een uurtje terug naar Dar brengt. Een mooie vlucht omdat u door de geringe hoogte het prachtig glooiende landschap, de kuddes dieren en de ruige bergen goed kunt zien. Bij aankomst in Dar wordt u naar uw hotel gebracht voor een laatse overnachting (verlenging Zanzibar mogelijk).

2020

REISCODEVAN – TOTPRIJS ppOPMERKING
CODE ZTZ20jan/feb/maart/juni/juli/aug/sept/okt/dec€ 2965
€ 3230
€ 4110
bij 6 personen
bij 4 personen
bij 2 personen
CODE ZTZ20nov€ 2805
€ 3075
€ 3970
bij 6 personen
bij 4 personen
bij 2 personen
hele jaar€465single supplement
 • in april en mei wordt er wegens de weersomstandigheden niet gereisd
 • Prijzen zijn geldig in 2020 en voor de accommodaties en het reisschema zoals hierboven besproken
 • Accommodaties kunnen naar wens (en budget)  aangepast worden – meer luxe, of meer basic

Informatie over de accommodaties

Niveau van de accommodaties kunnen aan uw wensen worden aangepast.  Alle accommodaties zijn persoonlijk geselecteerd op ligging, service, comfort en prijs/kwaliteit. Meestal is het een mix tussen tented camps en lodges. Tijdens uw reis kunt u ook lokale humanitaire projecten aandoen. Upgrades zijn mogelijk, bijvoorbeeld een ballonvaart in Ruaha NP.

Tijdens de safari rijdt u in een 4×4, voorzien van een speciaal pop-up panorama dak, zodat u staande vanuit de auto te fotograferen of te filmen. In de safari auto heeft iedereen een comfortabele stoel aan een raamzijde, zodat u ook zittend de dieren goed kunt spotten. De gids blijft de hele reis bij u. Het zijn zonder uitzondering uitstekende gidsen, Engels sprekend, veilig rijdende chauffeurs met een enorme kennis van flora en fauna. Zij zullen u ruim de tijd geven om foto’s te nemen, vragen te stellen, en te genieten van het mooie landschap. De gids zal uw vakantie tot een niet te vergeten ervaring maken.

Aandachtspunten

 • Vertrek op een data die u past
 • kinderen 12-18  jaar welkom, mits begeleid door een volwassene (prijs op aavraag).
 • 65+ welkom, mits fit en gezond en met medisch certificaat

Inbegrepen

 • Alle beschreven accommodaties met de genoemde maaltijden.
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto.
 • Safari vlucht van Ruaha naar Dar Es Salam.
 • De toegangsprijzen voor de beschreven National Parks en Conservation Area’s.
 • Een Engelssprekende gids tijdens de safari dagen.
 • Beschreven binnenlandse vluchten.
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar en van Tanzania.
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $20,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken.
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • verlenging

Kijk op Trustpilot of Facebook voor betrouwbare reviews.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!