Tanzania & Zanzibar met kinderen (privé-reis)

2.875,00 p.p.

Maak een onvergetelijke familiereis naar Tanzania! Ga samen met de kinderen op avontuur, speur naar wilde dieren in de Serengeti en sluit af met een heerlijke strandvakantie.

Tijdens deze speciale 14-daagse privé gezinsreis, reist u met een 4×4 safari jeep door verschillende nationale parken in Tanzania. Voor de kinderen is het reistempo wat rustiger. We maken vooral gebruik van familiekamers. Tevens is er tijd om te ontspannen bij het zwembad van de lodge. De afwisselende activiteiten passen goed bij actieve gezinnen. Zo ga je natuurlijk op safari (game drive) met een stoere landcruiser met popup dak. Maar je kan ook een wandeling met de Masai maken en een leuke fietstocht bij het plaatsje Mto wa Mbu. Of bezoek een kindertehuis en maak een culturele wandeling.
De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk resort op het tropische Zanzibar. Ook op Zanzibar kan je nog leuke dingen ondernemen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon van het strand genieten en alle indrukken verwerken.

Tanzania is een safari land bij uitstek. Je vindt er de uitgebreide savanne van de Serengeti, met grote groepen leeuwen, olifanten en giraffen. Maar ook de wereldberoemde Ngorongoro Krater met 25.000 dieren! Een grote veelzijdigheid aan natuur en landschappen , het is voor elke safariliefhebber een must om eens geweest te zijn.
Een onvergetelijke familiereis naar Tanzania!

Hoogtepunten: Arusha of Moshi, bezoek aan de Maasai, Lake Manyara National Park, Serengeti, Ngorongoro Krater, Zanzibar.

Dag 1 Vlucht

Vlucht naar Arusha. Inclusief transfer. Karibu in Tanzania!
Het avontuur gaat beginnen!
Accommodatie: Kilimanjaro Lodge B&B of upgrade Arusha Villa B&B

Dag 2 Maasai

Je wordt om 9.00 uur opgehaald bij de accommodatie en rijdt circa 1,5 uur naar Africa Amini Maasai. Na de briefing van de camp manager, kan je verschillende activiteiten doen, zoals oefenen met traditionele jacht met speren, een performance met zang, een tocht op een ezel voor kleinere kinderen, koken rond een groot vuur.
Dit culturele dorp heeft een doel het Maasai leven en cultuur te delen met toeristen zonder de privé dorpen te verstoren. Met uw verblijf bij Amini Maasai ondersteunt u de lokale Maasai families met voedsel, water, educatie, gezondheid en arbeid.

Dag 2  Lake Manyara National Park

Vandaag rijden we 3 uur naar het Lake Manyara National Park.
Lake Manyara is een van de parken waarin veel dieren en natuur te zien is in een relatief ‘klein’ gebied, want het park is 330 km2 groot en wordt daardoor soms onterecht overgeslagen. Toch is het een perfecte safari-introductie. Het biedt met 11 ecosystemen een zeer divers landschap: prachtige groene bossen gevoed door het ondergrondse water, acacia’s, open grasvlaktes, moerassen en zoutwatermeer. Lake Manyara staat bekend om haar rijkdom aan vogels zoals pelikanen en flamingo’s. Ook is het een van de beste parken om olifanten van heel dichtbij te zien. Verder leven hier o.a. luipaard, cheetah, dik-dik, nijlpaard, masai giraf en zebra. Door een goede toevoer van water is het park altijd in goede conditie en is er dus altijd genoeg water voor de dieren. Het park is daarom in alle maanden van het jaar een prima safari bestemming.
Bij Rhotia Valley Lodge kan je het kindertehuis bezoeken of ter afwisseling met de safari’s, een culturele wandeling maken.

Accommodatie: Rhotia Valley Lodge DBB – met volle dag 4×4 safari in Lake Manyara

Dag 4-5-6  Serengeti National Park

Transfer naar Serengeti (4 uur rijden).
Serengeti National Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Het gebied is uniek vanwege de enorme roofdieren populatie en door de jaarlijkse wildebeest migratie. Beroemde BBC-natuurdocumentaires (Planet Earth, Great Migrations) hier zijn opgenomen.

Het park is vooral bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheetah’s, leeuwen en andere katachtigen. De kans om een luipaard te spotten is nergens zo groot als in de Seronera Vallei. Maar het is de grote migratie waar de Serengeti misschien wel het meest beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles verplaatsen zich zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Wie de migratie eenmaal met eigen ogen heeft aanschouwt, houdt voor altijd van Afrika.
Het comfortabele tented camp geeft het echte Ou of Africa gevoel. Het safaricamp ligt midden in de Serengeti en kijkt uit over de uitgestrekte vlaktes.

Accommodatie: Kenzan Kisura Camp DBB – met 2x volle dag 4×4 safari in Serengeti
of upgrade Kubu Kubu Tented Lodge

Dag 7  Karatu

Vandaag rij je nog een groot deel van de dag safari ni de Serengeti en rijdt vervolgens richting Ngorongoro Krater, naar het dorpje Karatu. De lodge heeft een lekker zwembad en de kamers kijken uit op het Ngorongoro bos.

Accommodatie: Endoro Lodge DBB

Dag 8  Ngorongoro Krater

In de ochtend rijden we de Ngorongoro krater in, het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Dit ‘8ste wereldwonder’ herbergt 30.000 dieren, waaronder de Big 5. Behalve grote kuddes zebra’s en gnoes vind je in Ngorongoro olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en de in Tanzania niet veel voorkomende zwarte neushoorn. Wanneer u het noorden van Tanzania bezoekt mag de Ngorongoro krater niet ontbreken!
Accommodatie: Endoro Lodge DBB – met volle dag 4×4 safari in Ngorongoro
of upgrade Sopa Lodge aan de rand van de Ngorongoro krater

Dag 9-13

Transfer naar Arusha, vlucht naar Zanzibar.

In de Indische Oceaan, ten oosten van Tanzania, ligt het eiland Zanzibar.  Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op Zanzibar hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats voor het maken van een wandeling. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een typisch Arabisch sfeertje. Op elke hoek van de smalle straatjes komt u wel iets interessants tegen.

Het ‘specerijeneiland’ heeft bovendien uitnodigende hagelwitte stranden, azuurblauw water en goede duiklocaties. Er is keuze uit meer afgelegen accommodaties of juist hotels met meer vertier.

Accommodatie: Kichanga Lodge (vlakbij restaurant ‘The Rock’) of Next Paradise

Dag 14 vlucht naar huis

2020

De beschreven reis is een voorbeeldreis en kan worden aangepast aan jullie wensen. Wij overleggen graag over de activiteiten, soorten accommodatie en het reistempo.

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp
vanaf
kind 4-11 kind 12-15 OPMERKING
CODE NTZ14jan/feb/juni/sept/okt/dec€ 3085
€ 3222
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE NTZ14maart/nov€ 3079
€ 3115
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE NTZ14april/mei€ 2868
€ 3079
€ 2000
€ 2175
€ 2250
€ 2450
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE MAKTZ14juli/aug€ 3290
€ 3525
€ 2250
€ 2450
€ 2605
€ 2805
bij 6 personen
bij 4 personen

 

 • single supplement: op aanvraag

Informatie over de accommodaties

Niveau van de accommodaties kunnen aan uw wensen worden aangepast.  Alle accommodaties zijn persoonlijk geselecteerd op ligging, service, comfort en prijs/kwaliteit. Op deze familiereis houden we speciaal rekening met de kinderen door familiekamers te selecteren. Meestal is het een mix tussen tented camps en lodges. Tijdens uw reis kunt u ook lokale humanitaire projecten aandoen. Upgrades zijn mogelijk, bijvoorbeeld een lodge aan de rand van Ngorongoro Krater of luxury tented camps in de Serengeti.

Tijdens de safari rijdt u in een 4×4, voorzien van een speciaal pop-up panorama dak, zodat u staande vanuit de auto te fotograferen of te filmen. In de safari auto heeft iedereen een comfortabele stoel aan een raamzijde, zodat u ook zittend de dieren goed kunt spotten. De gids blijft de hele reis bij u. Het zijn zonder uitzondering uitstekende gidsen, Engels sprekend, veilig rijdende chauffeurs met een enorme kennis van flora en fauna. Zij zullen u ruim de tijd geven om foto’s te nemen, vragen te stellen, en te genieten van het mooie landschap. De gids zal uw vakantie tot een niet te vergeten ervaring maken.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek
 • kinderen welkom
 • 65+ welkom, mits fit en gezond en met medisch certificaat

Inbegrepen

 • Alle beschreven accommodaties met de genoemde maaltijden.
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto.
 • De toegangsprijzen voor de beschreven National Parks en Conservation Area’s.*
 • Een Engelssprekende gids tijdens de safari dagen.
 • Drinkwater tijdens de safari dagen.
 • Beschreven binnenlandse vluchten.
 • Beschreven transfers op Zanzibar.
 • Lidmaatschap bij Flying doctors
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar en van Tanzania.
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $20,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken.
 • Activiteiten op Zanzibar.
 • Zanzibar infrastructure tax ($1,- pppn)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • verlenging

Kijk voor reviews op Trustpilot.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!