Tanzania safari & Zanzibar (privé-reis)

2.875,00 p.p.

Een privé safari in Tanzania en een afsluiting aan het strand in Zanzibar: het beste van twee werelden.
Tijdens deze fraaie 14-daagse privé reis reist u met een 4×4 door de zeer wildrijke nationale parken van Noord – Tanzania en sluit u de reis af op het tropische Zanzibar.
Tanzania, gelegen in het oosten van Afrika, is een safari land bij uitstek. U vindt er de de uitgebreide savanne van de Serengeti met grote groepen leeuwen, olifanten en giraffen. Maar ook de Ngorongoro Krater met zijn neushoorns. Een grote veelzijdigheid aan natuur en landschappen vol baobabbomen: voor elke safariliefhebber een must om eens geweest te zijn.
Ga je op privé safari in Tanzania, heb je op het noordelijke circuit een keuze uit meerdere wildparken. De Serengeti en Nogorongoro mogen uiteraard niet ontbreken, maar ook Lake Manyara National Park met pelikanen, flamingo’s en veel olifanten.

Voldaan geniet u na op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Of u verlengt op een ander tropisch eiland aan de Swahilikust, zoals Pemba Island of Mafia Island.

Hoogtepunten: Arusha, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro Krater, Zanzibar.

Dag 1 Vlucht

Vlucht naar Arusha. Inclusief transfer.
Accommodatie: Kilimanjaro Lodge B&B of upgrade Arusha Villa B&B

Dag 2-3  Tarangire National Park

Rustige start, rond 09.00 richting Tarangire (3 uur rijden).
Dit wat onbekendere, 2850 m2 grote natuurgebied, kenmerkt zich door het heuvelachtige terrein, de diep gelegen Tarangire rivier die hier bijna altijd gevuld is met water, kleine moerassen, de acacia’s en de enorme baobabbomen. Het wildpark kent een relatief grote olifantenpopulatie, maar er zijn ook buffels, cheetah’s, hyena’s en soms leeuwen te zien. In de droge periode tussen juli en november verzamelen de dieren zich bij de moeraslanden en Tarangire rivier voor vers drinkwater. Vooral in deze maanden is dit park een aanrader.

Accommodatie: Simba Lodge DBB – met volle dag 4×4 safari in Tarangire

Dag 4-5-6  Serengeti National Park

Transfer naar Serengeti (4-5 uur rijden).
Serengeti National Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Vooral de enorme roofdieren populatie en de jaarlijkse wildebeest migratie, maken het gebied uniek. Beroemde BBC-natuurdocumentaires (Planet Earth, Great Migrations) hier zijn opgenomen. Het park heeft een oppervlakte van bijna 15.000 km2 en bestaat voor 1/3 uit open grasvlakten, afgewisseld met acaciawouden en opvallende ‘kopjes’, bergen grote kiezelstenen. In de buurt van de kopjes is vaak meer begroeiing en daardoor meer wild en vogels te zien.

Het park is vooral bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheetah’s, leeuwen en andere katachtigen. De kans om een luipaard te spotten is nergens zo groot als in de Seronera Vallei. Maar het is de grote migratie waar de Serengeti misschien wel het meest beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles verplaatsen zich twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Wie de migratie eenmaal met eigen ogen heeft aanschouwt, houdt voor altijd van Afrika.

Accommodatie: Kenzan Kisura Camp DBB – met 2x volle dag 4×4 safari in Serengeti
of upgrade Kubu Kubu Tented Lodge

Dag 7-8  Ngorongoro Krater

In de ochtend genieten we nog van de Serengeti, rond 12,00 uur vertrekken we naar Karatu (4-5 uur rijden).
De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Dit ‘8ste wereldwonder’ herbergt 30.000 dieren, waaronder de Big 5. Behalve grote kuddes zebra’s en gnoes vind je in Ngorongoro olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en de in Tanzania niet veel voorkomende zwarte neushoorn. Wanneer u het noorden van Tanzania bezoekt mag de Ngorongoro krater niet ontbreken!
Accommodatie: Endoro Lodge DBB – met volle dag 4×4 safari in Ngorongoro
of upgrade Sopa Lodge aan de rand van de Ngorongoro krater

Dag 9-13

Transfer naar Arusha, vlucht naar Zanzibar.

In de Indische Oceaan, ten oosten van Tanzania, ligt het eiland Zanzibar.  Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op Zanzibar hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats voor het maken van een wandeling. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een typisch Arabisch sfeertje. Op elke hoek van de smalle straatjes komt u wel iets interessants tegen.

Het ‘specerijeneiland’ heeft bovendien uitnodigende hagelwitte stranden, azuurblauw water en goede duiklocaties. Er is keuze uit meer afgelegen accommodaties of juist hotels met meer vertier.

Accommodatie: Kichanga Lodge (vlakbij restaurant ‘The Rock’ of Next Paradise

Dag 14 vlucht naar huis

2020

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp
vanaf
kind 4-11 kind 12-15 OPMERKING
CODE NTZ14jan/feb/juni/sept/okt/dec€ 3085
€ 3222
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE NTZ14maart/nov€ 3079
€ 3115
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE NTZ14april/mei€ 2868
€ 3079
€ 2000
€ 2175
€ 2250
€ 2450
bij 6 personen
bij 4 personen
CODE NTZ14juli/aug€ 3290
€ 3525
€ 2250
€ 2450
€ 2605
€ 2805
bij 6 personen
bij 4 personen

 

 • single supplement: op aanvraag

Informatie over de accommodaties

Niveau van de accommodaties kunnen aan uw wensen worden aangepast.  Alle accommodaties zijn persoonlijk geselecteerd op ligging, service, comfort en prijs/kwaliteit. Meestal is het een mix tussen tented camps en lodges. Tijdens uw reis kunt u ook lokale humanitaire projecten aandoen. Upgrades zijn mogelijk, bijvoorbeeld een ldge aan de rand van Ngorongoro Krater of luxury tented camps in de Serengeti.

Tijdens de safari rijdt u in een 4×4, voorzien van een speciaal pop-up panorama dak, zodat u staande vanuit de auto te fotograferen of te filmen. In de safari auto heeft iedereen een comfortabele stoel aan een raamzijde, zodat u ook zittend de dieren goed kunt spotten. De gids blijft de hele reis bij u. Het zijn zonder uitzondering uitstekende gidsen, Engels sprekend, veilig rijdende chauffeurs met een enorme kennis van flora en fauna. Zij zullen u ruim de tijd geven om foto’s te nemen, vragen te stellen, en te genieten van het mooie landschap. De gids zal uw vakantie tot een niet te vergeten ervaring maken.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek
 • kinderen 12-18  jaar welkom, mits begeleid door een volwassene.
 • 65+ welkom, mits fit en gezond en met medisch certificaat
 • Single:€ 80

Inbegrepen

 • Alle beschreven accommodaties met de genoemde maaltijden.
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto.
 • De toegangsprijzen voor de beschreven National Parks en Conservation Area’s.*
 • Een Engelssprekende gids tijdens de safari dagen.
 • Drinkwater tijdens de safari dagen.
 • Beschreven binnenlandse vluchten.
 • Beschreven transfers op Zanzibar.
 • Lidmaatschap bij Flying doctors
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar en van Tanzania.
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $20,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken.
 • Activiteiten op Zanzibar.
 • Zanzibar infrastructure tax ($1,- pppn)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • verlenging

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!