Groepsreis Hoogtepunten Zuid-Afrika

3.999,00 p.p.

Deze reis is een combinatie van de
Groepsreis Bush Tour en de Groepsreis Tuinroute.

Maak een groepsreis door Zuid-Afrika met een kleine groep en in een rustig reistempo. Maximaal 10 personen, een binnenlandse vlucht en safari’s zoals het hoort in open 4×4. Zo ziet, beleeft en geniet u meer!

 • U komt u langs de mooiste plekken van Zuid – Afrika en bezoekt deze op het gemak.
 • De eerste helft van de reis gaat vooral over wild en natuur, de tweede helft over ‘het goede leven’ en  mooie natuur.
 • Logeer in bijzondere en kleinschalige 4* accommodaties.
 • Kleine reisafstanden.
 • Onderbreek de lange reisroute van Durban naar Port Elizabeth met een binnenlandse vlucht (spaart 1000 of langs de Drakensbergen zelfs 1700 km rijden!).
 • De ervaren gids spreekt Afrikaans – Nederlands.
 • met SGR Reisgarantie

Dit is de ideale kennismaking met Zuid – Afrika, met de meeste Afrika beleving! Qua prijs-kwaliteit een uitgekiende reis.

Hoogtepunten: Pretoria | Panoramaroute | Moholoholo Rehab Centre | Kruger NP | Swaziland | Pongola Private Game Reserve | St Lucia | Hluhluwe | Dolphin Coast & Durban | Port Elizabeth | Addo Elephant NP | Tuinroute met o.a. Tsitsikamma NP | Plettenberg | Stellenbosch wijngebied | 3 nachten Kaapstad

Dag 0: nachtvlucht

Vlucht met tussenstop van Amsterdam (of andere luchthaven in overleg) naar Johannesburg. U komt in de ochtend van dag 1 aan en kunt de dag besteden bv aan een bezoek aan Soweto (optie).

Dag 1: dagvlucht/Pretoria

Rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Overnachting in Pretoria.
Goodey’s guesthouse B&B of vergelijkbaar.

Dag 2: Hazyview – 375 km

Vandaag in de ochtend een bezoek aan Pretoria (Union Buildings, Church Square & indien gewenst Voortrekker Monument), waarna de langste rit op deze reis, dan hebben we die maar meteen gehad…
Dreamfields guesthouse B&B of vergelijkbaar.

Dag 3: Hoedspruit – 200 km

We rijden de beroemde Panoramaroute (excursiepakket) langs Blyde River Canyon, met de Drie Rondavels, watervallen, schitterende vergezichten (God’s Window) en spectaculaire rotsformaties in Bourkes Luck Potholes.
We kunnen de late middag genieten van het privé natuurpark waar we verblijven. Wellicht dat u nog wild spot vanaf uw eigen terras!
Unembeza Boutique Hotel & Spa DBB of vergelijkbaar.

Dag 4-5: Manyeleti Private Game Reserve

We brengen in de ochtend een bezoek aan Moholoholo (excursiepakket). Het is bekend van National Geografic, een uniek project waar dieren opgevangen worden, om na verzorging weer terug te kunnen naar de natuur. Hier kunt u heel veel leren over de natuur van Zuid-Afrika en het wildleven. Een van de projecten die de Afrikaya Trust ondersteunt!

In de middag rijden we naar Manyeleti, een Private Game Reserve. In tegenstelling tot het soms drukke Kruger National Park, mogen hier alleen gasten van de lodges op safari gaan, waardoor ‘files’ zijn uitgesloten en u meer plezier beleeft aan het bekijken van het wild. Het verblijf van 2 nachten is inclusief 4 game drives (safari in open 4×4), een bush walk en alle maaltijden.
Honeyguide Mantobeni Full Board of vergelijkbaar.

Dag 6: Nelspruit – 160 km

Vandaag doen we in ochtend nog een game drive en vervolgens rijden we naar Nelspruit, waar we de botanische tuin kunnen bezoeken.
La Roca B&B of vergelijkbaar.

Dag 7-8: Swaziland – 210 km

We rijden naar Swaziland en bezoeken een Swazidorp, waar muziek en dans centraal staan (excursiepakket). Het Mlilwane Game Reserve is een paradijs voor de natuurliefhebber en rustzoeker. In dit park mag u namelijk vrij rondwandelen, mountainbiken of paardrijden en op zoek gaan naar nijlpaarden, zebra’s en antilopensoorten. Samen met de gids maakt u een wandeling door het natuurgebied.
We overnachten bij het wellicht niet super-luxe maar wel heel sfeervolle Reilly’s Rock Hilltop Lodge, uniek op groepsreizen! Ontbijten doen we bij voorkeur buiten op het terras met uitzicht op het park of ’s avonds rond het kampvuur.
Reilly’s Rock Hilltop Lodge DBB of vergelijkbaar.

Dag 9-10 Pongola Game Reserve – 230 km

We verblijven in safaritenten in het kleine en malariavrije privé-reservaat Pongola. Het park omsluit Lake Jozini, met op de achtergrond de Lebombo bergen. Het reservaat zelf combineert een landschap van bergen, bushveld en rivieren met vele diersoorten en een gevarieerd aanbod activiteiten. Tijdens een 4×4 safari ziet men mogelijk neushoorn, olifant, giraffes, zebra’s, kudu, buffels, hyena, luipaard, nijlpaarden, krokodillen, 12 soorten antilopen en zo’n 350 verschillende vogelsoorten. Het gebied is ook populair onder vissers (vooral voor het vangen van Barbel en Tijgervis), maar het meest bijzonder is wellicht het dagvullende Elephant Research Project met bootsafari, waarin u op pad gaat met de olifanten onderzoekers. Gaat u liever of bushwalk met in de middag een bootsafari, dan kan dat ook (excursiepakket).
Africamps White Elephant B&B of vergelijkbaar.

Dag 11-12: St Lucia – 160 km

We verlaten Swaziland en rijden naar Saint Lucia in Kwazulu-Natal, bekend door het aangrenzende iSimangaliso Wetland Park en het nabije Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Het stadje lijkt weer wat meer op wat wij gewend zijn, met winkels, terrasjes en restaurantjes. Met een beetje geluk hoort u de nijlpaarden grommen tijdens het diner…. of ze lopen zelfs langs door de straten! We maken een boat cruise (excursiepakket) om nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten (o.a. visarend en giant kingfisher) te spotten. We bezoeken Hluhluwe-Umfolozi National Park (excursiepakket) met een open 4×4. U kunt hier ook heerlijk wandelen langs het strand of fietsen door het natuurgebied.
Umlilo Lodge B&B of vergelijkbaar.

Dag 13: Dolphin Coast – 195 km

We logeren in Ballito in een lodge aan zee aan de mooie Dolphin Coast. We kunnen Durban bezoeken met de Victoria Market en Golden Mile, het Moses Madhiba Stadium. Of u relaxt lekker een middagje op het strand.
Dom’s B&B of vergelijkbaar.

Dag 14-15: Port Elizabeth (vlucht Durban -Port Elizabeth)

We vliegen van Durban naar Port Elizabeth, wat u tot 1700 km in de bus zitten bespaart! PE is een ‘vriendelijke plaats’, aan de kust gelegen in de Oost Kaap. Het guest house ligt op wandelafstand van zee. We bezoeken Addo Elephant Park, het laatste Big 5 park van de reis (excursiepakket).
First Avenue Lodge B&B of vergelijkbaar.

Dag 16-17: Plettenberg Bay – 220 km

Vandaag rijden we door naar de Western Cape, langs de welbekende tuinroute (Garden Route). Onderweg bezoeken we Tsitsikamma National Park (excursiepakket), een van de weinig overgebleven stukjes oerbos van Zuid-Afrika. We nemen ruim de tijd om langs de kust te wandelen tot over de Suspension Bridge en bij een lunch te genieten van het prachtige uitzicht.
Africamps Ingwe B&B of vergelijkbaar.

Dag 18: Swellendam – 320 km

We rijden vandaag een langere, maar prachtige route 62. De weg is afwisselend door de overgang van vruchtbare wijnvelden naar drogere delen van de kleine Karoo. Swellendam is een van de oudste stadjes van Zuid-Afrika (1745) en heeft nog veel huizen in de Kaap-Hollandse stijl.
Bloomestate B&B of vergelijkbaar.

Dag 19-20: Stellenbosch – 200 km

Als het walvissenseizoen is, rijden we over Hermanus (walvissen van juni-november). Als optie kunt u een indrukwekkende walvistocht maken. We rijden vervolgens de prachtige Whale Route naar Kaapstad en verblijven in een guest house in het centrum, op loopafstand van restaurantjes, of middens tussen wijngaarden. Als het geen walvissenseizoen is, rijden we over route 62 langs prachtige natuur en vele wijngoederen.
Een wijntoer met een wijnproeverij en een lunch op één van de wijngoederen mag uiteraard niet ontbreken (excursiepakket). Ook als u niet van wijn houdt, is dit een mooie dag, want het landschap is ronduit schitterend en we bezoeken leuke stadjes zoals Stellenbosch en Franschhoek.
Wedgeview Country House & Spa B&B of vergelijkbaar.

Dag 21-22-23: Kaapstad – 120 km

We rijden de Kaaptoer over de Cape Peninsula (excursiepakket), met o.a. Cape Point National park met Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach met zijn Afrikaanse pinguïns en een boottocht naar een eiland met pelsrobben.
In Kaapstad hebben we daarnaast nog twee dagen om de Tafelberg (excursiepakket), Victoria & Alfred Waterfront, Bo-Kaap, Robbeneiland, Kasteel de Goede Hoop, Two Oceans Aquarium of Kirstenbosch botanische tuin te bezoeken.
Programma in overleg met de reisleiding.
Parker Cottage B&B of vergelijkbaar.

Dag 24-25: naar huis

Dag 24 kunt u grotendeels nog in Kaapstad besteden. Laat in de avond vliegt u terug naar huis, waar u in de ochtend aankomt.

2020

REISCODE DATA PRIJS pp (2-p kamer) OPMERKING Vertrek
CODE H2002 woensdag 19-2 t/m zaterdag 14-3 € 3949,-
CODE H2007 dinsdag 21-7 t/m vrijdag 14-8 € 3949,-
CODE H2009 € 3949,-

= boekbaar    = gegarandeerd     = vol

Informatie over de accommodaties

U verblijft bij bijzondere en kleinschalige 4* accommodaties op mooie locaties, vrijwel altijd met zwembad & airconditioning, Voor het echte Afrika-gevoel verblijft u ook in ruime safaritenten, met goed bed en privé badkamer en suite.

Accommodaties worden met zorg geselecteerd op ligging, sfeer, service en hygiëne. Een ruimere kamer, goed bed en uitgebreid ontbijt zijn zaken waar wij extra op letten, zodat u van elke plek méér kunt genieten. U heeft altijd een eigen badkamer en toilet.

 

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek bij 6 personen (max. 10)
 • geen kinderen, behalve op de juli reis, minimum leeftijd 10 jaar
 • Single: kamertoeslag € 790,-
 • Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor om accommodaties, programma’s en routes te wijzigen, indien dit noodzakelijk is.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in comfortabele accommodatie en suite (altijd eigen badkamer)
 • op basis van logies en ontbijt, 3 x lunch en 5 x diner, waaronder heerlijke traditionele gerechten zoals een braai
 • vervoer met airconditioning
 • Nederlands/Afrikaanstalige reisbegeleiding
 • binnenlandse vlucht Durban-Port Elizabeth incl. luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen,
 • reserverings- en ticketkosten
 • SGR-garantie
 • bijdrage Afrikaya Trust

  Inbegrepen excursies/activiteiten:

 • Stadstour Pretoria: Union Buildings & Church Square (rondleiding Voortrekkermonument op verzoek)
 • Panoramaroute, incl. entree
 • Moholoholo Rehabilitatie Centrum, incl. entree
 • 4 game drives in open 4×4 in Manyeleti Private Game reserve, incl. conservation levies/entree
 • Cultural Village met dans en muziek, incl. entree
 • safari activiteiten in Pongola Game Reserve – elephant research project of bushwalk/game drive en boat cruise
 • Mlilwane entree en wandeling met gids
 • Boat Cruise Saint Lucia
 • Game Drive Hluhluwe Umfolozi, in open 4×4, incl. entree
 • bussafari Addo Elephant Park, incl. entree
 • Tsitsikamma National Park (Garden Route), incl. entree
 • Route 62
 • Wijntoer Stellenbosch-Franschhoek-Paarl, met proeverij en lunch op wijngoed
 • Kaaptoer – dagprogramma met Chapman’s Peak Drive, boottocht naar Duiker Island (robben), Table Mountain National Park (Kaap de Goede Hoop en Kaappunt), pinguïns van Boulder’s Beach, incl. entreegelden
 • Kabelbaan Tafelberg (retour)

Niet inbegrepen

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Als de vlucht al vastligt, staat dit bij de reiscode vermeld
 • Reisschema is op basis van
  HEEN directe KLM dagvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u een dag eerder op dag 0 (in de avond)
  TERUG directe KLM nachtvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u ook in de avond op dezelfde dag
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Indicatie andere uitgaven:

 • Lunches (€ 5-8), diners die niet vermeld staan (€12-15) en dranken (goede fles wijn kost €10-15 in een restaurant, frisdrank € 1,50)
 • walvistocht Hermanus € 59 pp (2019)
 • Robbeneiland: € 27 pp (2019)
 • Souvenirs
 • Fooien
 • reis- en annuleringsverzekering

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • Comfort Class KLM of business class
 • verlenging Kaapstad
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen met de gids

Beste Margreet,

Al weer een beetje gewend aan het Hollandse weer, willen wij graag reageren hoe wij de reis hebben ervaren.
Een geweldige reis die onder leiding van Wynand Meijer, nog een extra dimensie gaf.
Hij heeft ons kennis meegegeven die niet alleen nuttig was, maar ook op een humoristische wijze werd gebracht. Ook was hij hulpvaardig, zeker bij mij als moeilijk lopende. De lodges waren gevarieerd en zeer goed van kwaliteit.

Nogmaals dank voor de prima kwaliteit die jullie ons gegeven hebben.

Met vriendelijke groet, Elsje en Harry van den Brink


Hallo Margreet,

We zijn weer thuis na een fantastische reis door Zuid Afrika. Wat hebben we genoten.
De reis was perfect georganiseerd en we hebben heel veel prachtige dieren, natuur en mooie plaatsen gezien. We hebben ons geen dag verveeld.
De lodges waren allemaal prachtig. Met als top 3: Unembeza – Bloomstate – White Elephant safari lodge. Wat een prachtige lodges en geweldig om daar te kunnen verblijven.
Ook al de bezoeken aan al de wild parken waren fantastisch. Altijd met uitstekende gidsen die overal veel van af wisten. We hebben geluk gehad met het spotten van alle wilde dieren, zelfs een baby luipaard gezien. En alles zo dichtbij, dat maakt een enorme indruk die we lang zullen koesteren.
En dan natuurlijk onze eigen gids Wynand. Een betere gids kan je je niet wensen. Altijd opgewekt en vol met kennis over de natuur en de geschiedenis van Zuid Afrika, doorspekt met zijn droge humor met het Zuid Afrikaans accent. Een goed chauffeur en alles tot in de puntjes verzorgd. Door hem is de reis onvergetelijk geworden.
We kunnen wel zeggen dat dit, tot nu toe, de reis van ons leven geweest is. Een reis waar we nog vaak aan zullen terugdenken en de vele foto’s nog vaak zullen bekijken.

Ontzettend bedankt voor deze geweldige reis. Zeker het bovenste deel is voor herhaling vatbaar.

Groeten, Aly en Paul van Heijst


Beste Margreet en Wynand,

We zijn inmiddels ruim 2 weken terug in het koude Nederland, en denken nog dagelijks terug aan de prachtige rondreis die we in februari 2018 hebben gemaakt met Afrikaya Tours.
Het waren voor ons onvergetelijke weken we hebben erg genoten van al het moois wat we hebben gezien zulke mooi plekjes, wat is Afrika mooi !!
Alles was goed georganiseerd voor ons zeker een reden om vaker van jullie reizen gebruik te maken.
En wat betreft Wynand je kunt geen betere chauffeur en reisleider treffen, die zoveel weet en iedere dag weer voor iedereen een bijzondere dag maakt. We hebben heel veel gelachen en plezier gehad , mede door de prachtige uitspraken van Wynand.
Ik denk dat ik namens onze hele groep kan zeggen het was een top reis !!

Met vriendelijke groeten,
Ton en Josephine Callaars


Inmiddels kijken we terug op een prachtige reis. We hebben genoten van alle belevenissen. De variatie in het reisprogramma was prima. Ook de extra invulling van activiteiten in overleg met Wynand, onze gids en chauffeur, was dik in orde. Daarbij komt dat het ook goed klikte in ons reisgezelschap en dat is toch belangrijk. De accommodaties waren prima en voldeden aan wat we mochten verwachten, de bedden waren goed. Wij maakten 12 jaar geleden al eens een vergelijkbare reis met een andere organisatie maar toch was dit weer heel anders omdat we op totaal andere plekken kwamen en dit was veel dynamischer. Nog een keer op de Tafelberg was heel leuk vooral omdat de lucht heel helder was. De boottocht in Hermanus bracht ons op enkele meters van de walvissen met hun kalven. Heel bijzonder. De wijn hebben wij ons goed laten smaken in de Westkaap. Bij een bezoek aan wijndomein Tokara moet je zeker extra tijd nemen, super. ’s Avonds uit eten is gezellig, steeds met een mooie kaart met lekkere gerechten voor een bijzonder schappelijke prijs. De inclusief-diners, in het tweede deel van de reis, waren prima. Zeker de braai van Wynand en Richard bij River Hill Lodge blijft in onze herinnering en verdient een gouden ster. De game drives in Hluhluwe en Kruger waren fantastisch, mede omdat we al heel snel de Big Five gespot hadden en dan nog de belevenis in Moholoholo waar we in direct contact kwamen met twee reusachtige olifanten, beetje eng om onder de olifant te staan en te aaien maar dat beleef je nooit meer.  Dan nog een compliment aan Wynand. Een fijne man met humor die echt betrokken is bij zijn gasten. Bovendien een goede chauffeur met een goed onderhouden Mercedes bus met Airco en koelkast waarin we met ons gezelschap meer dan voldoende ruimte hadden, ook vanwege de solide aanhanger waar onze bagage in vervoerd werd. We hebben ons steeds heel prettig gevoeld in zijn gezelschap. Afrikaya Tours verdient een groot compliment voor de organisatie en duidelijke voorbereiding met uitvoerige informatie. Niets op aan te merken, mooi gedaan en succes voor de toekomst !
Met vriendelijke groeten en tot ziens op de vakantiebeurs,
Ton en Lida Nahuijsen

Beste Margreet en Wynand,

We zijn nu bijna een maand terug uit Zuid-Afrika, maar zitten nog vol indrukken. Wat een geweldige periode hebben we gehad. Het is de reis van ons leven geworden. Wat een gigantisch mooi land hebben we gezien, indrukwekkend op allerlei gebied: de prachtige wildparken in al z’n facetten, de cultuur, de steden, de kleurrijke en vriendelijke mensen en niet te vergeten het wild. Wat hebben we veel dieren gezien met als hoogtepunt de Big 5 in het Krugerpark. Om er specifiek iets uit te lichten vinden we lastig, de reis was voor ons één hoogtepunt. Vooral de verscheidenheid heeft ons erg aangesproken, elke dag was weer een verrassing. Dit gold ook voor de overnachtingadressen, wat een geweldige locaties hebben jullie, super gewoon! Welke er uitsprong? Voor ons was dit de lodge in Hoedspruit, een geweldig ‘plekkie’. Wat zijn we blij dat we deze reis via Afrikaya Tours hebben geboekt. Hartelijk dank voor al dit moois wat jullie ons hebben laten zien. En ook Wynand, nogmaals bedankt voor je enthousiasme, deskundigheid, stuurmanskunst en je heerlijke humor. Hoe wij het van dag tot dag hebben gevonden kan iedereen lezen op www.zeeuwsmeisje.gaatverweg.nl Hieruit blijkt dat een droom werkelijkheid is geworden.

Bé en Lucie Pelster


Dear Wynand, Thanks to you we had the most wonderful and the richest holidays (in informations) of our life ! We are also glad we met the Dutch people which whom we came along very well. You are an extremely symphatic man who tries to inform, to please and to entertain his travellers and consequentely all these ingredients make that you constantly make people happy and let them fully enjoy the nice things in life: the beauty of nature, the wonderfull world of the animals and the sublime univers of the flowers and the trees… not to forget the culinary arts and of course the succulent wines and Dom Pedros ! When we look back at our pictures automatically we are back in South Africa, with the friends, in the Mercedes bus and… with that wonderful quite humoristic man you are. For all this “joie de vivre” we thank you from the bottom of our hearts, we wish you the very best and all the success life can bring you. And hopely we will have the opportunity to meet you again, either in Portugal or in South Africa.

Kind and friendly regards from Mimi and Guido


Hoi Margreet, We zijn weer thuis na deze fantastische reis! Het dringt nu een beetje door hoeveel we gezien hebben en complimenten aan jullie organisatie. Goed uitgedacht qua reistijden en bijzondere accomodaties. We hebben het prima naar onze zin gehad, dank jullie wel hiervoor!

Groetjes Saskia en Michel


Hallo Margreet We willen je laten weten dat we gezond en wel weer thuis zijn gekomen! We hebben het heel goed naar ons zin gehad en hebben veel en onvergetelijke dingen meegemaakt. En onze gids en chauffeur Wijnand willen we van harte bedanken voor zijn inzet en humor, wat een leuke vent!

Met een vriendelijke groet, Piet en Janny


Beste Margreet, We zijn weer thuis na een fantastische vakantie. We hebben ontzettend genoten van deze reis, het land, de mensen en de dieren. Een mooi programma, maar ook tijd voor jezelf. Wynand als reisleider/chauffeur deed het heel goed. De accomodaties waren bijna allemaal top. De wijze waarop je voor ons de kamers geregeld had was prima, nergens trappen, en waar mogelijk voorzieningen. Het ging prima. De rolstoel kon overal mee naar toe. En waar het niet ging heeft Connie samen met Wynand en een reisgenote de tijd doorgebracht met mooie vergezichten en het bekijken van de dieren. We zullen nog wel even tijd nodig hebben om alles te verwerken en om alle verhalen kwijt te kunnen.

Margriet en Wynand hartelijk bedankt voor deze fantastische vakantie (oh nee we boekten een reis)


We willen jullie nogmaals bedanken, vooral omdat jullie het mogelijk hebben gemaakt een speciale wens van ons in vervulling te laten gaan, namelijk “de Kamama’s” te bezoeken! Het was een indrukwekkende ervaring, wat Esmee te vertellen had (in goed verstaanbaar Engels). En haar kookkunst was uitstekend, waarbij ik haar heb mogen helpen (een heel klein beetje maar). Fijn om ook met dit stukje Zuid Afrika kennis te mogen maken. Verder was iedere dag een feestje, Wynand was erg zorgzaam, humoristisch, gezellig, attent, oplettend!!! We hebben ons geen moment onveilig gevoeld, niet tussen de wilde dieren maar ook niet onder de mensen. We willen zeker in de toekomst Zuid Afrika nogmaals gaan bezoeken, op de manier zoals we met jullie gereisd hebben. Hartelijke groeten, en speciaal voor Wynand een hand en schouderklop (niet je pijnlijke hoor) van Jaap en een dikke knuffel van mij (Ineke). “Nou mensies, dit is Zuid Afrika, wij doen wat we willen, excusies daarvoor,

Dankie” – Jaap en Ineke


Naar Afrika, naar Afrika, daar kwamen eens elf mensen, ze kwamen daar om veel te zien, ze hadden veel te wensen. Een leeuw, een kat, een olifant, een walvis en een dassie, het was er echt, soms veel te veel, soms was er een verrassie. Bedankt dat wij dat mochten zien, bedankt ook voor het rijden, wij gaan naar huis en zullen ons nog lang hierom verblijden!

Margreet en Wynand, bedankt voor deze leuke reis! Janny, Lieke, Piet, Annie, Tonnie, Gerard, Alieke, Dorine, Mart, Jolanda, John.


Hoi Margreet, heb veel over je gehoord van Wynand. Wilde je even laten weten dat we een fantastische reis hebben gehad. Super leuke groep en Wynand is een geweldige reisleider. Hebben heel veel plezier gehad. Onze volgende reis is zeker als we die kant op gaan met jullie. Afrika en Wynand hebben we in ons hart gesloten. Groetjes Jos en Rene


Hallo Margreet en Wynand, We willen jullie nogmaals bedanken, vooral omdat jullie het mogelijk hebben gemaakt een speciale wens van ons in vervulling te laten gaan, namelijk “de Kamama’s” te bezoeken! Het was een indrukwekkende ervaring, wat Esmee te vertellen had (in goed verstaanbaar Engels). En haar kookkunst was uitstekend, waarbij ik haar heb mogen helpen (een heel klein beetje maar). Fijn om ook met dit stukje Zuid Afrika kennis te mogen maken. Verder was iedere dag een feestje, Wynand was erg zorgzaam, humoristisch, gezellig, attent, oplettend!!! We hebben ons geen moment onveilig gevoeld, niet tussen de wilde dieren maar ook niet onder de mensen. We willen zeker in de toekomst Zuid Afrika nogmaals gaan bezoeken, op de manier zoals we met jullie gereisd hebben. Een reis met een gouden randje. Hartelijke groeten, en speciaal voor Wynand een hand en schouderklop (niet je pijnlijke hoor) van Jaap en een dikke knuffel van mij (Ineke). “Nou mensies, dit is Zuid Afrika, wij doen wat we willen, excusies daarvoor, Dankie”


Hallo Margreet en Wijnand, Met veel tevredenheid kunnen we terugkijken op onze deelname aan de groepsrondreis door zuid-afrika. We hebben veel kunnen zien en beleven van dit prachtige land. Cultuur, natuur, culinair en accomodaties allemaal op top niveau. We hebben genoten van een afwisselende reis met een leuke en deskundige reisleiding. Heel bijzonder waren de dagen in de ngama tented lodge en de game drive in Thornybush. Veel indruk heeft het bezoek aan de township van Port Elizabeth gemaakt. Wat kunnen we hier veel van leren. Een bijzonder project dat afrikaya trust adopteerd is de school in dit township. Goed om te horen dat er met de donaties weer herstelwerkzaamheden konden plaatsvinden. Het bezoek heeft ons ontroerd. Geweldige ervaringen in Zwaziland en Lesotho en een leuke afsluiting in Kaapstad. Jullie zijn nagekomen wat jullie beloofd hebben. Klim in en gaan geniet dit baie!

Groeten, Freddy en Gera


Beste Margreet en Wynand, We zijn nu bijna een maand terug uit Zuid-Afrika, maar zitten nog vol indrukken. Wat een geweldige periode hebben we gehad. Het is de reis van ons leven geworden. Wat een gigantisch mooi land hebben we gezien, indrukwekkend op allerlei gebied: de prachtige wildparken in al z’n facetten, de cultuur, de steden, de kleurrijke en vriendelijke mensen en niet te vergeten het wild. Wat hebben we veel dieren gezien met als hoogtepunt de Big 5 in het Krugerpark. Om er specifiek iets uit te lichten vinden we lastig, de reis was voor ons één hoogtepunt. Vooral de verscheidenheid heeft ons erg aangesproken, elke dag was weer een verrassing. Dit gold ook voor de overnachtingadressen, wat een geweldige locaties hebben jullie, super gewoon! Welke er uitsprong? Voor ons was dit de lodge in Hoedspruit, een geweldig ‘plekkie’. Wat zijn we blij dat we deze reis via Afrikaya Tours hebben geboekt. Hartelijk dank voor al dit moois wat jullie ons hebben laten zien. En ook Wynand, nogmaals bedankt voor je enthousiasme, deskundigheid, stuurmanskunst en je heerlijke humor. Hoe wij het van dag tot dag hebben gevonden kan iedereen lezen op www.zeeuwsmeisje.gaatverweg.nl Hieruit blijkt dat een droom werkelijkheid is geworden.

Bé en Lucie Pelster


Dag Margreet en Wijnand, Met heel veel plezier denk ik terug aan de vakantie in Zuid Afrika. Het was een fantastische tijd, zoveel gezien en meegemaakt, onvergetelijk. Zulke mooie plekjes hebben jullie uitgezocht om te logeren, alles prima voor elkaar. Ik stuur je deze foto mee, omdat ik de shawl die ik daarop draag, kwijt ben. Misschien lag hij nog ergens achterin. Zo niet, geen probleem. Heel veel dank voor jullie prima begeleiding. Verheug me op de reunie in januari! Liefs en groetjes, Cécile


Hallo Margreet, Graag willen we jou en Wynand laten weten dat Loes en ik heel tevreden terugkijken op de 25daagse rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland met Afrikaya Tours. Samen hebben jullie ervoor gezorgd dat dit een van de mooiste reizen was die we ooit gemaakt hebben. Als koppel combineerden jullie vakkennis, humor, flexibiliteit, klantgerichtheid en rijvaardigheid. Doe dat maar eens na. De hoogtepunten van de reis waren talrijk. Wat nu tegenvalt zijn de bewerking van 3 uur HD-video en ca. 1100 foto’s gemaakt met onze 2 camera’s. Monnikenwerk. Al met al “Baaie dankie”. Vele groeten van Loes en Frank Rijnders P.s. enkele familieleden hebben we enthousiast gemaakt voor Afrikaya Tours.


Terugziend hebben we een reis gemaakt die uitsteeg boven de verwachtingen. In het algemeen wordt geadviseerd om tijdens de winterperiode deze reis te maken. De dieren zijn dan beter te spotten. Daarvan hebben we foto’s gezien, maar we vonden alles wel grijs en grauw. Nu hebben we de dieren in het groen gezien en vonden dat veel natuurlijker. We hebben ons nooit onveilig gevoeld. In Holland krijg je het beeld van onveiligheid vanuit de publicaties en geschreven verhalen. Er speelt natuurlijk wel een factor van onveiligheid. Getuige de zwaar beveiligde huizen en de bordjes van “Armed Response”. Maar daarom is het verstandig om met een organisatie op stap te gaan. In ons geval wisten Margreet en Wijnand heel goed hoe en wanneer verhoogde waakzaamheid nodig was. In het vliegtuig zat een hollander die met zijn gezin een self-drive gedaan had. Hij memoreerde dat hij zich wel af en toe onveilig gevoeld had. We hebben gekozen voor een kleine organisatie die met kleine groepen op stap gaat. Dit geeft naar ons idee mogelijkheden van flexibiliteit. Een organisatie met grote groepen zal veel strakker en gestroomlijnder moeten werken. Onze keus was Afrikaya Tours, de eigenaresse Margreet was ook onze reisleidster. Haar partner Wijnand is eigenaar van Afrikaya Leisure Travel. Samen voeren zij in cooperatie de reizen uit. Zij hebben zich uitstekend van hun taak gekweten. Zo waren er enkele vrije dagen om zelf in te vullen. Maar ook op die dagen waren zij bereid mee te gaan. Af en toe hadden wij het gevoel dat zij het ook als vakantie beschouwden, zo ontspannen verliep alles. De begeleiding bij problemen was prima. Toen Gerda en Cor moesten afhaken, hebben zij dit prima begeleid. Maar ook het oplossen van ons bril-probleem werd keurig begeleid. Het ophalen van de bril uit George was geen discussie, maar werd spontaan aangeboden. De ingeschakelde gidsen waren allemaal deskundig en gaven niet het gevoel dat zij een verplicht nummer moesten uitvoeren. Integendeel, soms werd de geplande terugkomsttijd overschreden, omdat we toch nog even iets anders moesten bekijken. Al met al geen punten van kritiek of te wel verbeteringspunten. Zelf hadden wij achteraf wel meer aandacht willen besteden aan St. Lucia en omgeving. Zoals het strand (Cape Vidal) en het verkennen van het estuarium. Maar wat moet je dan schrappen? Ideaal was minimaal twee nachten ergens verblijven. Dat geeft toch een bepaalde rust. Anders leef je wel erg vanuit de koffers. De guesthouses en lodges waren allemaal van goede kwaliteit. Natuurlijk is de ene wel beter dan de ander, maar binnen een bandbreedte van goed tot uitstekend niveau. De lokaties waren allemaal bijzonder, behoudens misschien Port Elisabeth (noot: dit guesthouse wordt dan ook niet meer gebruikt). De moeite waard waren de boomhutten in Hoedspruit en de beehives in Swaziland. AS en MS


Hallo Margreet en Wijnand,

Lieverds, ik wil jullie toch nogmaals bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben. Je zei altijd wel, Margreet: “Dat is ons werk”, maar toch. Hopelijk zien we elkaar in het najaar weer.

Groet, ook van Cor, Gerda


Alweer 3 weken thuis na een superfijne rondreis door Zuid Afrika. Margreet, nogmaals hartelijk dank voor alle goede zorgen voor ons fijne groepje! ( totaal 7 personen) En natuurlijk Wynand voor zijn meesterlijke stuurmanskunsten en zijn enorme kennis van zijn prachtige land! We hebben genoten van de mooie afwisselende landschappen, de prachtige mensen, hun gewoonten en cultuur. Onvergetelijk waren de wilde dieren; veel te veel om op te noemen… Enkele van de vele hoogtepunten waren; de troep leeuwen op jacht in het Krugerpark, de babyolifant die uit het water geholpen werd door de volwassen vrouwtjes en de dolfijnen die we, vanaf ons balkon van het hotel aan zee in Mosselbay, voorbij zagen komen…. En niet te vergeten de steden, met op het einde van de reis het prachtige Kaapstad, waar we tijdens een helicoptervlucht langs de kunst een walvis met jong zagen ! Het was voor ons de eerste keer dat we met een groep gereisd hebben en dat is ons erg goed bevallen. De gezelligheid onderling, de flexibiliteit, de aandacht voor persoonlijke wensen en de met zorg geselecteerde accomodaties hebben deze reis onvergetelijk gemaakt!

Veel groetjes, Erna en Frans


Lieve Margreet en Wynand, Een complete “cultuurshock” om weer in dit koude kikkerland te zijn na een in alle opzichten geweldige reis! Ik heb genoten en vrienden van mij zeiden dat ze voor het eerst, na de dood van mijn man, mij zo opgewekt hebben gezien en horen praten. Jullie beiden nogmaals heel hartelijk dank voor de wijze waarop jullie deze reis voor mij onvergetelijk hebben gemaakt. Margreet, je was altijd bereid om – ook op je “vrije dag” – iets voor ons te organiseren. Onvermoeibaar en enthousiast! Het is voor mij een complete reis geweest. Bijzonder leuk vond ik de eigen kookkunsten. Heerlijk vlees en boere wors op de braai en de malvapudding. De heerlijke aardappelschotel. De reis is zo divers geweest, dat ik dan voorlopig niet eindig met mijn mail. Dus dat zal ik jullie besparen. Margreet je organisatietalenten zijn top. En als je weer eens een andere reis in elkaar gaat zetten, laat het me dan weten. In ieder geval hoop ik je eind maart te zien in Huis ter Heide, maar je bent natuurlijk ook eerder welkom als je (je weet maar nooit) hier in de buurt verdwaalt!

Annemarie Bakker


Een werkelijk prachtige en zeer bijzondere reis! Want reken maar uit: je krijgt de hele pracht van Zuid-Afrika inclusief Swaziland te zien, overweldigende natuur in enorme verscheidenheid, wildparken, hoge bergen, de prachtige kust, hoogvlaktes, Kaapstad, de wijnstreek van Stellenbosch. Je overnacht in zeer gevarieerde, vaak verrassende onderkomens: van landelijke lodge tot luxueus hotel tot negerhut. En dat alles met een kleine groep, onder deskundige leiding van Margreet en Wynand zelf, in een zeer ontspannen sfeer. Ondanks de veelheid van indrukken heb je nooit het gevoel dat je overladen wordt, steeds is er voldoende tijd om uit te rusten en te relaxen. Kortom: wij hebben zeer genoten van deze reis en kunnen die van harte aanbevelen.

Thérèse en Jan Freijters

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

 • NL: +31 (0)6 15 63 88 64
 • BE: +32(0)474 44 75 89
 • info@afrikayatours.com

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!