Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Grote trek in de Serengeti (privé)

De Grote Trek in de Serengeti is een jaarlijks terugkerend spektakel. Miljoenen gnoes migreren samen met gazelles en zebra’s door de Serengeti, op zoek naar water en sappige groene savanne. Niet alleen de aanblik van deze enorme kuddes is een waanzinnige belevenis. Het geknor, hoefgetrappel en de grote stofwolken bij een schrikreactie, zijn beelden die je altijd bij zullen blijven. En dan zijn er natuurlijk ook nog de roofdieren die de kuddes volgen. Cheetah’s, luipaarden,  leeuwen en hyena’s zijn op zoek naar verzwakte dieren. In de rivieren de Mara en de Grumeti, wachten de krokodillen.

Serengeti National Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Het Maasai woord ‘Siringitu’ betekent eindeloze vlakte. Vooral de enorme roofdieren populatie en de jaarlijkse wildebeest migratie, maken het gebied uniek.

Wanneer is de grote trek in Serengeti?

Het seizoen van de Grote Trek in de Serengeti is afhankelijk van de regens, dus niet precies te voorspellen. Mede daarom is een goede gids in de Serengeti noodzakelijk. In juni/juli zie je de eerste kuddes bij de Grumeti Rivier, door de regens vol onstuimig water. Vaak blijven de kuddes hier even hangen, omdat ze de oversteek niet durven maken. Later steken ze ook nog de Mara Rivier over, ongeveer eind juli tot in augustus. De geboortegolf vind plaats in februari in het zuiden van de Serengeti.

Wilt u de Grote Trek in Serengeti Tanzania meemaken, neem dan zeker 9 maanden van te voren contact met ons op. Het staat op veel wensenlijstjes, maar het aantal accommodaties is beperkt. De kleinschalige lodges en tented camps die wij het liefste gebruiken hebben slechts een beperkt aantal kamers of tenten.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!