Groepsreis Zuid-Afrika met kleine groep

2.799,00 p.p.

Maak een groepsreis in Zuid-Afrika met een kleine groep en in een rustig reistempo. Maximaal 10 personen, mooie accommodaties, Nederlandstalig (gids en gasten) en safari’s zoals het hoort in een open 4×4. We verblijven in een privé wildpark en bezoeken het beroemde Kruger Nationaal Park, waar we op zoek gaan naar de Big 5 (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn). De route voert ons ook langs de kust bij Durban en door de altijd groene Drakensbergen.

Dit is de ideale kennismaking met de natuur en het wild van Zuid – Afrika. Door de kleine groep en het rustige reistempo, is deze reis relaxt en ook een beetje vakantie. Geen ellenlange dagen in de bus, maar elke dag iets leuks beleven! Tijd om te wandelen, de foto’s even uit te zoeken of een boek te lezen.

De Afrikaans-Nederlandstalige gids zal u tijdens de reis helemaal ontzorgen, niet alleen door u te rijden, maar ook door genoeg tijd voor de excursies in te plannen, reserveringen in restaurants te maken en deskundige informatie te verstrekken. U hoeft alleen maar elke dag te genieten.

Door het rustige reistempo en de safari’s in een open 4×4, heeft deze groepsreis Zuid-Afrika veel meer Afrika beleving dan andere groepsreizen! De kleine groep maakt het reizen flexibeler, er is genoeg vrije tijd om ook even op uzelf te zijn, u hoeft niet de hele dag met de groep op te trekken.

U komt langs de mooiste plekken in het noordoosten van Zuid-Afrika en bezoekt deze op het gemak:

 • Geniet van wild en natuur.
 • Kleine reisafstanden.
 • Logeer in bijzondere en kleinschalige 4* accommodaties.
 • De ervaren gids spreekt Afrikaans – Nederlands.
 • Deze reis verzorgt Afrikaya Tours in eigen beheer
 • met SGR Reisgarantie

Wat we vaker horen: de groepsreis Zuid-Afrika met een kleine groep was de reis van mijn leven!

Wilt u de reis verlengen met Kaapstad, de Tuinroute of een rustige afsluiting aan zee of op een eiland, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Klim in en gaan geniet dit baie!

Hoogtepunten: Pretoria | Panoramaroute | Moholoholo Rehab Centre | Kruger NP | Swaziland | Pongola Private Game Reserve | St Lucia | Hluhluwe | Dolphin Coast & Durban | Drakensbergen

Dag 0: nachtvlucht

Vlucht met tussenstop van Amsterdam (of andere luchthaven in overleg) naar Johannesburg. U komt in de ochtend van dag 1 aan en kunt de dag besteden bv aan een bezoek aan Soweto (optie).

Dag 1: dagvlucht/Pretoria

Rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Overnachting in Pretoria.
Goodey’s guesthouse B&B of vergelijkbaar.

Dag 2: Hazyview – 375 km

Vandaag in de ochtend een bezoek aan Pretoria (Union Buildings, Church Square & indien gewenst Voortrekker Monument), waarna de langste rit op deze reis, dan hebben we die maar meteen gehad…
Dreamfields guesthouse B&B of vergelijkbaar.

Dag 3-4: Hoedspruit – 200 km

We rijden de beroemde Panoramaroute langs Blyde River Canyon, met de Drie Rondavels, watervallen, schitterende vergezichten zoals God’s Window en spectaculaire rotsformaties in Bourkes Luck Potholes.
We kunnen de late middag genieten van het privé natuurpark waar we verblijven. Wellicht dat u nog wild spot vanaf uw eigen terras!

We brengen een bezoek aan Moholoholo. Het is bekend van National Geographic, een uniek project waar dieren opgevangen worden, om na verzorging weer terug te kunnen naar de natuur. Hier kunt u heel veel leren over de natuur van Zuid-Afrika en het wildleven. Een van de projecten die de Afrikaya Trust ondersteunt!
Unembeza Boutique Hotel & Spa DBB of vergelijkbaar.

Dag 5-6: Kruger National Park

De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld. Het Kruger National Park is 19.000 vierkante km groot, dat is de helft van Nederland! Dit is het grootste, en op Hluhluwe Umfolozi na, het oudste Afrikaanse reservaat met 138 soorten zoogdieren, 500 soorten vogels en ruim 100 soorten reptielen. De bekendste plek om de Big Five of Magnificent 7 (incl. cheetah en wilde hond), Big 6 birds, Ugly 5 of Little 5  te spotten.
Het zuidelijke gedeelte is het meest wildrijk, in het noorden is de vegetatie gevarieerder. In het park liggen diverse wegen, zowel van asfalt als verharde zandpaden. Er geldt een snelheidsbeperking (50km/u) en het is verboden de auto te verlaten, behalve op de toegestane plaatsen zoals rest camps en picnic spots.
Het Kruger Park bezoeken we 1x met de bus op doorreis en de volgende dag met een open 4×4 en in grote katten gespecialiseerde ranger. Bij de lodge gaan we zeker een keer braaien, dat hoort bij elke Zuid-Afrika reis!
River Hill Lodge DBB of vergelijkbaar.

Dag 7-8: Swaziland – 210 km

We rijden naar Swaziland en bezoeken een Swazidorp, waar muziek en dans centraal staan (excursiepakket). Het Mlilwane Game Reserve is een paradijs voor de natuurliefhebber en rustzoeker. In dit park mag u namelijk vrij rondwandelen, mountainbiken of paardrijden en op zoek gaan naar nijlpaarden, zebra’s en antilopensoorten. Samen met de gids maakt u een wandeling door het natuurgebied.
We overnachten bij het wellicht niet super-luxe maar wel bijzonder sfeervolle Reilly’s Rock Hilltop Lodge, uniek op groepsreizen! Ontbijten doen we bij voorkeur buiten op het terras met uitzicht op het park of ‘s avonds rond het kampvuur.
Reilly’s Rock Hilltop Lodge DBB of vergelijkbaar.

Dag 9-10 Pongola Game Reserve – 230 km

We verblijven in safaritenten in het kleine en malariavrije privé-reservaat Pongola. Het park omsluit Lake Jozini, met op de achtergrond de Lebombo bergen. Het reservaat zelf combineert een landschap van bergen, bushveld en rivieren met vele diersoorten en een gevarieerd aanbod activiteiten. Tijdens een 4×4 safari ziet men mogelijk neushoorn, olifant, giraffes, zebra’s, kudu, buffels, hyena, luipaard, nijlpaarden, krokodillen, 12 soorten antilopen en zo’n 350 verschillende vogelsoorten. Het gebied is ook populair onder vissers (vooral voor het vangen van Barbel en Tijgervis), maar het meest bijzonder is wellicht het Black Rhino Project.   Gaat u liever of bushwalk met in de middag een bootsafari, dan kan dat ook.
Mvubu River Lodge DBB of vergelijkbaar.

Dag 11-12: St Lucia – 160 km

We verlaten Swaziland en rijden naar Saint Lucia in Kwazulu-Natal, bekend door het aangrenzende iSimangaliso Wetland Park en het nabije Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Het stadje lijkt weer wat meer op wat wij gewend zijn, met winkels, terrasjes en restaurantjes. Met een beetje geluk hoort u de nijlpaarden grommen tijdens het diner…. of ze lopen zelfs langs door de straten! We maken een boat cruise om nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten (o.a. visarend en giant kingfisher) te spotten. We bezoeken Hluhluwe-Umfolozi National Park met een open 4×4.
U kunt in St Lucia ook heerlijk wandelen langs het strand of fietsen door het natuurgebied.
Umlilo Lodge B&B of vergelijkbaar.

Dag 13-14: Dolphin Coast – 195 km

In het walvissen seizoen kunt u vandaag op walvistocht. We logeren in Ballito in een lodge aan zee aan de mooie Dolphin Coast. We kunnen Durban bezoeken met de Victoria Market en Golden Mile en het Moses Madhiba Stadium. Of u relaxt lekker een middagje op het strand.
Dom’s B&B of vergelijkbaar.

Dag 15-16: Drakensbergen – 320 km

We kunnen in Howick stoppen voor een lekkere kop koffie of om te lunchen. Het stadje is ook bekend om zijn hoge waterval. Iets buiten het dorp is de “Capture Site”, waar Nelson Mandela werd opgepakt. Het monument en nieuwe museum is zeer de moeite waard.
In de Noordelijke Drakensbergen bevinden zich het Amphitheater en de Tugela Falls. Met een lengte van 948 m is dit de op een na hoogste waterval ter wereld. Er loopt een spannende (dag)wandelroute langs waar je wel fit voor moet zijn en die niet geschikt is om te lopen met kinderen. Een groot deel van dit gebied hoort bij het 8000 ha grote Royal Natal National Park, waar 200 vogelsoorten leven en verschillende Bosjesmantekeningen te zien zijn in de rotsen.
The Cavern Drakensberg Resort DBB of vergelijkbaar

Dag 17-18: vlucht naar huis – 350 km

U  vliegt van Johannesburg naar huis of kunt uw reis verlengen met bijvoorbeeld een bezoek aan Kaapstad en de wijnlanden of een paar dagen strand. Indien gewenst regelen we transfers en excursies, een privé chauffeur of een huurauto.

2020

REISCODEDATAPRIJS pp (2-p kamer)OPMERKINGVertrek
CODE ZA2007dinsdag 21-7 t/m vrijdag 6-8€ 2799,-
CODE ZA2010dinsdag 20-10 t/m vrijdag 6-11€ 2849,-
CODE ZA2011dinsdag 10-11 t/m vrijdag 27-11€ 2899,-

 

= boekbaar    = gegarandeerd     = vol

Informatie over de accommodaties

U verblijft bij kleinschalige 4* accommodaties op mooie locaties, vrijwel altijd met zwembad & airconditioning,

Accommodaties worden met zorg geselecteerd op ligging, sfeer, service en hygiëne. Een ruimere kamer, goed bed en uitgebreid ontbijt zijn zaken waar wij extra op letten, zodat u van elke plek méér kunt genieten. U heeft altijd een eigen badkamer en toilet.

Alle ontbijten zijn inclusief. Voor de lunch zal de gids een plan maken naar de wenen van de gasten. ‘s Avonds eten we soms bij lodge, voor onder andere een echt Zuid-Afrikaanse braai. En soms in kleinschalige restaurants. Ook hier worden de gelegenheden met zorg geselecteerd.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek bij 6 personen (max. 10)
 • kinderen minimum leeftijd 12 jaar
 • Single: kamertoeslag € 590,-
 • Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor om accommodaties, programma’s en routes te wijzigen, indien dit noodzakelijk is.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in comfortabele accommodatie en suite (altijd eigen badkamer)
 • op basis van logies en ontbijt, 2 x lunch en 10 x diner, waaronder heerlijke traditionele gerechten zoals een braai
 • vervoer met airconditioning
 • Nederlands/Afrikaanstalige reisbegeleiding
 • reserverings- en ticketkosten
 • SGR-garantie
 • bijdrage Afrikaya Trust

  Inbegrepen excursies/activiteiten:

 • Stadstour Pretoria: Union Buildings & Church Square (rondleiding Voortrekkermonument optie)
 • Panoramaroute, incl. entree
 • Moholoholo Rehabilitatie Centrum, incl. entree
 • 2 game drives in Kruger NP, 1x met de bus en 1x met een open auto, incl. conservation levies/entree
 • Cultural Village met dans en muziek, incl. entree
 • Mlilwane entree en wandeling met gids
 • 4x safari activiteiten in Pongola Game Reserve
 • Boat Cruise Saint Lucia
 • Game Drive Hluhluwe Umfolozi, in open 4×4, incl. entree
 • bezoek aan Durban
 • bezoek Howick Mandela  Capture Site

Niet inbegrepen

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Als de vlucht al vastligt, staat dit bij de reiscode vermeld
 • Reisschema is op basis van
  HEEN directe KLM dagvlucht (bij vlucht met tussenstop vertrekt u een dag eerder op dag 0 in de avond)
  TERUG directe KLM nachtvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u ook in de avond op dezelfde dag
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Indicatie andere uitgaven:

 • Lunches (€ 5-8), diners die niet vermeld staan (€12-15) en dranken (fles wijn kost €10-20 in een restaurant, frisdrank € 1,50)
 • Souvenirs
 • Fooien circa € 50 pp
 • reis- en annuleringsverzekering

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • Comfort Class KLM of business class
 • verlenging Kaapstad, wijnlanden, Tuinroute, strand, informeer vrijblijvend via info@afrikayatours.com
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen met de gids

Kijk voor reviews ook op Trustpilot
——-
Al langer waren we van plan om een reis naar Zuid-Afrika te maken en onze stap naar de Vakantiebeurs in Utrecht om bij een aantal reisaanbieders informatie op te halen heeft erin geresulteerd dat we terecht zijn gekomen bij Afrikaya Tours. Een kleinschalige reisorganisatie spreekt ons aan. Nu we terug zijn kunnen we zeggen dat alles voldeed aan onze verwachtingen en we een geweldige reis hebben gehad!
Onze reis van 4 t/m 25 oktober 2016 bestond uit 2 weken groepsreis Bush Tour en vervolgens 1 week samen de tuinen route gereden. Alle excursies en accommodaties waren inclusief en perfect geregeld door Margreet. We hebben vier van de big five gezien, Kruger was geweldig, Amakhala is schitterend en ook de excursies naar de Elephant sanctuary en Moholoholo waren indrukwekkend. Wynand is een geweldige chauffeur en reisleider en met zijn bijzondere manier op zijn Zuid-Afrikaans toelichting geven op het landschap, de dieren, de historie, geeft soms wat verwarring in de spreek-/verstaanbaarheid maar dat mocht de pret niet drukken (bijv. voor leeuwen zegt Wynand leeuws en als hij onze aandacht wilde in de bus dan zei hij “mensjies”).
Kortom, een reis die perfect was georganiseerd met dank aan Afrikaya Tours en een reis die voor ons onvergetelijk is.
Theo en Gerda Boode

Het was, in één woord, geweldig!! Wij hebben genoten van ieder moment.


We hebben ontzettend genoten van deze reis, het land, de mensen en de dieren. Een mooi programma, maar ook tijd voor jezelf.

Beste Magreet,

Wat zijn wij blij dat we Afrikayatours hebben ontdekt op de vakantiebeurs!

We hebben de afgelopen weken een geweldige vakantie gehad. Wat een prachtige reis en de accommodaties waren stuk voor stuk mooi en uniek. Wij hebben geslapen in de slaapkamer van prins Bernhard! Dat kunnen er toch niet veel zeggen. Zelfs de lodge in Sint Lucia, waarvan we eerst zeiden dat het een beetje Center Parcs aandeed, vond ik toch een dag later een heel apart rustig plekje in het toeristische Sint Lucia. Heb ik ook tegen Wijnand gezegd 🙂 Ik denk dat het ook kwam dat de drukte in Sint Lucia een beetje op me afkwam na de rust die we hadden gehad op al de andere plekken. Kan je nagaan wat de natuur met je doet.

We hadden ook een ontzettend leuke groep. De eerste avond dat we met elkaar aten, hadden we al het gevoel dat we al weken met elkaar op pad waren. Het klikte met iedereen en natuurlijk ook met Wijnand. Een goede gids. Wist ons een hoop te vertellen en bracht de liefde voor Zuid-Afrika goed op ons over. En we konden (hij ook) elkaar lekker stangen! Heerlijk!

Zoals ik elke weer tegen Wijnand zei: HET WAS TOPPIE!!!! We wensen jullie dan ook heel veel succes met jullie mooie reizen. Jullie zijn Uniek!

Rob en Wilma Bierenbroodspot


Wij hebben genoten van een zorgeloze mooie reiservaring. Het was goed georganiseerd, afwisselend, druk programma en uitmuntende lodges die elke keer mijn verwachting overtroffen. Bedankt!

Corné Deijkers


Hallo Margreet,

We zijn inmiddels weer terug op ons stekkie in Amersfoort en tijdens het sorteren van de foto’s (1.900 stuks ☺️!) herbeleven we de reis nog een keer. Wat hebben we genoten van alles wat we tijdens de reis hebben meegemaakt. De reis was een aaneenschakeling van (ook persoonlijke) hoogtepunten. Wij boffen dat we dit allemaal hebben mogen meemaken.

Absoluut niet onvermeld mag blijven onze geweldige ervaring met Wynand tijdens de reis. Altijd probeerde hij overal voor iedereen het beste uit te halen met zijn kennis, humor en persoonlijkheid. Een topper !!

Dank aan jullie beiden voor het invullen van onze wensen/voorkeuren voor deze onvergetelijke reis. Veel plezier samen in de komende weken.

Groeten,
Corina, Frank & Imesh


Hoi Wijnand & Margreet,

Bijna klaar om naar huis te gaan. Super leuke tijd in Kaapstad gehad.
Goede gids, Yvonne, kon niet beter. Jullie ook nog bedankt voor alle goede zorgen.

Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, Corinthia (wijn proeven), Stellenbosch (meest aparte winkel ooit, Sammi, toffe cadeautjes gevonden) ) Franschoek (mooie foto’s in Art Gallery gevonden), Automuseum (Leo blij), 2x Sushi gegeten (ikke blij) en oh ja ook nog naar een brandy proeverij geweest, Van Rijn.
Voor eten is La Petite Ferme in Franschhoek en Emily’s in Kaapstad een goede aanrader. Vanavond bij Arnold gegeten. Ook lekker.

Zoals jullie kunnen lezen we hebben ons ‘dood’ verveeld.

Groetjes aan iedereen en hopelijk zien we elkaar allemaal weer in Januari.

groetjes,
Leo & Jeannette


Hoi Margreet en Wynand,

We zijn gisteren veilig en zonder problemen thuis gekomen. Vandaag door de vele foto’s aan het bladeren. Wat was het een super vakantie! We hebben enorm genoten, met name van de braai van Wynand, maar natuurlijk ook van de big five, de mooie verblijfplaatsen, en…., en…. en nog veel meer!

Nogmaals super bedankt voor de geweldige vakantie!!!

Gr. Nicolle & Luc


Beste Wynand en Margreet,

Dat we enorm genoten hebben van onze Bushtour was jullie wel duidelijk maar we herhalen het bij deze graag nog eens.  Zuid-Afrika is een prachtig land en jullie weten jullie liefde voor dit land en de natuur prima te vertalen naar een reis om nooit te vergeten. Van de locaties heeft vooral het tree house (buitendouche met uitzicht op giraffes en zebra’s!) veel indruk gemaakt. Maar ook Komatipoort, de beehives en zeker ook Ocean Hideaway zijn bijzondere plekjes om te mogen verblijven. En we hebben toch maar mooi 2 dagen achter elkaar de Big 5 gespot! Wynand, bedankt dat we hebben mogen genieten van je kook(braai)kunst. Naast jullie deskundige begeleiding was het ook nog eens supergezellig.  We zijn al aan het sparen voor een volgende reis.

Groetjes,
Hans, Jenny, Tim en Menno.


Na een doorwaakte nacht zijn we via Parijs, Amsterdam en Arnhem mooi op tijd thuisgekomen. En nu is het nagenieten begonnen. De reis was voor ons in zijn geheel een hoogtepunt in onze reiservaringen! Dank aan jou en Wynand. Een e-mail is te kort om te vertellen hoe we hebben genoten… Met een hartelijke groet, ook van Jan Greetje

Beste Margreet en Wynand,
We zijn alweer ruim twee weken thuis in het koude Holland. We zijn meteen snip verkouden geworden… de overgang van 30 graden naar min 10 graden was te veel van het goede!
We denken en praten nog veel over onze fantastische vakantie. Jullie hebben ons een prachtige reis gegeven. De accomodaties waren prachtig en op mooie plekken, vooral Otters Den was een hoogtepunt… zalig eten, spannend slapen met allerlei geluiden en dieren om ons heen en buiten douchen is ook heerlijk. Slapen in de Beehives was ook een belevenis vooral omdat de zebra’s en impala’s bij wijze van spreken langs je Beehive liepen, echt heeeeel apart!!! We hebben veel gezien, maar nooit het idee gehad dat we ons moesten haasten of weer vlug weg moesten. We kregen altijd ruim de tijd om te genieten van de schoonheid van het landschap en de dieren. Wij hebben ook van jullie genoten. Jullie waren een deel van onze groep. Het was hardstikke gezellig!!! Als we ooit weer naar Afrika willen dan gaan wij zeker nog een keer een reis met jullie maken naar Botswana en/of Mozambique!

Veel liefs, Margot en Tahnee


Lieve Margreet, Heel veel dank voor je enthousiaste leiding aan onze Zuid-Afrika introductie. We hebben ervan genoten! Ook veel dank voor de eerlijke en open gesprekken rond “het haardvuur”! Chris Mulder
… en fijn dat je bij alles zo goed rekening hield met mijn “heup”! Blijf genieten en succes! Harmien


Hallo Wynand en Margreet,

Bij deze willen wij jullie heel hartelijk bedanken voor de superreis
door Zuid-Afrika. Wij hebben een geweldige vakantie gehad,met prachtige bezienswaardigheden en natuurgebieden. Met als Swaziland en de natuurparken als hoogtepunten waar we zoveel wilde dieren hebben gezien.
Daarnaast hadden we ook zeer goede accommodatie met zeer vriendelijke mensen (met als hoogtepunt Otters den) Ook de olifantenrit was superleuk, onderling in de groep was ook erg leuk met elkaar“ geenszins”( hahaha die Wynand) jullie te vergeten anders was deze reis nooit zo leuk verlopen.
Jullie hebben alle moeite gedaan om onze reis zo leuk mogelijk te maken
en dat is zeker gelukt !!!!!!!!!!!!!!!!!

Mocht de mogelijkheid bestaan dat we nog een keer zo’n reis gaan maken zullen we dat zeker met jullie doen.
Het was in een woord TOPPIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes, Henk, Bella ,Melissa en Julian


Hallo Margreet en Wynand!

We zijn gister teruggekomen van een prachtige reis door Zuid-Afrika. Het was een reis vol avontuur en gezelligheid. We werden hartelijk ontvangen en er was gelijk al een klik met de groep.
Er was elke dag een goed georganiseerd programma. Als er wensen van de groep waren, werd het programma daarop aangepast. Ook werden er genoeg rust momenten gehouden.
Het is een heel mooi land met heel veel natuur en vele bezienswaardigheden.
We zijn aantal dagen door wildparken gereden zoals Krugerpark en Hluhluwe, echt een van de hoogtepunten van de reis. Dat je de wilde dieren vaak van heel dichtbij kan zien is echt bijzonder. We hebben de Big Four gezien (Leeuw,Buffel,Neushoorn,Olifant)
Nog een hoogtepunt was het berijden en het aanraken van een olifant, dat is zo’n bijzonder gevoel om zo dicht bij een olifant te staan.
De lodge die op ons en de groep het meeste indruk hebben gemaakt was Otter’s Den, hier krijg je het bush gevoel van Afrika.

Bedankt voor de mooie reis!

Groeten van Nathan en Laura

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!