Groepsreis Malawi & Zambia (jonge groep)

4.430,00 p.p.

Een gevarieerde  groepsreis in  Malawi en Zambia. Reis in een jong gezelschap, met leeftijden tussen de 18 en de 35 jaar. In 3 weken krijg je een gevarieerde indruk van Malawi en Zambia. Geniet van het uitzicht bovenop Mulanje Mountain. Ervaar de toenemende hoeveelheid wild op safari in Liwonde NP, en geniet van de overvloed  in South Luangwa NP. Ontspan op een onbewoond eiland in het midden van het legendarische Lake Malawi, of ga paardrijden op het strand. Maak kennis met de plaatselijke bevolking in een van de vissersdorpjes in Nkhata Bay. Afsluiten doe je bij de spectaculaire Victoria Falls.

Gezien het jonge gezelschap is dit zeker voor de actieve reiziger de kennismaking bij uitstek met ‘het warme hart van Afrika’, Malawi. Dat je met deze reis de laatste week in Zambia  doorbrengt is ook geen toeval. In South Luangwa NP gaan we op wat wellicht een van de beste safari’s van uw leven zal blijken te zijn. Om af te sluiten genieten we van de pracht en kracht van de Victoria Falls, een unieke plek. Ontdek in drie weken de troeven van Malawi en Zambia in een jong reisgezelschap.

 • Laat je op deze groepsreis verrassen door de veelzijdigheid van Malawi en de intensiteit van Zambia.
 • Reis in een jonge, internationale groep (max 12 personen). Leeftijd tussen 18 en 35 jaar.
 • Reis met chauffeur + lokale gidsen voor hikes &  activiteiten.
 • 20 nachten, waarvan 6 in standaard (en-suite) kamers, 2 nachten in berghutten (Mulanje). De overige nachten slaap je in  (soms tented) accommodatie met centrale voorzieningen (non en-suite).

Hoogtepunten:
Mulanje Mountain – gegidst hiken op de hoogste berg van Malawi |  Liw0nde NP – safari | Lake Malawi – Mumbo Island, snorkelen & stranden | Nkhotakota Game Reserve – bush walk | Nkhata Bay – lokale bevolking & paardrijden op het strand | Livingstonia – hiken, cultuur & geschiedenis | South Luangwa NP – safari ten top | Victoria Falls – natuurlijk wereldwonder

Dag 1-2: Mulanje mountain

We ontmoeten elkaar in de ochtend/middag in Mulanje. Tansfers zijn beschikbaar vanuit Lilongwe en Blantyre. Als iedereen er is starten we, onder begeleiding van een lokale gids, de klim van het Mulanje gebergte. Een kleine tocht ter opwarming vandaag, we dineren en overnachten op de berg.

Op dag 2 heb je mogelijkheid om de tocht naar boven te hervatten, voor de echt klimmers zelfs tot de top. Voor de meer gematigde wandelaars zijn er opties te meer om mooi te wandelen zonder je uit te putten. We dineren en slapen wederom op de berg, weliswaar in een andere berghut deze keer.
Mulanje mountain hut, volpension

Dag 3-4: Liwonde NP

We dalen af, springen in de wagen en gaan op weg naar het meest opwindende wildpark van Malawi, Liwonde National Park. Met de boot bereiken we het kamp, waar je op dag 1 nog kan genieten van de zonsondergang, uitkijkend over de rivier waar talloze nijlpaarden luieren, olifanten komen drinken en krokodillen op de loer liggen.
Op dag 2 gaan we bijna een volledige dag op zoek naar wild in het park. Met een beetje geluk vinden we de jachtluipaarden of leeuwen die het erg goed doen in dit park, sinds ze uitgezet werden door African Parcs in 2015.
Mvuu camp, volpension

Dag 5-6: Lake Malawi

We zeggen vaarwel tegen de wildernis, en gaan op weg naar het magische Lake Malawi. We komen aan bij het populaire Cape Maclear, maar nemen daar meteen de boot richting ons eigen privaat eilandje in het midden van het meer: Mumbo Island. Afgelegen, klein, groen en eco-vriendelijk. Dit is een heerlijk plekje om tot rust te komen.
Op dag 2 hier kan je kiezen of je gaat snorkelen wandelen, of gewoon relaxen op het strand.
Mumbo Island, volpension + niet-gemotoriseerde activiteiten

Dag 7: Nkhotakota Game Reserve

Terug naar het vasteland. We reizen naar Nkhotakota Game Reserve, een van de vele opkomende wildreservaten in Malawi. Onder meer de olifant doet het hier de laatste jaren erg goed, en het natuurgebied is altijd een paradijs voor vogels geweest. Nkhotakota is ook een van de beste parken in Malawi die je te voet kan verkennen. Ook game drives zijn er mogelijk, je hebt de keuze ter plekke.
Rafiki Safari Camp, DBB

Dag 8: Kande beach

We rijden noordelijk langs de kustlijn van Lake Malawi. We komen op tijd aan bij de lodge voor de lunch. Daarna heb je de mogelijkheid om op Kande Beach paard te rijden. Voor zij die niet van paardrijden houden zijn er mogelijkheden genoeg: duiken, snorkelen, kite-surfen,… Relaxen is uiteraard ook steeds een optie.
Kande Horse Lodge, DBB

Dag 9-10: Nkhata Bay

Vandaag een rustige dag. Rustig ontbijten, eventueel aangevuld met een strandwandeling of frisse duik in het meer in de ochtend. Daarna rijden we verder langs de kust, tot we in Nkhata Bay aamkomen. Een van de bekendste plekjes bij Lake Malawi, voornamelijk door de lokale bevolking en de sfeer die er in de vissersdorpjes hangt. Ook hier heb je weer verschillende mogelijkheden. Net zoals rond de rest van het meer heb je hier allerhande mogelijke watersporten die je in en op het meer kan beoefenen. Maar de sfeer opsnuiven in een van de lokale dorpjes is ook een geweldig idee. Er zijn in Nkhata bay ook verschillende barretjes en restaurants, vaak ook met streetfood. Hier krijg je gegarandeerd meer inkijk in de lokale cultuur en gewoontes.
Dag 2 is eveneens vrij te besteden. Vervelen zal je je hier niet snel. Geniet van de laatste dag bij Lake Malawi, want je zal het ongetwijfeld missen eens je er weg bent.
Mayoka Village, DBB

Dag 11-12: Livingstonia

Livingstonia is een van de oudste steden van Malawi, indertijd opgericht als handelspost van Schotse missionarissen, vernoemd naar de pas gestorven David Livingstone. Het staat bekend voor z’n ontspannen sfeer (kijk de foto met de hangmat!), de geweldige wandelroutes , prachtige waterval en de hele streek ademt gewoon geschiedenis. Tevens ligt Nyiaka Plateau vlakbij, een natuurpark dat zeker de moeite waard is.
Mushroom Farm, B&B

Dag 13: Viphya Plateau

We rijden vandaag een lange tocht terug naar het zuiden via het stadje  Mzuzu. Met het prachtige uitzicht vanuit Luwawa Forest lodge maken we er een gezellige en speciale laatste avond van.
Luwawa Forest Lodge, DBB

Dag 14-16: South Luangwa NP

We rijden , via een tussenstop om te bevoorraden in Lilongwe, richting Zambia. De komende 3 dagen vertoeven we in een van de bekendste en beste wildparken van Afrika, South Luangwa NP. Op dag 1 hebben we een pittige rit voor de boeg. Zonder onvoorziene omstandigheden komen we op tijd aan bij Marula Lodge voor een sundowner en een stevige traditionele maaltijd. Daarna vroeg het bed in, want de komende dagen willen we zo vroeg mogelijk op pad voor de ultieme game drives. De komende 2 dagen gaan we ‘s ochtends vroeg op safari, keren in de hete middag terug naar de lodge om te ontspannen, en trekken rond 16u terug op pad in South Luangwa.
Marula Lodge, DBB + picnic lunches

Dag 17: Lusaka

Vandaag een lange tocht in het busje richting Lusaka, waar we in de avond aankomen. Voor zij die nog energie hebben na het diner, kunnen we rustig het nachtleven van Lusaka verkennen. Zij die liever onder de wol kruipen, zijn daar uiteraard ook vrij in.
Eureka Camp, DBB + picnic lunch

Dag 18-20: Victoria Falls

Vandaag ook weer een langere tocht richting Vic Falls, waar we voor de avond aankomen. Bij aankomst worden de mogelijkheden voor de komende dagen overlopen met de gids. Er wordt een planning opgemaakt aan de hand van ieders wensen. Je hebt keuze te meer: iedereen wilt uiteraard de Vic Falls van dichterbij bekijken, dit kan op verschillende manieren. Helikopter- of vliegtuigtochten, wandelend, raftend, … Verder geniet je op dag 1 van alweer een “stunning sunset”.
Op dag 2 en 3 bij de Vic falls krijg je de nodige vrijheid. De gids neemt alle mogelijke maatregelen, afhankelijk van jullie wensen en de hierboven beschreven mogelijkheden.
Uiteraard wordt er een klein feestje gebouw op de laatste avond, om de mooie reis af te sluiten.
Vic Falls Waterfront – Adventure Village, B&B

Dag 21: einde programma

Helaas, de reis zit erop. Zij die vliegen vanuit Vic Falls zijn vlakbij, en worden met een korte tranfser naar de luchthaven gebracht. Voor zij die graag mee terug rijden richting Lusaka of zelfs Lilongwe, kan dat ook. Let wel, het is een erg fikse tocht van Vic Falls naar Lilongwe. Op dag 21 kan je wellicht niet meer vliegen, vertrek liever in de ochtend van dag 22 na een extra nacht in Lilongwe.

2020

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp OPMERKINGVertrek
21DLS-037-3 t/m 27-3€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-044-4 t/m 24-4€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-052-5 t/m 22-5€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-066-6 t/m 26-6€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-074-7 t/m 24-7€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-081-8 t/m 21-8€ 4430– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-095-9 t/m 25-9€ 4620– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-103-10 t/m 23-10€ 4620– Lilongwe
– Blantyre
21DLS-1131-10  t/m 19-11€ 4620– Lilongwe
– Blantyre
 • single supplement € 90
 • nacht voorafgaand aan vertrek – op aanvraag
 • transfers op aanvraag

Informatie over de accommodaties

REIZEN MET EEN JONGE GROEP

 • kleine groep van 4 tot maximaal 12 personen
 • leeftijd tussen de 18 en 35 jaar
 • vervoer in bus & lokale game drives in safari-voertuigen met lokale gidsen
 • 20 nachten, waarvan 6 in standaard (en-suite) kamers, 2 nachten in berghutten (Mulanje). De overige nachten slaap je in  (soms tented) accommodatie met centrale voorzieningen (non en-suite).
 • Bijna alle maaltijden zijn inclusief en worden verzorgd door een kok

 

Aandachtspunten

 • Vertrek  vanaf 4 aanmeldingen (contacteer ons voor een stand van zaken!)
 • leeftijd reiziger tussen de 18 en 35 jaar
 • Single-supplement:€ 90 (als je je kamer deelt met een medereiziger vervalt deze toeslag)

Inbegrepen

 • professionele begeleiding van chauffeur/gids, lokale gidsen voor hikes/activiteiten
 • transport in bus (met gratis wi-fi), game drives in safari-voertuigen
 • activiteiten: wandelen, kajakken, game drives
 • 20 nachten, waarvan 6 in standaard (en-suite) kamers, 2 nachten in berghutten (Mulanje). De overige nachten slaap je in  (soms tented) accommodatie met centrale voorzieningen (non en-suite).
 • 20x ontbijt,10x lunch en 15x diner
 • drinkwater
 • entree gelden natuurparken
 • administratie- en reserveringskosten
 • community contribution
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)

Niet inbegrepen

 • visa (Malawi $50, Zambia $50)
 • vlucht
 • drankjes (er is wel drinkwater in de bus)
 • airport transfers
 • fooien
 • optionele activiteiten (o.a. duiken of activiteiten per boot bij Lake Malawi)
 • overige maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via Afrikaya Tours

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • verlenging
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen met de gids

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!