Groepsreis Desert & Delta Namibië en Botswana

4.549,00 p.p.

Maak een comfortabele groepsreis door Namibië en Botswana in een kleine groep van max. 10 personen. U reist in een rustig tempo. Zo ziet, beleeft en geniet u meer!

Daarbij:

 • komt u langs de mooiste plekken van Namibië en Botswana en bezoekt u deze op het gemak.
 • maakt u een zeer afwisselende reis met veel wild, natuur en cultuur.
 • logeert u bij voorkeur in kleinschalige accommodaties, soms luxer, afgewisseld met een lodge of safari tent of community lodge, maar altijd met eigen badkamer/toilet. Geen kamperen.
 • spreekt de gids Afrikaans – Nederlands.

Dit is de ideale kennismaking met Namibië en Botswana. De reis met de beste prijs -kwaliteit verhouding (veel maaltijden, alle excursies en entrees zijn inclusief)!

 

 • Vertrekken in:

Hoogtepunten: Sossusvlei | Swakopmund | Twyfelfontein | Etosha National Park | Rundu | Caprivi | Kasane | Chobe National Park | Makgadikgadi Pans | Okavango Delta | San Bushmen | Na’an kuse

Dag 1 Vlucht

Vlucht in de avond van Amsterdam (of andere luchthaven in overleg), u komt in de ochtend van dag 2 aan.

Dag 2 Windhoek

Aankomst in Windhoek. De reisleiding staat met de bus klaar en we rijden naar Windhoek centrum, waar we in de knusse B&B inchecken. In de middag gaan we Windhoek bekijken. Het centrum is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Daarnaast zijn ook de Alte Feste en het station een bezoekje waard.

Dag 3-4 Sossusvlei

Langs de Atlantische kust ligt een onbeschrijfelijk mooi stukje natuur: Sossusvlei, het beroemdste plekje in het Namib Naukluft Park. Ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten, biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen. Sossusvlei is absoluut een hoogtepunt van je bezoek aan Namibië, je moet wel vroeg opstaan om de mooiste foto’s te kunnen maken! In het gebied leven onder andere de Hartmann zebra, kudu, gemsbok, klipspringer, duiker, steenbok, luipaard, baviaan, jakhals, vos, wilde kat, caracal en de aardwolf. We beklimmen Dune 45, wandelen naar Deadvlei en door Sesriem Canyon.

Dag 5-6 Swakopmund

De kustplaats Swakopmund is de tweede grootste stad van Namibië. Het is een oude Europees aandoende stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten. In de stad zijn nog veel Duitse invloeden te zien, veel mensen spreken nog Duits en straatnamen zijn soms nog in het Duits. De stad zelf heeft brede boulevards met palmbomen en parken voor de inwoners. Swakopmund heeft veel restaurantjes en barretjes, supermarkten en leuke winkeltjes. Een 4×4 woestijn-excursie is inclusief, waarbij u onder begeleiding van een deskundige gids meer over het woestijngebied (fauna en flora) van Namib Naukluft leert. De mogelijkheid bestaat om een scenic flight over de Namib of Skeleton Coast te maken (optie). Net buiten Swakopmund zijn een aantal duinen gereserveerd voor recreatieve doeleinden.

Dag 7  Damaraland

Vandaag rijden we door het ruige binnenland, met hopelijk een glimp van woestijnolifanten. We rijden langs de Brandberg, met een bezoekje aan Himba’s en Herrero’s en een bezoek aan de rotstekeningen van Twyfelfontein. Twijfelfontein herbergt een van ’s werelds meest interessante collecties van rotstekeningen en – graveringen. Ongeveer 2500 graveringen en enkele tekeningen zijn 6000 jaar (stenen tijdperk) geleden gekerfd en geschilderd door de nomadische San en Khokhoi (bosjesmannen). Sinds 1952 is het een nationaal monument en sinds 2007 staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Dag 8-9-10 ETOSHA NATIONAL PARK

Etosha National Park, ook wel ‘Great white place’ genoemd, is het grootste natuurpark van Afrika en is al gesticht in 1907. Het park ligt in het noorden van Namibië en is bijna net zo groot is als Nederland. Een groot deel bestaat uit een enorme zoutvlakte.

Je kunt hier niet alleen grote kuddes olifanten en (witte en zwarte) neushoorns zien, maar ook springbokken, giraffen, oryxen (gemsbok), zebra’s, impala’s, struisvogels, hyena’s, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden (cheetah) en vele soorten vogels. Op de dag van aankomst kan een extra middag game drive worden gemaakt (optie). Dag 9 en 10 zijn ook gereserveerd voor game drives, dag 9 met een open 4×4 jeep, dag 10 met de bus. De eerste 2 nachten overnachten we aan de zuidkant (net buiten het park) en de laatste nacht aan de oostkant (in een private game reserve)

Dag 11 RUNDU

We stoppen in Rundu om de afstand vandaag enigszins beperkt te houden en even wat uit te rusten, te wandelen, te luieren,… De lodge ligt dichtbij Kavango River, de overkant is Angola! Wellicht spotten we in de rivier nog nijlpaarden. In de late middag maken we nog een sundowner boat cruise over de rivier, met champagne.

Dag 12-13 Caprivi

Vandaag rijden we door Caprivi Game Park (Bwabwata National Park) in de smalle Caprivi Strip, waar Angola en Botswana Namibie “omsluiten”. Verblijf in kamers met uitzicht over Kwando River. Wellicht zien we vanaf het terras olifanten struinen, maar in ieder geval veel bijzondere vogels! Inclusief is een game drive in open jeep en een boat cruise naar Bwabwata Game Reserve .

Dag 14-15-16 Kasane

We gaan op 4×4 game drive naar Chobe NP en maken een game cruise op Chobe Rivier, om massa’s dieren langs de waterkant te spotten: grote groepen olifanten en  buffels, maar ook leeuw, luipaard, nijlpaard, krokodil, roan antilope en vele vogelsoorten. Optionele extra game drives of cruises zijn mogelijk.
De volgende dag maken een dagtocht naar de Victoria Falls, aan de Zimbabwe kant. Visum en entree Vic Falls moet je zelf afrekenen (US$ 60 pp). De Falls zullen veel water bevatten in mei en weinig in september. Het zijn de breedste watervallen van Afrika, zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Maar liefst 500 miljoen liter water per minuut kan over de rotswand vallen (in het natte seizoen). In het droge seizoen kan je echter de schoonheid van de watervallen beter zien.

Optie Houseboat Safari Chobe River

Rond de middag checken we in op een luxe houseboat. We gaan 2 dagen cruisen over Chobe River, waar in de droge tijd de olifanten massaal bij de rivier komen drinken! Echt een once-in-a-lifetime-experience! Vanaf de decks kunt u uitkijken naar grote kuddes olifanten en buffels, antilopen, krokodillen en nijlpaarden. Game cruises worden meermaals per dag gedaan met kleinere bootjes, die dicht bij het grote wild kunnen komen. Bij zonsondergang legt de boot aan, kunt u met een drankje en snacks genieten van de Afrikaanse zonsondergang, even later wordt er een heerlijk 3 gangen diner geserveerd. Na een goede nachtrust, wellicht vergezeld door leeuwengebrul, staan we vroeg op voor het licht ontbijt en een game cruise. Rond 11 uur wordt een uitgebreide brunch geserveerd, waarna de kapitein met de grote boot verder het park invaart (terwijl u wellicht vanuit uw hut tijdens een kleine siësta de landschappen met dieren aan uw hut voorbij ziet trekken…). In de middag kan weer met de kleine bootjes op pad worden gegaan om met een van de leden van de staff een authentiek dorp te bezoeken, nog een river cruise te maken of te gaan vissen op de beruchte Tiger Fish.
Activiteiten, maaltijden en dranken zijn inclusief. Pas op, dagtocht Victoria Falls en game cruise uit reguliere programma vervallen.

Dag 17 Makgadikgadi Zoutpannen

We rijden naar Gweta, hopelijk zien we onderweg migrerende zebra’s en olifanten.  We vertrekken na de middag per open 4×4 naar de zoutpannen. Onderweg zien we wellicht meerkatten (stokstaartjes), zebra’s, jakhals, antilopen,… maar op de zoutpannen zelf is helemaal niets! We genieten van de overweldigende zonsondergang en overnachten na een knus houtvuur-diner op de zoutpannen op een soort matras-met-beddegoed onder de (vallende) sterrenhemel! Basic, maar echt een ervaring om nooit meer te vergeten…

Dag 18-19 Okavango Delta

Na het eenvoudige ontbijt rijden we terug naar de lodge, waar we de spullen ophalen en na eventueel nog wat extra ontbijt, op pad gaan naar Maun, een kleine afstand. We kunnen dit toeristenplaatsje bekijken, het is er wel wat toeristisch druk. Dit komt vooral door het kleine vliegveld, dat tot de drukste ter wereld behoord! Reden: hiervandaan vertrekken de meeste vluchten richting Okavango Delta. Als optie kunt u een (helikopter)vlucht meeboeken om de wijdsheid van de Okavango Delta vanuit de lucht te bewonderen.
We maken de tweede dag een boottocht naar Chief’s Island om een goede indruk van de Okavango Delta te krijgen vanaf het water, hopelijk spotten we onderweg olifaten of andere dieren. Wil je liever in een mokoro de zuidelijke Okavango Delta ontdekken, dan kan dat ook.

Dag 20-21 San Bushmen

We vertrekken naar Ghanzi waar we overnachten in een rustieke (lees: eenvoudige) lodge, een community project, gerund door de lokale San bevolking. De San Bushmen is de oorspronkelijke bevolking van zuidelijk Afrika. De nomadische jagers en verzamelaars hebben het tegenwoordig zwaar. De Kalahari is een van de weinige plekken waar San nog op enigszins authentieke wijze kunnen leven. We hebben de tijd om te ervaren hoe dicht deze mensen nog bij de natuur staan, met muziek, dans, handwerken, spoorzoeken, voorbeelden van jacht etc… een geweldige back to basic ervaring.

Dag 22 N/a’ankusê

N/a’an ku sê betekent in de taal van de San: de plek die God beschermt. Een mooie naam voor een paradijselijk stuk natuur, 42 kilometer buiten Windhoek, waar de Stichting N/a’an ku sê sinds 2007 een lodge met zes kamers en acht vakantiehuizen heeft gevestigd op een 10.000 hectare groot stuk grond. Een zandweg voert je naar de ingang waarna je tussen de zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen en gemsbokken naar de lodge rijdt. Hier ontmoeten de wilde natuur van Namibië en een uiterst moderne, lodge elkaar. Een zwembad vormt de grens tussen het ronde hoofdgebouw en de zes aparte kamers met ieder een eigen terras dat uitkijkt op het reservaat. Een heerlijke plek om uw reis af te sluiten.

Dag 23-24 Vlucht & Thuis

De gids brengt jullie in de vroege middag naar het vliegveld, met een rechtstreekse nachtvlucht ben je de volgende dag weer thuis.

2019

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp (2-p kamer)OPMERKINGVertrek
CODE NB1905 di 21-5 t/m do 13-6€ 4549,-

= boekbaar    = gegarandeerd     = vol

Informatie over de accommodaties

U verblijft bij bijzondere en bij voorkeur kleinschalige accommodaties op mooie locaties, vrijwel altijd met zwembad & airconditioning of ventilator.
Er wordt NIET gekampeerd, behalve de nacht op de zoutpannen, maar deze kunt u overslaan als u dat niet ziet zitten en achterblijven in de accommodatie.
Er zijn (vooral in de meer afgelegen gebieden) weinig of alleen peperdure kleinschalige accommodaties, we moeten dan uitwijken naar de wat grotere, maar wel sfeervolle lodges.

Accommodaties worden met zorg geselecteerd op ligging, sfeer, service en hygiëne. Een ruimere kamer, goed bed en uitgebreid ontbijt zijn zaken waar wij extra op letten, zodat u van elke plek méér kunt genieten. U heeft altijd een eigen badkamer en toilet. Omdat wij onze reizen zelf begeleiden hebben we ook snel in de gaten als iets minder wordt en wordt de accommodatie vervangen door een betere optie.

U reist in onze eigen comfortabele Mercedes Sprinter, voorzien van o.a. airconditioning en koelkast. Bij overlappende reizen of kleine groep maken wij gebruik van ander passend vervoer, altijd met airconditioning.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek bij 6 personen (max. 10)
 • Boek uw reis minimaal 6 maanden van te voren en ontvang € 50,- pp vroegboekkorting.
 • Kinderen vanaf 12 jaar.
 • Single: kamertoeslag € 895,-
 • Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor om accommodaties, programma’s en routes te wijzigen, indien dit noodzakelijk is.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in comfortabele accommodatie en suite (altijd eigen badkamer)
 • op basis van logies inclusief ontbijt en diner (behalve in Windhoek en Swakopmund), waaronder heerlijke traditionele gerechten
 • vervoer Mercedes Sprinter (+ trailer) met airconditioning/koelkast, bij overlappende reizen of kleinere groep maken wij gebruik van ander passend vervoer, altijd met airconditioning.
 • Nederlands/Afrikaanstalige reisbegeleiding
 • reserveringskosten
 • SGR-garantie
 • bijdrage Afrikaya Trust

  Inbegrepen excursies/activiteiten:

  • stadsbezoek Windhoek
  • excursies en entree Sossusvlei/Deadvlei, incl. entree
  • desert expedition Swakopmund
  • game drive (1x 4×4 en 1x per bus) Etosha National Park, incl. entree
  • sunset champaign cruise Rundu
  • game drive 4×4 Bwabwata NP, incl. entree
  • dagexcursie Victoria Falls (exclusief visum Zimbabwe en entree, samen US$ 60 pp)
  • game drive 4×4 Chobe NP, incl. entree
  • boat cruise Chobe River, incl. entree
  • slapen op de Makgadikgadi zoutpannen incl. bezoek stokstaartjes
  • boat cruise Okacvango Delta, incl. entree
  • bushwalk San Bushmen
  • entreegelden nationale parken (tenzij als excl. vermeld)

Niet inbegrepen

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Als de vlucht al vastligt, staat dit bij de reiscode vermeld
 • Reisschema op basis van
  HEEN directe KLM nachtvlucht
  TERUG directe KLM nachtvlucht
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info(at)afrikayatours.com

Indicatie andere uitgaven:

 • Lunches (€ 5-8), diners die niet vermeld staan (€10-15) en dranken (goede fles wijn kost €10-15 in een restaurant, frisdrank € 1,50)
 • Souvenirs
 • Fooien

Opties

 • Houseboat Safari € 1075 pp voor 2 nachten (inclusief maaltijden, dranken, entreegelden, transfers en activiteiten)
 • (Helikopter)vlucht over de Okavango Delta, vliegtuig 45 min. 4 personen vanaf € 140 pp, helikopter 45 min. 4 personen vanaf € 230 pp
 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • Comfort Class KLM of business class
 • verlenging
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen met de gids

Dag Margreet,

We hebben een onvergetelijke reis gemaakt met Wynand. Hulde voor je reisbeschrijving, die was perfect.CHerman van Groen

PS  Wynand heeft foto’s van mij gemaakt terwijl ik een snuisterij kocht bij de Damara. Wil je hem vragen die naar mij te mailen? Bedankt!


Margreet en Wynand, wij zijn weer veilig thuis aangekomen. We kijken terug op een paar fantastische weken. Dank je Margreet voor de goede organisatie en dankie Wynand voor je gezellige, vriendschappelijke en betrouwbare gezelschap. We hebben erg genoten met elkaar en van al het moois wat we onderweg tegenkwamen.
Hartelijke groet, John en Arjenne.


Samen hebben jullie ervoor gezorgd dat dit een van de mooiste reizen was die we ooit gemaakt hebben. Jullie combineerden vakkennis, humor, flexibiliteit, klantgerichtheid en rijvaardigheid. Doe dat maar eens na.


Beste Margreet en Wynand,

Wij zijn inmiddels veilig teruggekeerd op vaderlandse bodem en beginnen onze dagelijkse activiteiten weer op te pakken.
We denken met heel veel plezier terug op deze vakantie die voornamelijk dank zij jullie inzet een groot succes is geworden.
De reis die jullie met Afrikaya tours voor ons georganiseerd en zelf verzorgd hebben was onvergetelijk.
Het vervoer met jullie luxe Mercedes Sprinter en met de betrouwbare Wynand achter het stuur was comfortabel en we voelden ons altijd volkomen veilig.
De lodges die jullie voor deze reis uitgekozen hadden waren veelal prachtig al waren sommige bijv gerund door lokale stammen wat eenvoudiger.
We hebben enorm veel gezien en ook beleefd met onze gezellige groepje mensen en daarbij ook heel veel gelachen.
Kortom, het was een vakantie die ons lang zal heugen met al zijn hoogtepunten, te veel om op te noemen.
Langs deze weg willen Elly en ik, en ik denk te kunnen spreken voor de hele groep, jullie opnieuw bedanken voor deze fantastische reis door Namibie en Botswana.

Als je wilt kun je dit op jullie website vermelden

Met vriendelijke groet, Guus en Elly


Wijnand en Margreet,

Wij zijn weer thuis, het regent hier dat het giet en we denken met weemoed aan de heerlijke maand in zuidelijk Africa…de kleuren de geuren, de warme wind, de heerlijke zon, de lieve mensen, het dieren spotten, kortom , ik kan iedereen aanbevelen met jullie op reis te gaan, dat maakt het zorgeloos en dan is het extra genieten…..het is ons bijzonder goed bevallen!! Dank nog voor alles.

Nori


Hallo Margreet,

Bedankt voor de leuke filmpjes. We waren deze week, in gedachte, weer even terug in Afrika. We kregen van Karin een mooie fotoreportage opgestuurd.
Het tv. programma “Erica op reis” was in Namibie opgenomen, en Topgear zat in Botswana. Ook was er een documentaire over de Okavanga delta. Kortom we beleefden de hele reis weer opnieuw. We beseften ook toen weer wat een geweldige en gezellige tijd we hebben gehad.

Dank nogmaals voor alle goede zorgen en voor het organiseren van deze mooie reis.

Rob en Ik wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig, en op zakelijk gebied, een voorspoedig nieuwjaar.

Groeten, Rob en Vera


Beste Margreet en Wynand,
Een nacht goed geslapen, na een voorspoedige reis. We hopen dat jullie ook een goede reis hebben gehad en weer een nieuwe groep kunnen ontvangen.
We zeggen toch nog maar een keer dat de Namibië en Botswana reis een topper was/i , mede door jullie begeleiding.
Veel liefs en knuffel van Gerda en Cor (derde keer met Afrikaya op reis!)


Margreet en Wijnand, ik wil jullie nogmaals bedanken voor de geweldige reis en alles wat jullie voor mij hebben gedaan. Ik heb genoten en heb nog heel wat energie. Soms ben ik verbaasd over mijzelf. Zo lang ik dit reizen kan doen, moet ik het er maar van nemen en mijn kinderen gunnen het me ook. Morgen ga ik met ze ergens eten en kan ik mijn verhaal kwijt en zij ook. Ik mis jullie wel hoor! Echt afkicken na die 4 weken. Maar er komt een drukke tijd, dus veel rust is er niet. Sterkte met de nieuwe groep. Ik hoor nog wel van jullie want ik ga graag nog een keer met jullie mee. Veel groeten, Annemarie

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

 • NL: +31 (0)6 15 63 88 64
 • BE: +32(0)474 44 75 89
 • info@afrikayatours.com

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!