Botswana konvooireis 4x4 - CAMPING

3.150,00 p.p.

 • Een uniek avontuur. Een reis voor mensen die graag zelf een 4×4 willen rijden, het avontuur zoeken, maar ook de veiligheid van een back up waarderen.
 • Een reis buiten de gebaande paden, met veel wild en natuur, maar ook om de lokale cultuur te ervaren. Géén groepsreis dus, maar je kan wel de gezelligheid opzoeken als je wilt, het hoeft dus niet!
 • De reis wordt begeleid door een ervaren 4×4 en wildgids, in de ruigere gebieden rijden we in konvooi, je staat met elkaar in contact met walkie talkies. Buiten de 4×4 routes kan je ook je eigen plan trekken.
 • Je kan de reis basic maken (kamperen) of “opleuken” met accommodatie opties.
 • Maximaal 5 auto’s met in totaal 10 gasten!
 • Bijzondere route dóór de wildparken (en niet erlangs of op community campsites zoals andere organisaties voor het gemak doen)

Hoogtepunten:
Khama Rhino Sanctuary / Kubu Island / Central Kalahari Game Reserve (CKGR) / Okavango Delta | Moremi Game Reserve | Chobe National Park | optie Vic Falls | Tuli Block

Rijden in een konvooi

 • je rijdt zelf (4×4 auto), keuze uit verschillende modellen: Hilux, Landcruiser, BushCamper, Land Rover.
 • je kunt je eigen route rijden, ’s avonds spreken we af op een vast punt
 • in parken waar dit veiliger is, rijden we verplicht in konvooi (in de buurt van elkaar) 4×4, er is onderlinge communicatie mogelijk via portofoons
 • er is 24/7 back up van de autoverhuurder bij mechanische problemen
 • er is 24/7 back up van de ervaren reisleiding ter plekke, de reisbegeleiding kan 4×4 instructie geven en fungeert als “bezemwagen”, zij hebben gereedschap voor kleinere reparaties en een lier om auto’s los te trekken als dat nodig is
 • elke avond spreken we door wat we de volgende dag gaan doen en waar je op moet letten, het advies van de reisleiding is bindend op bepaalde dagen (Chobe/Moremi/Kalahari/Kubu Island)

Dag 0/1: vlucht / Johannesburg

0 = Vlucht met tussenstop van Amsterdam (of andere luchthaven in overleg naar Johannesburg). U komt in de ochtend van dag 1 aan.

1= Dagvlucht rechtstreeks vanaf Amsterdam, u komt in de avond van dag 1 aan.

We overnachten in Johannesburg in een B&B, inclusief ontbijt.

Dag 2 Mokopane

We halen vandaag de auto’s op, doen boodschappen en rijden richting Botswana.

Dag 3-4 Khama Rhino Sanctuary

We rijden de grens over. In Khama Rhino Sanctuary, 65 km van Palapye richting Serowe, leven witte en zwarte neushoorns. Hier kunnen we de eerste ervaringen opdoen in wild spotten en 4×4 rijden.

Dag 5-6 Kubu Island – MAKGADIKGADI

De zoutpannen van Makgadikgadi zijn de overblijfselen van een meer dat ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Eigenlijk bestaat het gebied uit twee losse zoutpannen, de Ntwetwe en Sowa zoutpan, omringd door een aantal kleinere zoutpannen. In totaal is het gebied 12.000 km2 groot. Op de zoutpannen groeit niets. Desondanks kan het regenseizoen zorgen voor een laagje water waardoor vooral flamingo’s worden aangetrokken. Na de eerste regen begint ook de migratie van o.a. zebra’s, die dan enorme afstanden afleggen en uiteraard in hun kielzog ook roofdieren lokken.

Kubu Island is een van de magische plekken van je bucket list: verlaten, stoffig, maar uniek door de prachtige baobab bomen op een eilandje midden op de zoutpannen. Verheug u op een groot houtvuur en de mooiste zonsonder en -opgang…

Dag 7-8 Central KALAHARI Game Reserve (CKGR)

Het CKGR is in totaal 52.800 km2 en daarmee groter dan Denemarken en Zwitzerland. Het is zelfs het tweede grootste wildpark in de wereld. Eeuwenoude rivierbeddingen, open grasvelden en zoutpannen domineren het landschap van het in 1961 opgerichte park. Het park krijgt weinig regen: in droge jaren niet meer dan 170 mm terwijl in goede jaren 700 mm kan vallen. Het Central Kalahari Game Reserve is een uitdaging voor safari’s. Tijdens de regenperiode van december tot april is er kans op het zien van grote kuddes dieren. De waterpannen lopen vol, evenals de rivieren in de valleien en de dieren trekken hier massaal naartoe. In de overige maanden van het jaar verspreidt het wild zich en vragen gamedrives in dit park om veel geduld. De dieren komen nog altijd drinken bij de waterdrinkplaatsen, maar blijven er niet lang. Springbokken en gemsbokken kunnen bovendien dagenlang zonder water. De meeste kans om hen te zien rond een drinkwaterplaats is in het regenseizoen als het verse gras hen aantrekt. Hoewel de regentijd een geweldige periode is om wild te zien, is het ook de periode waarin het CKGR het moeilijkst berijdbaar is. Het is handig om tijdens deze maanden bij ervaren rangers aan te sluiten of safari’s vanuit de privé lodges te maken. De grootste kans op het spotten van wild ligt in het noordelijke deel van het park. De vegetatie is in dit deel van het park het meest divers met zandduinen, vlaktes en verschillende type bomen terwijl in het centrale deel vlak bushveld overheerst en het zuiden gedomineerd wordt door dichte mopaneboom begroeiing. De Kalahari is ontstaan als een bassin dat langzaam gevuld is met zand. Kris kras liepen rivieren door het gebied waarvan nu eigenlijk alleen nog maar de overblijfselen te zien zijn in rivierbeddingen als Okwa en Deception Valley.

Dag 9-10 MAUN

Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta. Dagelijks vliegen talloze vliegtuigjes vanaf de luchthaven in Maun naar de diverse luxe lodges in privé concessies van de Delta en Moremi. Men zegt dat dit zelfs het drukste vliegveld ter wereld is…. We maken een dagtocht per boot naar Chief’s Island voor een goede indruk van de Delta (optie).

Voordat we Moremi Game Reserve en Chobe National Park de komende dagen gaan verkennen, maken we gebruik van de supermarkten in Maun om voorraad in te slaan.

Dag 11-12 MOREMI Game reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat 1/3e van het totale Okavango-oppervlak. De uitgestrekte moerassen en graslanden hebben een grote aantrekkingskracht op wild. In de Delta is eigenlijk alleen toegang mogelijk per lichtgewicht vliegtuig of per boot. Hier bevinden zich alleen private concessiehouders die de grond voor een aantal jaar pachten van de Botswaanse regering. Bezoekers mogen hier niet vrij rondrijden. Moremi is daarentegen een nationaal park waar elke bezoeker in principe welkom is op de paden waar self drives worden toegestaan. Dat is niet in het hele park, want sommige delen van Moremi zijn door de Botswaanse overheid – net als in de Delta – als private concessie uitgegeven.

Dag 13-14-15-16 CHOBE National Park

Savute is vooral beroemd geworden door enkele documentaires uitgezonden op National Geographic. De unieke beelden van leeuwen die op olifanten jagen hebben het park voorgoed op de kaart gezet. Alleen in parken waar het uitermate droog kan zijn, zullen leeuwen de jacht op olifanten openen. En Savute is over het algemeen inderdaad droog – heel droog zelfs.

Chobe National Park is een wildreservaat van maar liefst 11.000 km2. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe Rivier. Het park is vooral beroemd geworden vanwege haar enorme troepen olifanten. Schattingen lopen uiteen, maar aan een getal rond 80.000 stuks moet u al snel denken. Een geliefde drinkplaats voor deze troepen vormt de Chobe Rivier, zeker in drogere tijden.

Optie Victoria Falls

De Zambezi en Chobe gaan als Zambezi River samen oostwaarts om 80 kilometer verderop als Victoria Watervallen naar beneden te storten! Wil je naar Vic Falls kan je het beste een transfer boeken, het is al een gedoe om over de grens te komen, er staan vaak langere rijen toeristen voor het visumloket (visum Zimbabwe US$ 30). Bij de Vic Falls kan je gemakkelijk zonder auto toe, de loopafstanden zijn niet groot. Ga vooral ook lunchen of high tea genieten bij het Vic Falls Hotel!
Optie Houseboat Safari

Cruisen over Chobe River, waar in de droge tijd de olifanten massaal bij de rivier komen drinken! Echt een once-in-a-lifetime-experience! Vanaf de decks kunt u uitkijken naar grote kuddes olifanten en buffels, antilopen, krokodillen en nijlpaarden. Game cruises worden meermaals per dag gedaan met kleinere bootjes, die dicht bij het grote wild kunnen komen. Bij zonsondergang legt de boot aan, kunt u met een drankje en snacks genieten van de Afrikaanse zonsondergang, even later wordt er een heerlijk 3 gangen diner geserveerd. Activiteiten, maaltijden en dranken zijn inclusief.

 

Dag 17 NATA

In de omgeving van Nata ziet men vooral veeboerderijen. Nata bevindt zich echter ook in een prachtig uitgestrekt landschap waardoor het een interessante stopplaats is. In de directe omgeving is het Nata Bird Sanctuary waar 165 vogelsoorten te vinden zijn waaronder (in het seizoen) flamingo’s en pelikanen. Elephant Sands is speciaal omdat er regelmatig olifanten komen drinken bij de waterplaats. Ze staan zo dichtbij dat je ze bijna aan kunt raken

Dag 18-19 TULI BLOCK

Grenzend aan Zuid-Afrika, maar nog steeds in Botswana, ligt het Tuli Block, met weer ander een landschap dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het ‘Hardeveld’ genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant – een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheetah en hyena. Giraffes, bokken en zebra’s zullen ook niet ontbreken. In het Tuli Block zijn diverse Private Game Reserves gevestigd, zoals Tuli Lodge en Mashatu waar fantastische safari’s gehouden kunnen worden. Tuli Block is verder bekend door rijke archeologische gebieden zoals Solomon’s Wall en Lepokole heuvels. De Lepokole heuvels liggen 25 ten noordoosten van Bobonong en behoren tot hetzelfde type heuvels als de Motopo Hills in Zimbabwe: granieten rotsen die rood opkleuren. Er zijn veel rotstekeningen te zien die door de vroegere San bewoners zijn aangebracht. Het is mogelijk om deze heuvels in te rijden, maar u moet hier compleet zelfvoorzienend zijn. Er zijn geen campings. Er is ook geen bewoning in de omgeving. Solomons Wall is een intrigerende rots die als een muur uit het landschap omhoog komt, gelegen in het Tuli blok deel en alleen te bezoeken per 4WD.

Dag 20 Mokopane

Dag 21-22 Vlucht

We brengen vandaag de auto’s terug naar het depot. Vlucht in de avond.

2019

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp OPMERKINGVertrek
CODE K1904dinsdag 23-4-2019
t/m dinsdag 14-5-2019
€ 3400 pp (A)

€ 3150 pp (B)

€ 3700 pp (C)

€ 3850 pp (D)

€ 3350 pp (E)

€ 3990 pp (F)

A = Hilux – daktent – 2 personen

B = Hilux – 2 daktenten – 4 personen

C = Hilux Bushcamper – 2 personen

D = Landcruiser – daktent- 2 personen

E = Landcruiser – 2 daktenten – 4 personen

F = Landcruiser Bushcamper – 2 personen

CODE K1909maandag 2-9-2019
t/m maandag 23-9-2019
(nog plek voor 2 auto’s)
€ 3750 pp (A)

€ 3399 pp (B)

€ 4050 pp (C)

€ 4250 pp (D)

€ 3600 pp (E)

€ 4490 pp (F)

A = Hilux – daktent – 2 personen

B = Hilux – 2 daktenten – 4 personen

C = Hilux Bushcamper – 2 personen

D = Landcruiser – daktent- 2 personen

E = Landcruiser – 2 daktenten – 4 personen

F = Landcruiser Bushcamper – 2 personen

= boekbaar    = gegarandeerd     = vol

Informatie over de accommodaties

OVERNACHTINGEN

 • dit is een kampeerreis, u verblijft op niet-omheinde kampeerplekken, uw tent ’s nachts verlaten is niet verstandig.
 • indien gewenst kunnen we op sommige plaatsen ook accommodatie inplannen (op aanvraag), in sommige parken is dat niet mogelijk, daar kunt u alleen kamperen.
 • als optie kunt u 2 nachten op een Houseboat op Chobe Rivier verblijven óf een bezoek brengen aan de Victoria Falls.
 • het is mogelijk om vanaf dag 20 individueel verder je eigen plan te trekken (na grensovergang Botswana – Zuid-Afrika), bv met een verlenging in een private game reserve

U verblijft bij op bijzondere locaties, zo veel mogelijk IN de parken. Er is (bijna) elke avond een toilet en warme douche. Een zwembad zult u in deze droge contreien niet vaak tegenkomen.

U reist vanwege de vaak zanderige wegen in deze gebieden in een 4×4. Het begeleidingsvoertuig heeft een lier. De auto’s kunnen onderling contact houden met walkie talkies.

Boodschappen doen en koken kunnen we gezamenlijk doen of ieder voor zich. De groep geeft zelf aan wat ze prefereren.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek bij 6 personen in 3 auto’s (max. 10 personen in 5 auto’s)
 • Minimum leeftijd 12 jaar (in verband met safari activiteiten)
 • Boek uw reis minimaal 12 maanden van te voren en ontvang € 50,- pp vroegboekkorting.
 • Single: op aanvraag
 • Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor om accommodaties, programma’s en routes te wijzigen, indien dit noodzakelijk is.

Inbegrepen

 • Transfer naar guesthouse dag 1, transfer naar depot dag 2
 • autohuur met complete kampeeruitrusting (slaapzak, kussen, handdoek, kookspullen, tafel, stoelen, koelkast,…)
 • incl. cross border, cleaning, contract, 24/7 back up, eigen risico ZAR 20.000 (€ 1.400)
 • begeleiding van ervaren 4×4 gids tijdens de reis
 • gebruik walkie talkies
 • accommodatie conform schema (kamperen)
 • entreegelden parken conform reisschema
 • reismap met vele handige tips ter voorbereiding
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • afkoop eigen risico auto, banden, bodem en voorruit meeverzekerd: € 23 per dag
 • afkoop eigen risico auto, banden, bodem en voorruit meeverzekerd tot een maximum van € 7.000: € 7,50 per dag
 • maaltijden die niet omschreven staan, dranken
 • tolgelden in ZA, circa ZAR 300 per auto (€ 21)
 • benzine/diesel (circa € 1,20 per liter), circa € 450-600 per auto, afhankelijk van type auto en hoeveelheid 4×4 rijden
 • road tax/3rd party and entry fee Botswana: BWP 130 per auto (€ 10)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Als de vlucht al vastligt, staat dit bij de reiscode vermeld
 • Reisschema op basis van
  HEEN directe KLM dagvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u een dag eerder op dag 0 (in de avond)
  TERUG directe KLM nachtvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u ook in de avond op dezelfde dag
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Indicatie andere uitgaven:

 • Lunches (€ 5-8), diners die niet vermeld staan (€10-15) en dranken (goede fles wijn kost €10-15 in een restaurant, frisdrank € 1,50)
 • Souvenirs
 • Fooien
 • permits, conservation fees en gate fees parken (entrees parken) die niet vermeld staan het reissschema (bv Madikwe 200 pppd en

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • Comfort Class KLM of business class
 • Okavango day trip (boot of  mokoro)
 • houseboat safari Chobe River, 2 nachten € 1.075 pp (gedeelde kamer / transfers, maaltijden, dranken en boat cruises/game drive inclusief)
 • boat cruise Chobe River
 • Victoria Falls dagtransfer
 • verlenging
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen met de gids

Wat zijn wij blij dat Afrikaya Tours steeds weer nieuwe reizen bedenkt voor haar trouwste klanten… We waren al eens in Botswana geweest met de Namibië-Botswana groepsreis. De konvooireis was echter een waar avontuur, een reis over ongebaande paden. Om op deze manier toch al die beroemde parken te kunnen bezoeken en al kamperend zo dicht bij de natuur te zijn, is zo puur. Botswana is natuurlijk ook een dure bestemming, maar op deze manier is het toch te doen.
Wynand weet goed uit te leggen hoe je met de auto om moet gaan en zodoende zijn we eigenlijk niet echt in de problemen geraakt tijdens de reis. Het is gewoon fijn dat je weet dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen, mocht het nodig zijn. Wel spannend dat ’s nachts de leeuwen en hyena’s om de kampeerplekken slopen! De reisleiding hield alles goed in de gaten, maar toen ze te dichtbij kwamen lagen we dus al om 7 uur in onze tenten, want risico’s worden er niet genomen gelukkig. Ook de olifanten die op bezoek kwamen in Khwai en Savuti zullen we niet snel vergeten, wat zijn die groot… Al met al weer een fantastische belevenis, we zitten er over te denken om deze reis nog een keer te doen.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

 • NL: +31 (0)6 15 63 88 64
 • BE: +32(0)474 44 75 89
 • info@afrikayatours.com

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!