4x4 konvooireis Botswana - CAMPING

3.150,00 p.p.

Dit is een avontuurlijke 4×4 konvooireis door Botswana. Deze kampeerreis is een avontuur voor mensen die graag zelf een 4×4 willen rijden, maar ook de veiligheid van een back up waarderen. In de parken rijden we daarom in konvooi, erbuiten kunt u ook kiezen om uw eigen route in uw eigen tempo te rijden.

‘s Avonds komen we bij elkaar op de overnachtingsplek. In principe kamperen, maar af en toe een bed is ook mogelijk. Onderweg kunt u zelf lunchen en boodschappen doen of we doen het gemeenschappelijk en maken in de avond bijvoorbeeld een vuur om te braaien. Kortom, het is eigenlijk een individuele autoreis, met op de plekken waar dat handig is, begeleiding door een ervaren gids.

 • Bijzondere route dóór de wildparken Khama Rhino, Central Kalahari Game Reserve, Moremi en Chobe
 • Kamperen op de mooist gelegen campsites IN de parken (met bijna altijd warm water, douche, toilet)!
 • Een reis buiten de gebaande paden, met wild en natuur, om het pure Botswana te ervaren.
 • Géén groepsreis dus, al kunt u wel de gezelligheid opzoeken of ervaringen uitwisselen.
 • De reis wordt begeleid door een ervaren 4×4 en wildgids, in de ruigere gebieden rijden we in konvooi, u staat met elkaar in contact met walkie talkies. Buiten de 4×4 routes kunt u ook zelf route en tempo bepalen. In Khama Rhino kunt u ook zelf een game drive rijden.
 • U kunt de reis basic maken (kamperen) of “opleuken” met accommodatie en excursie opties.
 • Minimaal 3 en maximaal 5 auto’s met in totaal 10 gasten!

De 4×4 konvooireis Botswana is een uniek avontuur door de ruigste wildparken van Botswana. U kunt rijden met de  Toyota Landcruiser of de Toyota Hilux, als Bushcamper met opklapdak (erg comfortabel) of met daktent(en). De auto’s zijn volledig uitgerust met alle kampeermateriaal. Een auto met twee daktenten is vooral geschikt voor families/gezinnen met kinderen, met vier volwassenen op een dak kan iedereen wakker zijn als zich iemand omdraait.

Alle reizen van Afrikaya Tours vallen onder SGR-garantie.

Hoogtepunten:
Khama Rhino Sanctuary / Kubu Island / Central Kalahari Game Reserve (CKGR) / Okavango Delta | Moremi Game Reserve | Chobe National Park | optie Vic Falls | Tuli Block

Rijden in een konvooi

 • je rijdt zelf (4×4 auto), keuze uit verschillende modellen: Hilux, Landcruiser, met daktent of als BushCamper.
 • je kunt je eigen route rijden, ’s avonds spreken we af op een vast punt
 • in de wildparken rijden we verplicht in konvooi (in de buurt van elkaar) 4×4, er is onderlinge communicatie mogelijk via portofoons
 • er is 24/7 back up van de autoverhuurder bij mechanische problemen
 • er is 24/7 back up van de reisleiding, deze kan ook 4×4 instructie geven en fungeert als “bezemwagen”, zij hebben gereedschap voor kleinere reparaties
 • elke avond spreken we door wat we de volgende dag gaan doen en waar je op moet letten, het advies van de reisleiding is bindend op bepaalde dagen (Kubu Island/Central Kalahari/Chobe/Moremi/Tuli Block)

Dag 0/1: vlucht / Johannesburg

We overnachten dag 1 in Johannesburg in een B&B, inclusief ontbijt.

Dag 2 Mokopane

We halen vandaag de auto’s op, doen boodschappen en rijden richting Botswana.

Dag 3-4 Khama Rhino Sanctuary

We rijden de grens over. In Khama Rhino Sanctuary leven witte en zwarte neushoorns. Hier kunnen we de eerste ervaringen opdoen in wild spotten en 4×4 rijden.

Dag 5 Kubu Island – Makgadikgadi Zoutpannen

De zoutpannen van Makgadikgadi zijn de overblijfselen van een meer dat ooit het grootste meer op het Afrikaanse continent moet zijn geweest. Eigenlijk bestaat het gebied uit twee losse zoutpannen, de Ntwetwe en Sowa zoutpan, omringd door een aantal kleinere zoutpannen. In totaal is het gebied 12.000 km2 groot. Op de zoutpannen groeit niets. Desondanks kan het regenseizoen zorgen voor een laagje water waardoor vooral flamingo’s worden aangetrokken. Na de eerste regen begint ook de migratie van o.a. zebra’s, die dan enorme afstanden afleggen en uiteraard in hun kielzog ook roofdieren lokken.

Kubu Island is een van de magische plekken van je bucket list: verlaten, stoffig, maar uniek door de prachtige baobab bomen op een eilandje midden op de zoutpannen. Verheug u op een groot houtvuur en de mooiste zonsondergang en -opgang…

Dag 6-7 Central KALAHARI Game Reserve (CKGR)

Het CKGR is in totaal 52.800 km2 en daarmee groter dan Denemarken en Zwitzerland. Het is zelfs het tweede grootste wildpark in de wereld. Eeuwenoude rivierbeddingen, open grasvelden en zoutpannen domineren het landschap van het in 1961 opgerichte park. Het park krijgt weinig regen: in droge jaren niet meer dan 170 mm terwijl in goede jaren 700 mm kan vallen. Het Central Kalahari Game Reserve is een uitdaging voor safari’s. In de droge maanden van het jaar verspreidt het wild zich en vragen gamedrives in dit park om veel geduld. De dieren komen drinken bij de waterdrinkplaatsen, maar blijven er niet lang. Springbokken en gemsbokken kunnen bovendien dagenlang zonder water. De grootste kans op het spotten van wild ligt in het noordelijke deel van het park. De vegetatie is in dit deel van het park het meest divers met zandduinen, vlaktes en verschillende type bomen terwijl in het centrale deel vlak bushveld overheerst en het zuiden gedomineerd wordt door dichte mopaneboom begroeiing. De Kalahari is ontstaan als een bassin dat langzaam gevuld is met zand. Kris kras liepen rivieren door het gebied waarvan nu eigenlijk alleen nog maar de overblijfselen te zien zijn in rivierbeddingen als Okwa en Deception Valley.

Dag 8-9 MAUN

Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta. Dagelijks vliegen talloze vliegtuigjes vanaf de luchthaven in Maun naar de diverse luxe lodges in privé concessies van de Delta en Moremi.  De centrale Okavango Delta is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar.
We kunnen een dagtocht per boot maken naar Chief’s Island voor een goede indruk van de Delta (optie en afhankelijk van de waterstand). Ook een trip per mokoro (traditionale kano) of (helikopter)vlucht over de Okavango Delta zijn mogelijk (opties).

Voordat we Moremi Game Reserve en Chobe National Park de komende dagen gaan verkennen, maken we in ieder geval gebruik van de supermarkten in Maun om voorraad in te slaan.

Dag 10-11 MOREMI Game reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat 1/3e van het totale Okavango Delta. De uitgestrekte moerassen en graslanden hebben een grote aantrekkingskracht op wild. Tevens maakt het water het soms lastig om in bepaalde delen een berijdbare weg te vinden.  Moremi is een nationaal park waar elke bezoeker in principe welkom is op de paden waar self drives worden toegestaan. Dat is niet in het hele park, want sommige delen van Moremi zijn door de Botswaanse overheid – net als in de Delta – als private concessie uitgegeven.

Dag 12-13-14-15 CHOBE National Park

Chobe National Park is een wildreservaat van maar liefst 11.000 km2. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe Rivier. Het park en de rivier zijn vooral beroemd geworden vanwege haar enorme troepen olifanten. Schattingen lopen uiteen, maar aan een getal rond 80.000 stuks moet u al snel denken.

Savute is vooral bekend geworden door enkele documentaires uitgezonden op National Geographic. De unieke beelden van leeuwen die op olifanten jagen hebben het park voorgoed op de kaart gezet. Alleen in parken waar het uitermate droog kan zijn, zullen leeuwen de jacht op olifanten openen. En Savute is over het algemeen inderdaad droog – heel droog zelfs.

Optie Victoria Falls
De Zambezi en Chobe gaan als Zambezi River samen oostwaarts om 80 kilometer verderop als Victoria Watervallen naar beneden te storten! Wil je naar Vic Falls kan je het beste een transfer boeken (visum Zimbabwe US$ 30 en entree US$ 30). Bij de Vic Falls kan je gemakkelijk zonder auto toe, de loopafstanden zijn niet groot.

Optie Houseboat Safari
Cruisen over Chobe River, waar in de droge tijd de olifanten massaal bij de rivier komen drinken! Echt een once-in-a-lifetime-experience! Vanaf de decks kunt u uitkijken naar grote kuddes olifanten en buffels, antilopen, krokodillen en nijlpaarden. Game cruises worden twee keer per dag gedaan met kleinere bootjes, die dichter bij het  wild kunnen komen. Bij zonsondergang legt de boot aan, kunt u met een drankje en snacks genieten van de Afrikaanse zonsondergang, even later wordt er een heerlijk 3 gangen diner geserveerd. Activiteiten, maaltijden en dranken zijn inclusief. Vraag ons om een offerte.

Optie korte reis
U kunt ervoor kiezen om de auto in Kasane te droppen en de reis hier te beëindigen. Vraag ons om een offerte.

Dag 16 NATA

In de omgeving van Nata ziet men vooral veeboerderijen. Nata bevindt zich echter ook in een prachtig uitgestrekt landschap waardoor het een interessante stopplaats is.

Dag 17-18 TULI BLOCK

Grenzend aan Zuid-Afrika, maar nog steeds in Botswana, ligt het Tuli Block, met weer een ander landschap dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het ‘Hardeveld’ genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant, maar ook jagers als leeuwen, luipaarden, cheetah en hyena, giraffes en zebra’s.

Dag 19 Mokopane

De laatste nacht in Zuid-Afrika verblijven we in een B&B, zodat u fris gedoucht de vlucht naar huis kunt nemen.

Dag 20-21 Vlucht

We brengen vandaag de auto’s terug naar het depot. Vlucht in de avond.

2021

De konvooireis Botswana dient u een jaar voordien te boeken.

 

REISCODEVAN – TOTPRIJS pp OPMERKINGVertrek
K2105do 6-5-2021
t/m wo 26-5-2021
€ 2899 ppHilux – daktent – 2 personen
€ 2649 ppHilux – 2 daktenten – 3 personen
€ 2525 ppHilux – 2 daktenten – 4 personen
€ 3049 ppHilux Bushcamper – 2 personen
€ 3175 ppLandcruiser – daktent- 2 personen
€ 2649 ppLandcruiser – 2 daktenten – 4 personen
€ 3330 ppLandcruiser Bushcamper – 2 personen
K210927-9-2021
t/m 17-10-2021
€ 3199Hilux – daktent – 2 personen
€ 2879Hilux – 2 daktenten – 3 personen
€ 2675Hilux – 2 daktenten – 4 personen
€ 3448Hilux Bushcamper – 2 personen
€ 3550Landcruiser – daktent- 2 personen
€ 2849Landcruiser – 2 daktenten – 4 personen
€ 3775Landcruiser Bushcamper – 2 personen

= boekbaar    = gegarandeerd     = vol

Informatie over de accommodaties

OVERNACHTINGEN

 • dit is een kampeerreis, u verblijft in de wildparken op niet-omheinde kampeerplekken (met warm water, douche, toilet), uw tent ‘s nachts verlaten is niet verstandig.
 • indien gewenst kunnen we op sommige plaatsen ook accommodatie inplannen (op aanvraag), in sommige parken is dat niet mogelijk, daar kunt u alleen kamperen.
 • als optie kunt u 2 nachten op een Houseboat op Chobe Rivier verblijven óf een bezoek brengen aan de Victoria Falls (op aanvraag)
 • het is mogelijk om de reis te verlengen (op aanvraag)

U verblijft op bijzondere locaties, zo veel mogelijk IN de parken. Er is (bijna) elke avond een goed toilet en warme douche. Hou er rekening mee dat u ‘s nachts niet even de tent kunt verlaten voor een plasje, u overnacht in Big 5-gebieden op niet-omheinde campings. Een zwembad zult u in deze droge contreien niet vaak tegenkomen.

U reist vanwege de vaak zanderige wegen in deze gebieden in een 4×4. De auto’s kunnen onderling contact houden met portofoons. Natuurlijk gaat het op deze reis om wild – natuur – foto en film, maar zeker ook om het avontuur van het 4×4 rijden!

Boodschappen doen en koken kunnen we gezamenlijk doen of ieder voor zich. De groep geeft zelf aan wat ze prefereren.

Aandachtspunten

 • Gegarandeerd vertrek bij 6 personen in 3 auto’s (max. 10 personen in 5 auto’s)
 • Minimum leeftijd 12 jaar
 • Wij behouden ons ten allen tijde het recht voor om accommodaties, programma’s en routes te wijzigen, indien dit noodzakelijk is.

Inbegrepen

 • Transfer naar guesthouse dag 1, transfer naar depot dag 2
 • autohuur met complete kampeeruitrusting (slaapzak, kussen, handdoek, kookspullen, tafel, stoelen, koelkast,…)
 • incl. cross border, cleaning, contract, 24/7 back up, eigen risico ZAR 20.000 (€ 1.400)
 • begeleiding van ervaren natuurgids tijdens de reis
 • gebruik portofoons
 • accommodatie conform schema (kamperen)
 • entreegelden parken conform reisschema
 • zeer uitgebreide reismap met vele handige tips ter voorbereiding
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • afkoop eigen risico auto, banden, bodem en voorruit meeverzekerd: € 10 – € 23 per dag
 • maaltijden die niet omschreven staan, dranken
 • tolgelden in ZA, circa ZAR 300 per auto (€ 21)
 • benzine/diesel (circa € 1,20 per liter), circa € 380-500 per auto, afhankelijk van type auto en hoeveelheid 4×4 rijden
 • road tax/3rd party and entry fee Botswana: BWP 130 per auto (€ 10)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering (offerte op aanvraag) – reisverzekering is verplicht!

Intercontinale vlucht

 • Prijzen zijn mede afhankelijk van het seizoen en toeslagen
 • Als de vlucht al vastligt, staat dit bij de reiscode vermeld
 • Reisschema op basis van
  HEEN directe KLM dagvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u een dag eerder op dag 0 (in de avond)
  TERUG directe KLM nachtvlucht, bij vlucht met tussenstop vertrekt u ook in de avond op dezelfde dag
 • indirecte vlucht vanaf AMS, BRU of DUS ook moge
 • lijk
 • Informeer zelf naar uw vluchtprijs of vrijblijvend via info@afrikayatours.com

Indicatie andere uitgaven:

 • Boodschappen circa € 200 pp voor 21 dagen
 • Restaurant: lunch (€ 5-8), diners  (€10-15) en dranken (goede fles wijn kost €10-15 in een restaurant, frisdrank € 1,50)
 • Souvenirs
 • Fooien
 • permits, conservation fees en gate fees parken (entrees parken) die niet vermeld staan het reissschema

Opties

 • vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel
 • stoelkeuze op vluchten
 • Comfort Class KLM of business class
 • Okavango day trip (boot of mokoro)
 • houseboat safari Chobe River, 2 nachten € 1.100 pp (gedeelde kamer / transfers, maaltijden, dranken en boat cruises/game drive inclusief)
 • boat cruise Chobe River: prijs afhankelijk van aantal deelnemers
 • Victoria Falls dagtransfer: € 50 pp
 • verlenging
 • optionele excursies kunt u ter plekke afrekenen

Kijk voor reviews op Trustpilot, Google review of Facebook.

Zie ook Trustpilot.

Wat zijn wij blij dat Afrikaya Tours steeds weer nieuwe reizen bedenkt voor haar trouwste klanten… We waren al eens in Botswana geweest met de Namibië-Botswana groepsreis. De konvooireis was echter een waar avontuur, een reis over ongebaande paden. Om op deze manier toch al die beroemde parken te kunnen bezoeken en al kamperend zo dicht bij de natuur te zijn, is zo puur. Botswana is natuurlijk ook een dure bestemming, maar op deze manier is het toch te doen.
Wynand weet goed uit te leggen hoe je met de auto om moet gaan en zodoende zijn we eigenlijk niet echt in de problemen geraakt tijdens de reis. Het is gewoon fijn dat je weet dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen, mocht het nodig zijn. Wel spannend dat ‘s nachts de leeuwen en hyena’s om de kampeerplekken slopen! De reisleiding hield alles goed in de gaten, maar toen ze te dichtbij kwamen lagen we dus al om 7 uur in onze tenten, want risico’s worden er niet genomen gelukkig. Ook de olifanten die op bezoek kwamen in Khwai en Savuti zullen we niet snel vergeten, wat zijn die groot… Al met al weer een fantastische belevenis, we zitten er over te denken om deze reis nog een keer te doen.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!