12 dagen Botswana lodge safari

3.300,00 p.p.

Deze groepssafari in Botswana begint en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe. Het is een voordelige keuze als u een geheel verzorgde lodge reis in Botswana en met name in de regio rond de Okavango Delta zoekt. De route beslaat drie landen: Botswana, Namibië en Zimbabwe. Het programma zit boordevol activiteiten waarmee je de diversiteit in landschappen dieren kunt ontdekken, die Botswana en Namibië te bieden hebben. Comfortabel vervoer tussen de lodges vindt plaats in een afgesloten 14 persoons minibus met airconditioning. De safari’s zijn in een 4×4 safarivoertuig of met een boot, mokoro of kano. Accommodatie tijdens uw reis kan bestaan uit lodges, bungalows en tented lodges, maar zijn altijd comfortabel met eigen badkamer.

De groepsgrootte is maximaal 11 personen en u mag maximaal 18 kg bagage plus handbagage meenemen.

Activiteiten die inclusief zijn:

 • Caprivi: boat excursion, game drive
 • Nxamaseri: mokoro excursions, possible nature walks
 • Khwai: game drives
 • Nata: Nata bird sanctuary
 • Kasane: game drive, boat cruise

Hoogtepunten: 2 nachten Caprivi | Panhandle Okavango Delta met mokoro excursie | optie vlucht over de Okavango Delta | 2 nachten Moremi Game reserve | 1 nacht Makgadikgadi Zoutpannen | 2 nachten Chobe National Park

Dag 1-2: Caprivi (Mudumu National Park) – 340 km / 4-5 uur rijden

De safari begint om 07:30 uur in Victoria Falls, Zimbabwe. Wij helpen u graag met pre-safari-arrangementen zoals accommodatie en transfers (extra kosten) van Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Kasane (Botswana). Met een volledige safari-briefing door een ervaren gids begint je avontuur bij aankomst in Victoria Falls, waarna we vertrekken. Het oversteken van de grens naar Namibië bij Katima Mulilo geeft ons de mogelijkheid om te pauzeren voor de lunch. Daarna gaan we verder de Caprivi Strip van Namibië in naar Camp Kwando of een vergelijkbare lodge. Deze lodge heeft een prachtig uitzicht over de Kwando-rivier, een zijrivier van de Chobe-rivier, die de grens vormt tussen Botswana en Namibië.

Na een vroeg ontbijt, gaan we op gamedrive in het nabijgelegen Mudumu Game Reserve. Olifanten, Kudu en andere antilopen zoals de sabelantilope worden vaak gezien in dit gebied. In de late ochtend keren we terug  naar de lodge voor lunch. Na een korte rust gaan we het water op  voor een middag boottocht op de Kwando-rivier. Als u weer terug bent in de lodge, kunt u genieten van een drankje voor een heerlijk diner en daarna rustig naar bed gaan, gesust door het geluid van de Afrikaanse bush.
Overnachting: Camp Kwando (B, D)

Dag 3-4: Okavango Delta – 350 km / 5 uur rijden

De safari gaat verder naar het oosten, door de Caprivi Strip tot bij de Popa Falls, gelegen aan de Okavango-rivier. Strek je benen, maak een korte wandeling door de bush om de stroomversnellingen, de laatste van de grote Okavango-rivier uit Angela, van dichtbij te bekijken voordat het water de Delta binnenstroomt.
Vanuit Popa Falls vervolgen we onze weg naar Botswana en komen we in Mahango Game Reserve, net voor de grens. Mahango Game Reserve ligt aan de uiterwaarden van de Okavango-rivier en staat bekend om onder andere zijn Red Lechwe, Sable en Roan Antelope.
Bij het verlaten van dit schilderachtige reservaat, maken we een korte stop bij de grensovergang terug naar Botswana, om daarna naar het zuiden te gaan naar Nxamasere of een vergelijkbare lodge voor 2 nachten. Nxamasere ligt midden in de Okavango-delta.

Geniet vroeg in de ochtend van een motorbootcruise door de met papyrus omzoomde kanalen van de Delta naar het mokoro-station. Mokoros zijn traditionele kano’s die al eeuwenlang door de Bayeyi River Bushmen worden gebruikt om over de ingewikkelde paden van dit unieke gebied te onderhandelen. Deze mokoro dagexcursie biedt de mogelijkheid om een ​​groot aantal vogelsoorten te spotten en landschappen te bewonderen waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen.
Overnachting: Nxamasere Lodge (B, L, D)

Dag 5: Maun – 290 km / 4-5 uur

Geïnspireerd door de schoonheid van de Okavango, reis je zuidwaarts naar Maun. Aangekomen rond het middaguur, kunt u een beetje winkelen voor curiosa, safaridranken en benodigdheden voor de lunch. Rest van de dag is vrij te besteden. ‘s Middags heeft u de mogelijkheid om een ​​rondvlucht over de Delta te maken (45 min. Maun naar Maun rondvlucht, min 3pax – te boeken tijdens de safari, contante betaling). Deze magische ervaring biedt een ander perspectief op het bijzondere watersysteem van de Okavango Delta. Tijdens de vlucht is het zelfs mogelijk om groot wild zoals olifant, giraf en nijlpaard te spotten. Overnachting in een comfortabele lodge aan de rand van Maun.
Overnachting: comfortabele lodge bij Maun (B, D)

Dag 6-7: Moremi Khwai – 160 km / 5 uur incl. game drive

Van Maun slingert de rit door naar het Khwai River-gebied, aan de grens van Moremi Game Reserve, een van de beste wildgebieden van Botswana, met zeer hoge concentraties wild. De volgende twee dagen zullen worden besteed aan het zoeken naar de grote verscheidenheid aan dieren en vogels, terwijl u de geluiden en schoonheid van het landschap absorbeert. Geniet van gamedrives in de vroege ochtend als de zon opkomt en in de late middag als de zon ondergaat.
Overnachting: Khwai Guesthouse (B, L, D)

Dag 8: Nata – 480 km / 7-8 uur

Terug naar Maun rijden we nog een game drive. In Maun kunnen boodschappen worden gedaan. Nata ligt aan de rand van de Makgadikagdi Zoutpannen.
Overnachting: Nata Lodge (B, D)

Dag 9-10: Chobe National Park- 320 km / 3-4 uur

De dag begint met een bezoek aan Nata Bird Sanctuary, waar afhankelijk van de tijd van het jaar, grote groepen flamingo’s en pelikanen te zien zijn op de pannen. De reis gaat vervolgens noordwaarts over een weg waar vaak groot wild wordt gepot, naar Chobe National National Park, waar we 2 nachten blijven om de noordelijke delen van het park te verkennen.

De tijd wordt doorgebracht in Noord-Chobe, een deel van het park dat ongelooflijk rijk is aan wild omdat de Chobe-rivier het hele jaar door water levert. Grote kuddes olifanten worden hier altijd gezien. Vanwege de hoge dichtheid van wild in dit gebied, zijn er veel roofdieren zoals leeuwen en luipaarden te vinden. Tijdens uw verblijf in Chobe Elephant Camp, zijn een game drive in de vroege ochtend en een riviercruise op de Chobe rivier laat in de middag de manier om dit ongelooflijke gebied te ontdekken.
Overnachting: Chobe Elephant Camp (B, D)

Dag 11-12: Victoria Falls – 100 km / 2-3 uur

Vandaag rijden we naar Victoria Falls aan de kant van Zimbabwe, waar je de nacht doorbrengt in een comfortabele lodge. In de middag bezoekt u de daverende Victoria Falls en kunt u op zoek gaan naar curiosa. Bij Victoria Falls zijn er ook veel activiteiten, uw gids kan helpen bij het organiseren. Mogelijkheden zijn White Water Rafting down the Zambezi Gorge, Kanovaren op de bovenste Zambezi en helikoptervluchten over de Victoria Falls. Houd er rekening mee dat het diner op uw laatste avond voor eigen rekening is. Breng uw laatste nacht door in een comfortabele lodge met de beelden van de laatste 2 weken nog vers in uw geheugen. (B)

De safari eindigt officieel om 8.00 uur op dag 12. Tegen betaling regelen wij graag extra accommodatie, activiteiten en transfers naar de luchthaven Victoria Falls, de luchthaven Livingstone, Kasane of andere nabijgelegen lodges.

CODEdata 2020SEASON
BWAS 200127-Feb09-MarLow
BWAS 200202-Apr13-AprLow
BWAS 200307-May18-MayLow
BWAS 200404-Jun15-JunLow
BWAS 200509-Jul20-JulHigh
BWAS 200623-Jul03-AugHigh
BWAS 200706-Aug17-AugHigh
BWAS 200827-Aug07-SepHigh
BWAS 200910-Sep21-SepHigh
BWAS 201024-Sep05-OctHigh
BWAS 201108-Oct19-OctHigh
BWAS 201222-Oct02-NovHigh
BWAS 201305-Nov16-NovLow
BWAS 201403-Dec14-DecLow

Prijs 2020

Low Season: EUR 3,300 per person sharing

High Season: EUR 3,620 per person sharing

Informatie over de accommodaties

Aandachtspunten

 • Beste reistijd: zie vertrekdata, hoogseizoen van juli-oktober
 • Eenpersoonskamer: kamertoeslag op aanvraag
 • Kinderen t/m 11 jaar op zelfde kamer als de ouders / vanaf 12 jaar worden in Zuidelijk Afrika als volwassene gerekend. Prijs op aanvraag.

Inbegrepen

 • All accommodation (rooms in comfortable lodges or luxury tents)
 • all transfers and activities as per the itinerary
 • all meals that are indicated (B – breakfast, L –lunch, D – dinner)
 • services of a Professional Guide,
 • all Botswana and Namibian park fees for activities included on itinerary
 • transport in enclosed, air-conditioned or specialised safari vehicles
 • administratie- en reserveringskosten
 • SGR-garantie (zie www.sgr.nl)
 • bijdrage aan Afrikaya Trust

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht
 • stoelkeuze vliegtuig of upgrade (economy, economy comfort/premium, business of first class)
 • Entrance to the Falls USD 30 pp
 • visas USD 30 pp
 • airport transfers
 • overige maaltijden en dranken
 • optional excursions at the lodges (scenic flight over the Delta, activities in Victoria Falls, game drives, fishing etc)
 • souvenirs
 • fooien
 • any increase in National Park fees.

Opties

 • vertrek van Düsseldorf, Brussel, Frankfurt,…
 • verlenging: op aanvraag
 • reisverzekering: op aanvraag
 • annuleringsverzekering: op aanvraag

Kijk op Trustpilot voor ervaringen van onze klanten.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in deze reis? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvende offerte aan via het formulier. Wij zullen hierna contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Wij hebben een ervaren team, volledig gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Ook leveren we maatwerk, waarbij een reis volledig naar uw wensen wordt samengesteld. Neem hiervoor contact op via onderstaande gegevens.

Hulp nodig of advies op maat voor uw droomreis naar Afrika?

De specialisten van Afrikaya Tours staan klaar om u te helpen!