Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Vliegtickets

Binnenlandse vluchten & verbindingsvluchten

Wij kennen de mogelijkheden om met een binnenlandse vlucht in Zuid-Afrika of een verbindingsvlucht (naar bv. Victoria Falls, Mozambique, Namibië, Mauritius en Zanzibar) de reisafstanden en -duur te verkorten. Binnenlandse vluchten zijn bij onze groepsreizen en in onze offertes voor individuele reizen vaak al inclusief.

Intercontinentale vluchten

1 U kunt uw ticket zelf on-line boeken en betalen via verschillende aanbieders. Wij adviseren indien gewenst een passende vlucht. Geef ons bij boeking van uw landarrangement of groepsreis uw vluchtdata, -tijden en -nummers door.

2 Wij verzorgen uw landarrangement of groepsreis ook inclusief vlucht, tegen een onkostenvergoeding van € 35 per ticket.
Wij boeken enkel tickets als service, in combinatie met een compleet landarrangement (accommodaties en autohuur) en enkel bij de luchtvaartmaatschappij zelf.

3 Wij kunnen opties nemen op tickets via onze ticketpartner en beschikken over tour operator tarieven met vaak interessantere tarieven dan bv via vergelijkingssites. Als uw aanbetaling is bijgeschreven, printen wij meteen uw ticket en is het risico van ticketprijswijzigingen voor ons.

Bagage en kleding

De meeste vliegmaatschappijen staan 20 kg (soms 23 of zelfs 30 kg) bagage toe om in te checken, plus 7 kg handbagage. Zie hiervoor uw E-ticket of kijk op de website van de maatschappij. Wij adviseren niet te veel mee te nemen, bij veel accommodaties is een wasservice aanwezig, die zeker niet te duur is. Kleding van een goede kwaliteit, kunt u ook ter plekke goedkoop aanschaffen. Kleding die u achter wil laten, is vaak meer dan welkom.

Een koffer met harde schaal is minder handzaam en past vaak minder goed in een bagageruimte dan een zachte reistas op wielen. Spinners (4 kleine wieltjes) zijn niet handig in Afrika, de paden zijn vaak te oneffen. Zorg bij voorkeur voor slotjes of laat uw koffer in plastic sealen op de luchthaven.

Informele vakantiekleding is overal toegestaan. Lange broek en lange mouwen, sokken en dichte schoenen zijn in malariagebied tussen zonsondergang en -opgang verstandig. Bij (zeer) luxe reizen wordt het verschijnen aan het diner met lange broek of jasje (en stropdas) soms op prijs gesteld.