Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Verzekeringen

Goed verzekerd op reis gaan is een absolute noodzaak.

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Daarnaast adviseren wij u een annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval u wegens ziekte of familieomstandigheden niet kunt vertrekken.

Afrikaya Tours kan voor u een reis en/of annuleringsverzekering afsluiten, u dient dit dan bij boeking aan te geven.

Kortlopende reisverzekering

Dokters – en ziekenhuiskosten kunnen hoog oplopen, om maar te zwijgen over repatriëringskosten. Als u per jaar één of twee keer op vakantie gaat, is een Kortlopende Reisverzekering een voordelige keuze. Een reisverzekering kunt u per reis afsluiten, men noemt dit dan kortlopend.

De Reisverzekering kent 3 verschillende dekkingsniveaus: Basis, Comfort en Optimaal.

Welke je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor personenhulp en een vergoeding van onvoorziene kosten. Dus als je eerder terugkeert om een verzekerde reden of noodgedwongen langer moet blijven door ziekenhuisopname, dan krijg je de kosten daarvoor vergoed. Maar welk dekkingsniveau is voor jou de beste keuze? Dat hangt af van de vergoeding die je wilt krijgen als er iets misgaat op vakantie.

Basis/Comfort/Optimaal:

Basis

Voor de Basis-Reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van de Europeesche Hulplijn, die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage wordt gestolen, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding. Je kunt bij de Basis-Reisverzekering zelf je aanvullende dekkingen kiezen.

Comfort

Met de Comfort-Reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de aanvullende dekkingen die je zelf kunt kiezen – zoals ‘Ongevallen’ of ‘Bagage’ – krijg je een ruimere vergoeding.

Optimaal

Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-Reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide Reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten, geld en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Is je bagage gestolen of zoekgeraakt? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de bagage wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Verschil Comfort en Optimaal

Bij een Kortlopende Reisverzekering is het premieverschil tussen Comfort en Optimaal klein: slechts €0,20 per persoon per dag bij Europadekking en €0,30 per dag bij Werelddekking. Dus voor een kleine meerprijs heb je deze voordelen van de Optimaal reisverzekering:

Ga je overwinteren in een zonnig land of een halfjaar in het buitenland stagelopen voor een voltijdstudie? Kies dan voor een Doorlopende Reizverzekering met Optimaaldekking. Met deze verzekering ben je maar liefst 180 dagen aaneengesloten wereldwijd verzekerd.

Aflopende annuleringsverzekering

Met deze verzekering dekt u het financiële risico af als u een vakantie moet annuleren. Niet alleen de kosten van de annulering zijn gedekt, ook de kosten van de ongebruikte reisdagen als u al ter plaatse bent.

Wij werken samen met Europeesche verzekeringen.