Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Fair Trade reizen

Wij zijn door Fair Trade Tourism South Africa aangeduid als Fair Trade Approved. Dit door de inspanningen die wij leveren om iets terug te doen voor de mensen, natuur en dieren waar wij allemaal zo van genieten in deze mooie landen.

Dit houdt ook in dat wij:

Afrikaya Trust

Omdat wij door onze reiservaring ook weten dat niet alles alleen maar mooi gaat in zuidelijk Afrika en wij onze maatschappelijke betrokkenheid ook in daden willen omzetten, hebben wij een Fonds opgericht: Afrikaya Trust. Dit houdt in dat ook van úw reissom automatisch € 15 naar dit Fonds gaat, waarmee we hele praktische projecten opzetten en ondersteunen.

K.K. NCWANA P.P. School is een school voor 1500 kinderen van 4 tot 8 jaar in een township in Port Elizabeth. Mede door Afrikaya Trust en de donaties en zelfs inzamelingsacties van onze klanten, is hier een groentetuin ingezaaid, die kan worden bewaterd uit de grote regentonnen (5000 liter per stuk). Die tonnen zorgen er mede voor dat het onder water lopen van het schoolplein ook voor een groot deel verholpen is. Daarnaast krijgen de kinderen elke dag een goede maaltijd, een reden om naar school te komen. Ook zijn de keuken en de buitenmuren opgelapt. Maar er zijn zeker nog verbeteringen nodig. Het voordeel is dat wij spullen ter plekke kunnen kopen, persoonlijk gaan afgeven en regelmatig kunnen kijken of alles goed gebruikt wordt en niet verdwijnt.

Wij steunen ook Moholoholo Rehab Centre in Hoedspruit waar verweesde, gewonde of vergiftigde wilde dieren door vrijwilligers worden opgevangen en indien nodig opgelapt, om bij voorkeur weer terug te worden gebracht naar hun natuurlijke leefomgeving. Wij doen regelmatig een donatie om eten voor de dieren te kopen en bijvoorbeeld voor de aanschaf van een GPS-halsband, waarmee onderzoek naar de bewegingen van o.a. luipaarden kan worden gedaan.

Tevens zamelen wij kleding in, die wordt afgegeven op een plek waar wij zeker weten dat goed terecht komt. Zo hebben we al menigeen in Lesotho, Swaziland en Zuid-Afrika een goede dag kunnen bezorgen.

Wij werken ook samen met Dreamcatcher South Africa en bieden cook ups (samen koken en eten) of overnachtingen aan bij locals.

In het verleden hebben wij ook de school in Malealea (Lesotho) ondersteund en in de toekomst zal hopelijk nog een project op het gebied van gezondheidszorg worden opgestart in Mozambique.