Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Internet - Telefoon - Elektriciteit

Internet - Telefoon - Elektriciteit

In Zuid-Afrika hebben lodges soms wireless internet. Internet cafe’s zitten in alle grotere plaatsen, de snelheid is redelijk. In de rest van zuidelijk Afrika zijn in toeristische plaatsen meestal wel Internet cafe’s te vinden. Verwacht echter geen snelle verbinding, u mag al blij zijn als het werkt (zonder rooksignalen).

Uiteraard is het handig om bereikbaar te zijn en te kunnen bellen. Dat geeft een veilig gevoel, maar kan erg duur zijn. U kunt besparen door uw eigen toestel mee te nemen en ter plaatse een SIM-kaart te kopen met beltegoed, dan kunt u in het vakantieland goedkoop bellen. In Zuid-Afrika geldt tegenwoordig wel een registratieplicht, voordat de SIM geactiveerd kan worden. U kunt bij boeking van een groepsreis aangeven dat u een Zuid-Afrikaanse SIM kaart wilt, zodat u er bij aankomst meteen over kunt beschikken. Bij een autoreis kunt u een kaart op de luchthaven laten registreren. In Namibie, Botswana en Mozambique is de dekking van mobiele telefonie niet ideaal. Wilt u altijd kunnen bellen, huur dan een satelliet telefoon in Nederland. Telefoneren naar het buitenland doet u het goedkoopst via de openbare telefoon (munten of kaarten) of hoteltelefoon. De kosten hiervan zijn naar onze begrippen laag!

De Netspanning is 220 volt, net zoals bij ons. U heeft echter een specifieke 3-polige stekker nodig. Deze kunt u het beste bij aankomst kopen, ze worden verkocht in elke supermarkt, op de lokale markt, soms heeft de reisleiding enkele exemplaren te koop. De zogenaamde “wereldstekker” van de ANWB is trouwens nutteloos. De type C stekker past wel.