Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Gezondheid: inentingen en malaria

Gezondheidszaken

Informeer uiterlijk 8 weken voor vertrek bij huisarts of GGD voor een persoonlijke medisch advies.

Vaccinaties DTP en Hepatitis-A (besmettelijke geelzucht) worden aangeraden, maar zijn niet verplicht.
Komt u binnen 7 dagen uit een gele koortsland zoals Zambia, is een gele koorts inenting voor Zuid-Afrika – Botswana – Namibië verplicht.

Malaria komt in de zomermaanden (oktober-mei) voor in Zuid-Afrika (Kruger National Park, Kwazulu Natal), Lesotho en Swaziland, Namibië, Botswana en Zambia. In Mozambique en de Zambezistreek/Caprivi (Victoria Falls) is dit het hele jaar het geval. Voor malaria wordt meestal Malarone voorgeschreven, waarvan de bijwerkingen beperkt zijn. De lodges in malariagebied zijn voorzien van muskietennetten en/of airconditioning. Zelf een muskietennet meenemen is niet handig. Wij kunnen ook malariavrije reizen samenstellen!

U kunt zich zelf verder informeren via:

Neem bij medicijngebruik de bijsluiters mee en bij voorkeur een brief (Engels) van uw arts over uw medicijngebruik. In Zuid-Afrika en Namibië kunt u water uit de kraan drinken, maar het is niet altijd lekker. Koop daarom liever water in flesjes, zeker in de andere landen. Luxere lodges zullen altijd waterflesjes verstrekken. Voor mensen met een normaal functionerend immuunsysteem, is tandenpoetsen geen probleem.