Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Beste reistijd en klimaat

Klimaat - beste reistijd

Zuidelijk Afrika is het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. Het is niet zonder meer te zeggen wat de beste reistijd is, tenzij u bv. speciaal voor het bloemenseizoen of de walvissen in Hermanus gaat.
Zie voor meer specifieke informatie bijvoorbeeld ook ook de landeninformatie Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique en Namibië.

De seizoenen in het Afrika onder de evenaar, zijn omgekeerd aan die bij ons (zomer is winter, herfst is lente). Elk jaargetijde heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo is in Zuid-Afrika de West Coast in het Afrikaanse voorjaar wonderbaarlijk mooi met bloementapijten, is de winter en het najaar voor het wildleven het beste seizoen. En wilt u walvissen zien, kan dat van juni-november, maar de beste maanden zijn september en oktober.

In oostelijk Afrika, moeten we vooral rekening houden met de regenseizoenen. Zo wordt voor Tanzania en Kenia juni tot oktober als de fijnste reismaanden gezien, ook omdat het er dan niet zo warm is.

Bij de planning (en de boeking) van uw reis in zuidelijk Afrika, is het ook verstandig om rekening te houden met de vakantieperiodes in Zuid-Afrika. Pasen, half december tot half januari, juli tot half augustus zijn druk aan de kust en in de wildparken. Wilt u in die periodes bijvoorbeeld het Kruger Park bezoeken, is minimaal een half jaar van te voren reserveren geen overbodige luxe!

Boek uw reis daarom liefst 6 maanden van te voren of eerder ! Wij werken met kleinere accommodaties, die zitten helaas ook sneller vol… Game Lodges zijn soms al een jaar van te voren volgeboekt, dus zoekt u een specifiek uitgewerkte maatwerkreis, boek dan op tijd!