Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Een auto huren op uw reis door Afrika

Let op: wij boeken huurauto’s alleen in combinatie met accommodatie en/of campings (als onderdeel van een pakketreis).

Wij boeken de huurauto, 4×4 en camper voor u bij betrouwbare, internationaal opererende autoverhuurbedrijven met de beste prijs-kwaliteit. Soms niet de goedkoopste, maar wel de betrouwbaarste, u hebt die auto tenslotte elke dag nodig en wilt zeker geen problemen die u onnodig ophouden op vakantie.
Veel voorkomende modellen: Toyota Corolla (standaard), Toyota Avanza (veel bagageruimte), Ford Ecosport (kleine SUV), Toyota Fortuner (grote SUV), Toyota Hilux of Ford Ranger (4×4 pick up).

Autohuur (2x4 en 4x4) is altijd inclusief:

Autohuur (4x4 met kampeeruitrusting) is afhankelijk van de verhuurder, beste keuze is afhankelijk van uw reisroute

Daarnaast zijn er een aantal opties of bijkomende (lokale) kosten:

4×4 met kampeeruitrusting

Internationaal Rijbewijs

Een Internationaal Rijbewijs wordt wereldwijd erkend en stelt vast dat de eigenaar een volledig rijbewijs heeft. Het is geldig voor 1 jaar maar het vervangt niet een geldig Nationaal Rijbewijs dat altijd wordt vereist. Het maakt het mogelijk voor plaatselijke verhuurbedrijven en politie om de taal op uw gewone rijbewijs te begrijpen. Een Internationaal Rijbewijs kunt u alleen verkrijgen bij ANWB kantoren.
Neem uw rijbewijs en een pasfoto mee. Kosten € 18,95.

Lokale kosten

Als u een land met de auto wilt verlaten, dient u te beschikken over een cross border permit. Deze moet u meestal zelf afrekenen (lokale kosten). Bij sommige verhuurders zijn Swaziland en Lesotho gratis. Niet alle auto’s mogen de grens over en sommige landen zijn bij Zuid-Afrikaanse verhuurders verboden gebied! Laat u daarom goed door ons adviseren.

Een waarborgsom is het bedrag dat de leverancier vastzet op uw credit card aan het begin van uw huurperiode als garantie voor eventuele kosten tijdens of na de huurperiode. De waarborgsom wordt geblokkeerd (dus niet afgeschreven) ter hoogte van het bedrag van het eigen risico (bij full cover verzekering = 0) plus een tank benzine. Wanneer de auto zonder schade en een volle tank wordt teruggebracht, wordt de waarborgsom gedeblokkeerd aan het eind van de huurperiode.

Binnenlands éénrichtingsverhuur is mogelijk, bijvoorbeeld in Kaapstad de auto ophalen en in Johannesburg afleveren. Houdt er echter rekening mee dat er kosten aan de éénrichtingshuur verbonden zijn, die direct aan de leverancier betaald moeten worden wanneer u de auto ophaalt, de zogenaamde drop off kosten. Deze variëren van € 70 voor een sedan tot een veelvoud voor een 4×4. Ook buitenlands éénrichtingsverkeer is mogelijk, bijvoorbeeld ophalen in Johannesburg en droppen in Windhoek. Hier zijn hogere kosten aan verbonden, afhankelijk van de verhuurder. Laat u dus door ons adviseren.

Afhankelijk van de verhuurder kan het voorkomen dat u de contractkosten voor de autohuur ter plekke moet afrekenen. Het gaat om een klein bedrag (€ 5,-) en dit moet ter plekke betaald worden.

Extra lokale kosten (kunnen) zijn:

Schade of mechanische problemen

In het geval van mechanische problemen of een ongeluk waarbij uw auto betrokken is, is het belangrijk dat u het plaatselijke verhuurbedrijf zo snel mogelijk op de hoogte brengt (binnen 24 uur). In het geval van een ongeluk moet de politie ingeschakeld worden en een politie rapport ingevuld worden, en alle gegevens van derden die bij het ongeluk betrokken zijn moeten ingevuld worden. Wanneer u de auto terugbrengt naar de leverancier moet u een volledig ongevallen rapport invullen. Het autoverhuurbedrijf moet toestemming geven om een auto te vervangen of te laten repareren. Het is belangrijk dat u kopieën van alle formulieren bewaart.