Over Afrikaya Tours

Naam en logo Afrikaya Tours

“Kaya” betekent in Zoeloe (een van de 11 officiële talen van Zuid-Afrika) “huis” of “thuis”.

Afrikaya betekent dus “Thuis in Afrika”. Wij wonen er, reizen door en genieten van Afrika!
Die passie willen wij graag met u delen.

afrikaya-tours-logo-zwart-2cm

Het logo is op velerlei wijze te interpreteren! Het oranje-geel van de stralende zon, de golfjes van het water, de vorm van het dakje van een rondawel (traditioneel rond huisje), de letters in de vorm van (Zulu)speren,…

Het team van Afrikaya Tours

Eigenaar MARGREET in Zuid-Limburg heeft een tijdje in Mozambique en Zuid-Afrika gewoond en reist al 15 jaar door Afrika: genietend van alles wat deze landen bieden, maar ook op zoek naar de mooiste accommodaties, routes en unieke belevenissen. In de landen die Afrikaya Tours aanbiedt is er weinig wat zij nog niet met eigen ogen heeft gezien!

Margreet was in januari 2007 oprichter van Afrikaya Tours (na een loopbaan in het onderwijs en het toerisme) en is opgeleid als Zuid-Afrika tour guide.

Hobbies: reizen (organiseren), lekker eten en een goed glas wijn (met als hoognodige compensatie wandelen met het hondje en fietsen…), fotografie, natuur en wild, cultuur, geschiedenis, koken, muziek (om er maar een paar te noemen).

Spreekt Nederlands, Afrikaans, Engels en Duits.

MARLO is Zuid-Afrikaanse, woonachtig in Gauteng en geregistreerd National Tour Guide. Specialisatie heel zuidelijk Afrika. Marlo is een echte kenner, maar ook een vrolijke Bourgondiër met passie voor reizen begeleiden. Spreekt Engels, Afrikaans en Nederlands.

Daarnaast werken wij samen met enkele met zorg uitgezochte free lance toergidsen, de beste in hun vak en Afrikaans/Nederlands sprekend.

JOHAN is Zuid-Afrikaan, woonachtig in Kaapstad en geregistreerd National Tour Guide. Specialisaties o.a. Kaapstad en omgeving, fotografie, san rock art, battle fields, golf, wijnproeven, vogels. Johan is een echte Bourgondiër. Spreekt Engels, Afrikaans en Nederlands.

Ons vervoer

Wij rijden de meeste groepsreizen met onze eigen Mercedes Sprinter met 14 zitplaatsen: zeer compleet uitgerust met o.a. airconditioning, koelkast, omroepsysteem. Deze bus wordt zeer goed onderhouden en is voorzien van alle vereiste papieren en verzekeringen, dus u wordt niet alleen luxe, maar ook veilig vervoerd! Indien nodig nemen wij ook een grote aluminium trailer mee voor de bagage.

Als groepsreizen overlappen huren wij een goede minibus. Ook deze 8-, 10- of 14-persoonsbusjes hebben de officiële registratiepapieren. `De rode neus voorop de Sprinter is een “Rhinose”, het teken dat wij anti-poaching ondersteunen!

Tenslotte hebben wij een eigen Toyota Bushcamper voor kleine groepjes en avontuurlijke (gezins)reizen met maximaal 4 personen. Deze auto is ook te huur in de periodes dat wij hem zelf niet gebruiken.

Waarom Afrikaya: 10 goede redenen...

1Kennis | Wij wonen en/of reizen er het hele jaar door en zijn dus een échte Zuidelijk Afrika specialist. Wij kennen onze producten en rijden routes meerdere malen per jaar zelf, zodat reistijden kloppen en informatie actueel is.
2Kleinschaligheid | Met Afrikaya kiest u voor betaalbare exclusiviteit van A tot Z, de mate van luxe bepaalt u zelf.

3Accommodaties | Bij voorkeur kleinschalig met een persoonlijke service, airconditioning, eigen badkamer, ruim en een goed bed, op een mooie locatie (specialisatie 4 of 5*). Wij selecteren accommodaties per offerte uit op kwaliteit en niet omdat we er hogere marges krijgen!

4Persoonlijk | Wij begeleiden onze groepsreizen zelf en schakelen géén tussenpersonen in bij het regelen van uw reis, hierdoor kunnen wij ook beter de kwaliteit bewaken en weet u dat wij eventuele problemen niet door zullen schuiven

5Maatwerk | Reisadvies per e-mail of telefonisch en (op afspraak) op ons kantoor of bij u thuis, een reis wordt naar UW wensen samengesteld

6Transparant en concurrerend | U krijgt van ons een transparante offerte zonder verborgen kosten, tegen een concurrerende prijs

7Ervaring | Wij zijn al meer dan 12,5 jaar actief als reisbureau / tour operator en hebben al heel veel mooie reizen naar tevredenheid samengesteld en/of uitgevoerd, in groep, met privé gids/chauffeur of individueel. De vele terugkerende klanten bewijzen dat we ook wel iets goed doen..
8Fair Trade | Wij zijn Fair Trade Approved en met de Afrikaya Trust besteden wij zelf ook rechtstreeks aandacht aan het welzijn van mens / dier / milieu

9Betrouwbaar & 24/7 stand by | U krijgt bij Afrikaya de meest uitgebreide en gepersonaliseerde reismap, zo gaat u goed voorbereid op reis. Wij zijn voor klanten die onderweg zijn 24/7 bereikbaar (met meerdere personen) en hebben in Zuidelijk Afrika een zeer uitgebreid netwerk.

10Officieel | Ons vervoer en gidsen zijn officieel geregistreerd zoals het hoort; ook in Namibië. Door Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zijn uw reisgelden veilig bij ons (ook voor Belgische klanten).