Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Zanzibar

Voor een strandverblijf na uw safari of voor een onvergetelijke huwelijksreis gaat u naar Zanzibar.

Specerijen Eiland - Zanzibar

In de Indische Oceaan, ten oosten van Tanzania, ligt het eiland Zanzibar. Perzen en Arabieren kwamen al in de zevende eeuw naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de achttiende eeuw zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagel en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland bewoonden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, zoals harempaleizen en oude moskeeën.

Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op dit eiland hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats voor het maken van een wandeling. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een typisch Arabisch sfeertje. Op elke hoek van de smalle straatjes komt u wel iets interessants tegen.

Het ‘specerijeneiland’ heeft bovendien uitnodigende hagelwitte stranden, azuurblauw water en goede duiklocaties. Er is keuze uit meer afgelegen accommodaties of juist hotels met meer vertier.

Specerijen Eiland Zanzibar