Zanzibar - Pemba - Mafia - Fanjove - Mauritius - Seychellen

Voor een strandverblijf na uw safari of voor een onvergetelijke huwelijksreis

Zanzibar

In de Indische Oceaan, ten oosten van Tanzania, ligt het eiland Zanzibar. Perzen en Arabieren kwamen al in de zevende eeuw naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de achttiende eeuw zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagel en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland bewoonden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, zoals harempaleizen en oude moskeeën.
Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op Zanzibar hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats voor het maken van een wandeling. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een typisch Arabisch sfeertje. Op elke hoek van de smalle straatjes komt u wel iets interessants tegen.

Het ‘specerijeneiland’ heeft bovendien uitnodigende hagelwitte stranden, azuurblauw water en goede duiklocaties. Er is keuze uit meer afgelegen accommodaties of juist hotels met meer vertier.

Zanzibar

Pemba, Mafia & Fanjove

Pemba Island ligt 40 kilometer boven Zanzibar en is in tegenstelling tot Zanzibar een heuvelachtig, zeer vruchtbaar en bovenal groen eiland. Rondom het eiland vindt u tal van kleinere eilandjes, spectaculaire koraalriffen en een prachtige azuurblauwe zee. De kustlijn bestaat voornamelijk uit mangrovebossen en zo nu en dan een verlaten zandstrand. Slechts 1% van alle toeristen die naar Zanzibar reizen bezoekt Pemba Island. Pemba Island is vergeleken met Zanzibar minder toeristisch, beter om te duiken, maar duurder.

Mafia Island ligt ten zuiden van Zanzibar en is vooral van oktober tot februari favoriet bij duikers en snorkelaars. Dan migreren groepen walvishaaien en roggen langs de reefs rondom Mafia Island. Het beschermde Mafia Island Marine Park herbergt koraalriffen waar ook zeeschildpadden voorkomen. Mafia Island is veel minder toeristisch dan Zanzibar, maar ook duurder.
Ten zuiden van Mafia Island ligt het zeer exclusieve privé-eiland Fanjove eiland. Met 11 km beschermd koraalrif, schildpadden en dolfijnen, walvissen, duizenden vogels,… De ultieme ‘alleen op de wereld’ bucket list bestemming, met volop comfort en luxe om te relaxen!

Mauritius

Mauritius, wie droomt niet van dit eiland met parelwitte stranden, luxe huisjes op palen in de zee, kleurige bloemen en een vriendelijke bevolking? Mauritius is een bestemming die je tenminste éénmaal in je leven bezocht moet hebben, en dan bij voorkeur met je partner. Want romantisch is het zeker, dromend over de toekomst genieten van de zon die in de zee zakt, terwijl mannen in het water staan te vissen. Mauritius wordt veelal beschreven als ‘een schitterend kristal in de turkooizen wateren van de Indische Oceaan’, en dat is een uitstekende beschrijving. De keuken op Mauritius is er zeker één om te ontdekken. Omdat op het eiland suikerriet wordt verbouwd wordt er ook rum gestookt. Wist je dat overal kokosnoten, bananen en ananassen groeien? Over de natuur op Mauritius kunnen we heel kort zijn. Die moet je zelf ervaren. Schitterende vegetatie, (wilde) beesten en een azuurblauwe zee. Duiken, snorkelen, waterskiën, wind- en kitesurfen, paddle boarden, kajakken, parasailen, vissen… Het kan er allemaal.

Seychellen

De Seychellen zijn een onaangetast paradijs. Hier zijn de stranden écht parelwit, de zee écht azuurblauw, de flora en fauna écht uniek. Meer dan honderd eilanden die de archipel bij de Afrikaanse oostkust vormen, is minder dan een derde bewoond. Maar de Seychellen bieden meer dan de ultieme luxe strandvakantie. Bij Beau Vallon maak je avontuurlijke duiken, met kleurrijke koraalriffen, zeeschildpadden, dolfijnen, papegaaivissen en walvishaaien. En in het natuurpark Vallée de Mai vind je onder meer de reusachtige palm Coco de Mer met de grootste kokosnoot ter wereld. Mahé is het hoofdeiland van de Seychellen, waar ongeveer tachtig procent van de gehele bevolking woont. Het eiland komt regelrecht uit een sprookjesboek. Groene bergen zakken in satijnen zandstranden en kristalhelder water. Oude piraten rusten zachtjes in de graven van Bel-Air.

De hoofdstad van Mahé is Victoria: een van de kleinste steden ter wereld. Haal wat vers fruit bij haar knusse markt en peuzel die op tijdens een wandeling door de botanische tuinen.