Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Udzungwa Mountains National Park

Het landschap van Udzungwa Mountains National Park omvat zowel een tropisch regenwoud, een bergbos, miombo bos, grasland en steppe.

Udzungwa Mountains National Park

Het Udzungwa Mountains National Park bestrijkt zo’n 1.990 km² met als letterlijk hoogtepunt het Udzungwa gebergte met een piek van 2.576 m. Het woord “Udzungwa” stamt af van het woord “Wadzungwa” (‘mensen die aan de voet van de bergen leven’), waarschijnlijk verkeerd uitgesproken door de Duitsers. Onderweg naar het park rijd je door de Kilombero vallei: een prachtig gebied met suikerrietplantages en typisch Tanzaniaanse dorpjes. Een slechte weg, maar het prachtige gebied loont de moeite!

Udzungwa is belangrijk voor het omringende gebied, omdat het de regenwolken tegenhoudt die van de Indische oceaan afkomen en de plantages voorziet van voldoende water. De thee, koffie, en elektriciteit zouden hier niet verbouwd kunnen worden zonder de Udzungwa Mountains. Je kan alleen kamperen in Udzungwa, in het nabijgelegen dorpje Mang’ula zijn een aantal B&B’s.

Udzungwa bestaat grotendeels uit een tropisch regenwoud, beboste berghellingen en grasland. Er leven zes apensoorten, waaronder de zeldzame Iringa Red Colobus en de Sanje Crested Mangabey, die alleen in Udzungwa leven en de laatste pas in 1979 werd ontdekt! Verder vind je er meer dan 400 vogelsoorten, zoals de Rufous winged Sunbird, de Udzungwa Partridge, red capped forest warbler en de dappled mountain robin. Verder vindt men in UMNP de Black and White Colobus, yellow Baboons, Sykes, Vervet Monkeys en bushbabies. Ook bestaat de kans om olifanten, bosvarkens en duikers te zien en zelfs leeuw en luipaard zijn weleens gespot.

Het park is vooral bekend om zijn wandelmogelijkheden met of zonder gids, auto’s kunnen er ook niet komen. Ook is er een Prins Bernard Waterfall Trail (hij opende het park in 1992), die zonder gids gelopen kan worden. Je kan varen met een houten kano op de Kilombero rivier en dorpjes bezoeken.

Udzungwa Mountains National Park