Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Swakopmund

Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië oot een Duitse kolonie was.

Swakopmund

De kustplaats Swakopmund is de tweede grootste stad van Namibië en heeft 44.000 inwoners (vergelijkbaar met Veldhoven). Het is een Europees aandoend stadje, dat stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten (1892). In de stad zijn nog veel Duitse invloeden te zien, veel mensen spreken nog Duits en straatnamen zijn soms nog in het Duits. De stad zelf heeft brede boulevards met palmbomen en parken voor de inwoners. “Swakop” is ook erg geliefd bij Zuid-Afrikaanse en Namibische toeristen, die er graag komen diepzeevissen om de zomerhitte in de binnenlanden ontvluchten. De koude Benquerra Golfstroom maakt dat het in Swakop wat minder warm is dan in de rest van Namibië. Swakopmund heeft veel restaurantjes en barretjes, supermarkten en leuke winkeltjes.

Net buiten Swakopmund zijn een aantal duinen gereserveerd voor recreatieve doeleinden. Hier kun je o.a. sand-boarden en quad biken. Ook kunt u per 4×4 voertuig een tocht ondernemen naar Sandwich Harbour, een van de mooiste wetlands van Namibië.

Met de oprichting van het Dorob National Park in 2010 is de woestijn aan de rand van Swakopmund uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De woestijn-excursie waarbij je onder begeleiding van een deskundige gids meer over het woestijngebied en de daarin (over)levende flora en fauna van Namib Naukluft leert, is zeer interessant. In het nabijgelegen Walvis Bay kan je flamingo’s vinden of een boottocht maken om pelsrobben te spotten. Of u gaat de zee op in een kayak.

De kuststrook ten noorden van Swakopmund staat, vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden, bekend als Skeleton Coast. Vanuit een propellervliegtuigje ziet u de vele scheepswrakken half boven de zandduinen uitsteken. Om deze onheilspellende plek zelf met de wagen te verkennen heeft u een 4×4 en enkele permits nodig.

swakopmund