Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Serengeti

De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika. 

Serengeti

Serengeti National Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Het Maasai woord ‘Siringitu’ betekent eindeloze vlakte. Vooral de enorme roofdieren populatie en de jaarlijkse wildebeest migratie, maken het gebied uniek. Beroemde BBC-natuurdocumentaires (Planet Earth, Great Migrations) hier zijn opgenomen.

Het park heeft een oppervlakte van bijna 15.000 km2 en bestaat voor 1/3 uit open grasvlakten, afgewisseld met acaciawouden en opvallende ‘kopjes’, bergen grote kiezelstenen. In de buurt van de kopjes is vaak meer begroeiing en daardoor meer wild en vogels te zien.

Het park is vooral bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheetah’s, leeuwen en andere katachtigen, de kans om een luipaard te spotten is nergens zo groot als in de Seronera Vallei. Maar het is de grote migratie waar de Serengeti misschien wel het meest beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles verplaatsen zich twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Wie de migratie eenmaal met eigen ogen heeft aanschouwt, houdt voor altijd van Afrika.

De gemiddelde hoogte van het Serengeti National Park is 1400m boven zeeniveau, de temperaturen liggen tussen 15 graden en 25 graden. Het voornaamste regenseizoen is voor lange regens van maart tot en met mei en de korte regens in oktober en november. Juni tot oktober zijn de koelste maanden, met lage temperaturen in de avond.

Game drive: gezien de grootte van Serengeti National Park zijn er diverse routes mogelijk door de verschillende gebieden. De afwisseling in landschappen maakt de routes zeer gevarieerd.

Ballon safari: een ballonvlucht over de uitgebreide steppes is een once-in-a-lifetime-experience! U stijgt op bij zonsopgang, als het licht nog zacht is en de enorme uitgestrektheid van de Serengeti vlaktes ervaart. U geniet van fantastische vergezichten, de grote groepen wilde dieren die onder u voorbijtrekken. Na de vlucht landt u ergens midden in de bush voor een champagne ontbijt.

Nacht safari: een aantal accommodaties bieden nachtsafari’s aan. Na het diner vertrekt u met een open voertuig en gaat u op zoek naar nachtdieren zoals genetkatten, hyena’s, luipaarden, bush baby’s en de Serengeti kangeroo.

Wandelsafari: ook wandelsafari’s behoren tot de mogelijkheden. Bij een bush walk gaat u op zoek naar zebra’s, antilopen, wrattenzwijnen, impala’s, wildebeesten en giraffen.

serenegeti zebra