Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Selous Game Reserve

Selous Game Reserve is één van de grootste wildreservaten van de wereld.

Selous Game Reserve

Selous Game Reserve is met een oppervlakte van 50.000 km² een van de grootste reservaten in de wereld, 3x zo groot als de Serengeti. Het park is vernoemd naar Sir Frederick Selous, een jager die natuurbeschermer werd en die bij Beho Beho begraven ligt.

Het fraaie landschap is heel divers: van dichte bossen, heuvels en bergen, meren en moerassen tot grote open grasvlaktes. Dit maakt de diversiteit aan dieren zo groot, want elk dier heeft zijn eigen habitat. De Rufiji rivier speelt een belangrijke rol in dit gebied en de game drives zullen zich vaak rondom deze rivier afspelen omdat hier de meeste dieren te zien zijn.

U vindt in dit park alle dieren: zebra’s, giraffen, verschillende soorten antilopen, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, luipaarden en zelfs wilde honden en zwarte neushoorns, die in het noordelijke circuit zeer zeldzaam zijn. In de Selous zijn naast de gebruikelijke jeepsafari’s (ook off-road) ook bootsafari’s mogelijk. Het is zelfs één van de weinige parken in heel Tanzania waar dit mogelijk is. Ook worden er meerdaagse fly-tent safari’s aangeboden: wandelen met een gids en kamperen midden in de bush. Tot slot worden er in Selous ook wandelsafari’s aangeboden wat Selous de meest gevarieerde safari bestemming van Tanzania maakt

Het koele seizoen is van juni tot oktober, met een uitloop naar november de beste tijd voor safari. Naarmate het droge seizoen vordert, worden de safari’s steeds succesvoller omdat het wild zich gemakkelijker laat zien.

Het regenseizoen loopt van november tot en met mei met een drogere periode in januari en februari, de beste tijd om vogels te spotten. Gedurende de hevige regens, meestal vanaf eind maart tot en met mei, treedt de rivier buiten haar oevers, de paden worden onbegaanbaar en door het hoge gras wordt het onmogelijk om wild te spotten. Het park is onbereikbaar en de gates worden gesloten. Vanaf juni worden reizigers getrakteerd op prachtige groene plaatjes, vruchtbare ‘miombo’ bossen en een volle rivier.

selous game reserve