Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Ruaha National Park

Ruaha National Park is het op twee na grootste nationale park in Tanzania.

Ruaha National Park

Ruaha National Park, gelegen in het zuidwestelijke deel van Tanzania, is met 20.000 km2 een van de grootste nationale parken in Tanzania. Samen met Selous maken zij onderdeel uit van het ‘zuidelijke circuit’. Ruaha staat garant voor een pure en authentieke safaribeleving, want er komen nog minder bezoekers dan in Selous. De naam van het park komt van de “Great Ruaha River” die door het park stroomt en de belangrijkste rivier in het park is. Daarnaast trekken de Mdonya en Mwagusi Rivier veel dieren aan.

Alhoewel niet zo bekend als de Serengeti, behoort dit park tot de beste safariparken in Afrika. De vele (roof)dieren, veelal schaduw zoekend onder een van de enorme baobabbomen of acacia’s op uitgestrekte vlaktes, maken het ‘Out in Africa gevoel’ compleet.
Bijzonder aan dit park is de overgang van twee omgevingen, van de typische acacia bos van Oost-Afrika naar de miombo bossen van Zuid-Afrika. Daardoor komen de dieren uit beide habitats hier voor. Ruaha is vooral bekend om zijn grote populatie olifanten, vaak onder de grote baobabbomen op zoek naar wat schaduw. Er lopen er zo’n 10.000 rond in het park. Daarnaast is Ruaha een waar paradijs voor de vogelliefhebber, er zijn 436 soorten vogels geïdentificeerd maar naar schatting zijn er zo’n 475.

Over het algemeen heet en droog met temperaturen over de 40 graden Celsius gedurende oktober en november. Ondanks de hitte is de luchtvochtigheid laag en daarom goed uit te houden. Wild bezichtigen gaat het beste tussen mei en november, vogelaars kunnen beter tussen december en april gaan. Het park is het hele jaar te bezoeken.

Ruaha national park