Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Namibië - de diamant van Afrika

Klimaat en beste reistijd Namibië

Het Klimaat en beste reistijd Namibië: u kunt in Namibië in principe het hele jaar reizen, echter van november tot maart is het regentijd, met veel vogels. Wild is moeilijker te spotten omdat de dieren niet naar de watergaten toe hoeven om te drinken. De regentijd is gevaarlijker om te rijden over de soms spekgladde gravel roads.

Hou qua temperaturen rekening met het klimaat: warm tot zeer warm weer overdag (zomer 34 tot 38 graden) en mogelijk soms fris (Swakopmund, woestijn), vroege ochtend en ’s nachts, tot vriestemperaturen in de winter in de woestijn. Neem in ieder geval lange kleding (mouwen, broekspijpen) en sokken mee, ook om u te beschermen tegen muggen. Voor meer vragen over het klimaat en beste reistijd Namibië kan u contact met ons opnemen. 

Over Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld. Daal af naar de bodem van de diepste canyon in Afrika. Dompel jezelf onder in het verleden bij een van Afrika’s rijkste rotsschilderingen. Observeer wilde dieren in die typische luchtspiegelingen van een van de meest spectaculaire pannen op aarde. Ontdek de oudste, droogste woestijn ter wereld en neem de tijd om naar de stilte te luisteren. Namibië is de thuisbasis van bruisende steden waar de mensen enthousiast zijn over de toekomst, en toch diep verbonden met hun rijke, culturele verleden. Wanneer je die steden verlaat, kom je in een heerlijk desolaat, rustgevend landschap. Met gemiddeld 3 inwoners per km2 kom je soms uren geen levende ziel tegen. Een stabiele, democratische regering, infrastructuur die het mogelijk maakt om buiten de gebaande paden te gaan en de eindeloze horizon, die je wenkt om dit land en zijn bevolking verder te verkennen…. Dit is Namibië!

Klimaat en beste reistijd​ Namibië

Lodges of kamperen

Wij raden in Namibië aan om met een 4×4 of (afhankelijk van uw route) een hoge SUV te rijden. Auto’s met vierwielaandrijving kunnen uitgerust worden met één of 2 daktenten voor maximaal 4 personen en een zeer complete kampeeruitrusting. Comfortabel is het huren van een Bushcamper (opklap dak) om uw kampeerreis aangenamer te maken.
In Namibië zijn de campings over het algemeen goed en soms zelfs luxe met bv een eigen badkamer. U kunt in de parken kamperen, vaak wat rustieker, boek dan wel op tijd. Lodges zijn er van comfortabel tot zeer luxe, het prijsniveau is hoger dan in Zuid-Afrika, maar niet zo hoog als Botswana.

De afstanden in Namibië zijn enorm groot en onderweg kunt u soms urenlang niemand tegenkomen. Een self-drive reis door Namibië vereist daardoor een goede planning en voorbereiding.

Geschiedenis

De San zijn, samen met de Nama’s, de oorspronkelijke bewoners van Namibië. De graveringen en tekeningen van hun San-voorouders zijn nog op diverse plaatsen te bezichtigen (rock art). Daarna kwamen de Damara’s het gebied binnen en in de zeventiende eeuw de Herero’s (in Damaraland nu nog met kleding die doet denken aan de koloniale Duitse tijd van rond 1900) en Owambo’s. Later volgden nog de Kavango’s en de Oorlam Nama’s. In 1793 nam het Nederlandse gezag in de Kaapkolonie bezit van Walvisbaai en een kleine honderd jaar later, in 1878, annexeerde de Britten Walvisbaai. Ondertussen hadden de Basters (kleurlingen) vanuit de Kaap zich in Rehoboth gevestigd. In 1890 werd Namibië een Duitse kolonie en kreeg de naam Zuidwest-Afrika. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bezetten Zuid-Afrikaanse troepen Namibië en omdat Zuid-Afrika deel uitmaakte van het Britse rijk werd het links rijden ingevoerd.

In 1920 werd Namibië officieel een mandaatgebied van Zuid-Afrika. Namibië is een nog vrij jonge democratie: het land werd in 1990 onafhankelijk van Zuid-Afrika. Tegenwoordig wordt ook in Namibië geprobeerd de koloniale geschiedenis te vergeten en worden streken en steden hernoemt, zo heet de Caprivi Strip (vernoemd naar de Duitse graaf Von Caprivi) sinds augustus 2013 Zambezi Region.
In het verre noorden (Kunene) leven de Himba’s , waarvan de vrouwen elke morgen 2 uur bezig zijn om hun huid en haar in te smeren met een mengsel van rode oker en boter, ter bescherming tegen de zon. Ze zijn semi-nomadisch en leven vooral van veeteelt (schapen/geiten). Zij zijn verwant aan de Herrero in Damaraland. De Himba aanbidden de God Mukuru en hun voorouders.

himba en kind namibië