Mikumi National Park

Mikumi National Park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en de meeste bezoekers komen hier om de ‘Big Five’ te spotten.

Mikumi National Park

Mikumi National Park ligt op 4 uur rijden van Dar Es Salaam of Ruaha en is ruim 3000km2 groot. Het vormt sinds 1967 de noordelijke grens van Selous Game Reserve. Dwars door het park loopt de ruim 900 km lange Tanzam highway van Dar es Salaam naar Zambia. Olifanten, zebra’s en giraffen grazen langs de snelweg en troepen bavianen zoeken naar voedsel. Ten noorden van de weg liggen de open savannes van de Mkata vloedvlakte en ten zuiden liggen de met miombo boslanden begroeide heuvels. Vaak wordt Mikumi gebruikt als tussenstop tussen Ruaha en Selous, maar eigenlijk doet dat het park te kort. Zeker voor fotografen is het een mooie bestemming. Mikumi is vooral bekend om zijn prachtige vergezichten en de vlaktes met baobabs en acacia’s vol dieren met daarboven stralend blauwe luchten. Er is niet veel toerisme in dit park. Een aanrader dus voor absolute rustzoekers. Mikumi wordt bevolkt door elanden, olifanten, luipaarden, giraffen, buffels, zebra’s, leeuwen, gnoes, diverse antilopensoorten waaronder de sabelantilope en 400 soorten vogels. Ook zijn er wilde honden gespot. De dieren laten zich vooral zien bij de kunstmatig aangelegde waterpoelen. Hier wordt dan ook regelmatig ontbijt of sundowner genoten.

Voor safari’s is de beste reistijd juni tot en met oktober, de lange droge tijd. Het regenseizoen is van december tot mei, dan treedt de rivier buiten zijn oevers, maar daartussen is er een droog seizoen in januari en februari, een goede tijd om vogels te spotten.

Mikumi National Park zebra's