Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika en staat bekend als ‘De stad van goud’.

Johannesburg

Johannesburg, oftewel de stad van goud, ontstond in 1886 nadat een goudzoeker hier enkele stukjes van het kostbare metaal vond. Vanuit alle windstreken trokken gelukzoekers naar Johannesburg en enkele jaren later telde de stad reeds 100.000 inwoners. Ondanks de grote tegenstellingen in de stad, is Johannesburg het zakelijke en culturele centrum van Zuid-Afrika. De stad herbergt talloze musea, waaronder het indrukwekkende Apartheidsmuseum in het township Soweto – een samentrekking van South Western Townships, dat tot van 1970 tot 1990 zelfs als een aparte stad werd beschouwd.
Slechts 70km ten noorden van Johannesburg ligt Pretoria, de officiële Zuid-Afrikaanse hoofdstad. Er is een levendig centrum met mooie historische gebouwen zoals het historische ‘church square’, het Uniegebouw en het Voortrekkersmonument. Van september tot november verandert Pretoria in een paarse wonderwereld. De bijna 70.000 jacaranda’s omzomen de straten sinds 1888, toen meneer Celliers 2 jacaranda’s importeerde vanuit Rio de Janeiro en ze plantte voor zijn huis in Sunnyside.

In de groene heuvels van de provincie Mpumalanga ligt de bekende Panorama Route. Langs deze route kunt u genieten van een aantal bijzondere natuurfenomenen, waaronder de rotsformaties van Blyde River Canyon, zoals de Drie Rondavels, Pinnacle en Bourke’s Luck Potholes. Een van de meest fascinerende uitzichten vindt u bij God’s Window, mits helder weer. Door de hoge regenval is er hier vaak een dicht mistgordijn. In Graskop, het begin van de route, vind je Harries Pancakes, een begrip in Zuid-Afrika.

U kan ook een bezoek brengen aan het vroegere goudzoekersplaatsje Pilgrim’s Rest.

Mandela voor het Uniegebouw in Pretoria