Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Chobe National Park

Chobe National Park is het eerste nationale van Botswana en ook biologisch meest diverse.

Chobe National Park

Chobe National Park is Botswana’s eerste nationale park en het derde park in grootte. Het park kent de grootste olifantenpopulatie van Afrika en is een geliefde bestemming onder toeristen. Tijdens een boottocht op de Chobe rivier heeft u grote kans op een ontmoeting met hele grote groepen olifanten, nijlpaarden en veel verschillende vogelsoorten. 

Een meerdaags verblijf aan boord van de houseboat, biedt een extra dimensie aan uw safari! Ten westen van Chobe ligt Chobe Forest Reserve, een gebied waar slechts een handvol lodges en camps is gebouwd en waar u dus minder toeristen zult tegenkomen dan in het oostelijk deel van het park. In het zuidwesten van Chobe ligt Savuti, een moerasgebied dat wordt gevoed door het Savuti kanaal. Dit kanaal heeft lang droog gestaan, maar stroomt sinds 2010 – als gevolg van verschuiving van tektonische platen – weer tot aan het Savuti moeras. Sinds 1982 was dit niet meer gebeurd en in deze periode was Savuti dan ook een extreem droog gebied waarin het wild een constante overlevingsstrijd voerde. 

De leeuwen van Savuti waren destijds berucht vanwege het feit dat zij actief op olifanten jaagden. Doorgaans gaan beide dieren elkaar uit de weg. De reden voor deze vrij ongewone jacht wordt dan ook gerelateerd aan de destijds enorme droogte en de grootte van de leeuwentroep. Tegenwoordig komt het jagen op olifanten minder voor, echter het grote aantal olifantenschedels dat verspreid door het gebied ligt, is hiervan de stille getuige. 

In Gubatsa Hills – een heuvelachtige rotsformatie, die een opmerkelijk herkenningspunt in het verder vlakke landschap van Savuti vormt – zijn eeuwenoude San-rotstekeningen te vinden. In Savuti en Chobe is off-road en in het donker rijden niet toegestaan.

Chobe National Park leeuw