Inspiratie voor een treinreis door Afrika

Houdt u er niet van om de hele vakantie alleen maar in de auto te zitten? 

Geef ons bij uw reisaanvraag aan waar uw interesses liggen en wij passen het aan in uw reisschema! zodat wij de perfecte treinreis door Afrika voor jouw wensen samen kunnen stellen.

Bluetrain

Ga terug in de tijd. Reis zoals de koningen en staatshoofden van weleer aan boord van deze luxueuze, indrukwekkende stoomtrein. En bedenk dat stoomtreinen in de 19de eeuw de Kaap met Caïro moesten verbinden… De Blue Train rijdt sinds 1923, in 1998 is ze zelfs onderscheiden als ’World’s Leading Luxury Train’. Een onvergetelijke belevenis.

Met de klassieke route leidt de Blue Train je door, langs en over het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Pretoria. Een dag en een nacht lang kun je vanuit je luxueuze rijtuig door het raam turen, terwijl de trein verder rijdt. Over een afstand van 1600 kilometer doorkruis je wilde natuur, half-woestijn en wijnvelden. Je ziet het landschap voorbijschuiven. Een andere route die de Blue Train aflegt is van Kaapstad naar Port Elizabeth, beter bekend als de Garden route. Vanaf de Kaap reis je noordwaarts door Langeberg, langs wijnregio’s, richting de kust waar de Indische Oceaan tevoorschijn komt.

Blue TrainHet verblijf in de Blue Train trein is luxe, het is qua service en decor eigenlijk een mobiel vijfsterrenhotel. Elk airconditioned compartiment bestaat uit een eigen badkamer met een goudglanzende vloer, telefoon en een televisie met een videokanaal waarop je documentaires over de omgeving kunt bekijken waar je doorheen reist. Uiteraard ontbreekt een comfortabel één of tweepersoonsbed niet. Kortom, een minder gekende maar erg leuke, vlotte en interessante manier om het land te doorkruisen.

De Blue Train heeft aan het eind een ‘observatory’-wagon, met een prachtig uitzicht op het voorbijtrekkende landschap. Verder aan boord een restauratiewagon en een loungewagon, die smaakvol zijn ingericht en de sfeer ademen van een klassiek hotel. De trein beschikt over airconditioning; in de kamers is de temperatuur handmatig te regelen. De maaltijden zijn een waar culinair genoegen.

De Blue Train heeft een 24-uurs butler- en laundry service voor de maximaal 80 gasten aan boord. Het deluxe compartiment heeft twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, zitgedeelte met tv, airco, föhn en badkamer met bad of douche met badjassen en toilet. Het luxury compartiment heeft een badkamer met bad. Dit compartiment heeft als extra een DVD- en CD-speler.

Route Blue Train
1. Van Pretoria naar Kaapstad (2 dagen)
2. Kaapstad naar Hoedspruit, te combineren met luxe Private Game Reserves voor de Big 5

Prijzen en data: zie website Blue Train of neem contact op met ons voor de programma’s, data en prijzen (bij ons altijd 5% korting op gepubliceerde prijs). Ideaal om te combineren met een groeps- of privéreis!

Rovos Rail

Welkom aan boord van de “Pride of Africa”, de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Tijdens deze treinreis geniet u van een verblijf in een 5*-accommodatie èn van het steeds wisselende landschap in Afrika.

Met de nostalgisch ogende luxe-trein biedt Rovos Rail zijn gasten geheel verzorgde treinreizen in de mooiste gebieden van Zuid-Afrika en buurlanden zoals Namibië, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Een aantal van deze reizen wordt gecombineerd met een bezoek aan beroemde privé-wildreservaten en andere attracties. Een reis met Rovos Rail is een reis terug in de tijd, maar met behoud van de luxe en het comfort van vandaag de dag.

De 20 comfortabele wagons bieden plaats aan maximaal 72 personen. De royaal bemeten slaaprijtuigen zijn voorzien van fraaie houten lambrisering en versieringen in Edwardiaanse stijl. De Pride of Africa bevat 2-persoons compartimenten in 3 verschillende categorieën: Pullman Suites (7m2), Deluxe Suites (10m2) en Royal Suites (16m2).

Routes:
1. Pretoria naar Kaapstad (3 dagen)
2. Pretoria naar Victoria Falls in Zimbabwe (3 dagen)
3. Pretoria naar Durban (safari 3 dagen)
4. Pretoria naar Swakopmund in Namibië (9 dagen)
5. African Golf Collage -> Pretoria naar Kaapstad (10 dagen)
6. Golf safari -Pretoria naar Sun City (9 dagen)
7. Kaapstad naar Dar es Salaam Tanzania (14 dagen)

Prijzen en data:  neem contact op met ons voor de programma’s, data en prijzen (bij ons altijd 5% korting op gepubliceerde prijs)

Ideaal om te combineren met een groeps- of privéreis!