Inspiratie voor een geweldige Safari in Afrika

Open 4x4

U kunt er bijna niet omheen. Wanneer u Afrika bezoekt, dient u minstens één keer op safari, oftewel game drive, te gaan. De frisse wind op uw slaperig gezicht vroeg in de ochtend. De prachtige Afrikaanse zon die opkomt boven de savanne. De spanning, de alertheid en de camera’s in de aanslag, want om elke bocht kan zich een uniek tafereel afspelen. De geuren van planten, gras en olifanten(poep). Elke safari is opnieuw een avontuur, je weet nooit wat je gaat zien.

Feit is wel dat een getrainde gids hoogstwaarschijnlijk meer zal spotten dan een ongeoefende Europeaan en dat je in een open auto betere fotomogelijkheden krijgt. In het ene park heb je ook meer kans op bepaalde dieren dan in een ander park…. Dus wij als safari experts kunnen uw geluk ook wel een handje helpen.

Safari rondreis Zuid-Afrika

Safari te paard

Als we spreken over avontuur is dit natuurlijk des te meer het geval wanneer u de Afrikaanse wildernis verkent te paard. De belevenis op de rug van een paard maakt dat u zich helemaal een voelt met de natuur. Het stelt u ook in staat om zoveel dichterbij alles mee te maken, want wilde dieren zullen minder snel vluchten als u (die als roofdier wordt gezien) op een paardenrug zit. U verlaat de begaande paden. Veel beesten, zoals antilopen, zebra’s en giraffen, zien u als minder bedreigend wanneer u in het zadel zit. Stel u de adrenaline rush eens voor wanneer u galoppeert langs een sprintende en springende kudde impala’s. Of de verbazing wanneer u onder de boom staat waar een giraf van aan het smullen is. Kortom, een niet te missen ervaring voor de paarden- en dierenliefhebber.
Er zijn rustige paardentochten van een uur voor een 1ste paardenrit in uw leven (ook voor kinderen). Maar de ultieme Horseback is natuurlijk de zogenaamde Big 5 Horseback Safari van een week of zelfs meer voor de zeer geoefende ruiter.

Bushwalks

Ook op uw eigen twee benen kan u de Afrikaanse savanne verkennen. Begeleid door ervaren (en in Big 5 gebied gewapende) gidsen, trekt u er op uit om de natuur vanuit een ander perspectief te zien, om elk klein detail in u op te nemen.

Bushwalks kunnen gaan van een uurtje wandelen vanuit de lodge, tot een stevige wandeling of hike van een paar uur of zelfs een paar dagen. Er zijn zelfs in Bushwalks gespecialiseerde lodges voor de echte avonturenzoeker. Bushwalks vanuit een lodge kan eventueel in combinatie met een andere activiteit zoals wild bezichtigen vanuit een zogenaamde “hide” of game drives in open 4×4’s, een picknick in de savanne of een cursus voetsporen volgen. U kan ook specifiek op zoek naar vogels, insecten of bloemensoorten. Welke formule u ook kiest, een bushwalk brengt altijd ongeëvenaarde spanning en een zekere intimiteit met zich mee.

bush walk

Safari op de fiets

Stap op de fiets en ontdek Zuidelijk Afrika op wielen! Tochten zijn er van één dag tot bijna twee weken. Ritten variëren van fietsen door een natuurgebied met ongevaarlijke dieren tot ruige mountainbiketochten door Big 5-gebied!

Nachtsafari's

Bent u een nachtmens? Heeft u altijd wel eens willen zien welke beesten ‘s nachts heersen over de savanne? Houdt u wel van excentrieke dingen, zoals in het pikkedonker over een hobbelige weg in een verlaten park rondrijden en midden in Big 5 gebied uitstappen voor een sherry stop? Dan is een nachtsafari iets voor u.

U wordt ondergedompeld in een andere wereld wanneer u in de duisternis de wildernis verkent. Nachtdieren zoals het aardvark, stekelvarken en de honingdas maken hun intrede pas na zonsondergang, en ook de sterrenhemel laat zich van zijn beste kant zien. Daarnaast zijn veel dieren die je overdag wel kunt zien, ‘s nachts een stuk actiever. Met wat geluk kom je een luipaard of leeuw op jacht tegen, of een spelende troep hyena’s. Ook nijlpaarden komen pas in de nacht het water uit om te grazen.

Een unieke ervaring die je visie op het wildleven zeker zal doen oplichten.

(House) Boat Safari

Wild bekijken vanop het water is een unieke ervaring. U krijgt een totaal andere kijk op het gedrag van de dieren en hun natuurlijke omgeving. U ziet niet alleen de landdieren vanuit een ander perspectief, maar ook (water)vogels en natuurlijk vissen, nijlpaarden en krokodillen. Er zijn verschillende opties voor aan safari op het water.

U kan bijvoorbeeld diep de Okavango Delta intrekken in een mokoro, een traditionele kano die geruisloos door het riet glijdt. Op verschillende plaatsen zijn er kano of kayak safari’s te boeken.

Om meer afstand af te leggen kunt u er ook op uit trekken in een motorboot, eventueel met picknick-bush walk op een eilandje. Veel luxueuzer kan het met een overnachting op een houseboat, de zon op je gezicht, een cocktail in de hand. Gegarandeerd dat u enkele onvergetelijke taferelen te zien krijgt.

Safari's vanuit de lucht

Helikopter, vliegtuigje of zelfs een luchtballon. Niet enkel van op het land of het water, maar ook vanuit de lucht kan u de Afrikaanse natuur en het wildleven ontdekken. Deze manier is vooral geschikt om de prachtige kleuren en reliëfs van bijvoorbeeld de Sossusvlei te observeren, of u te laten verbazen door de hoeveelheid water die per minuut naar beneden stort bij de Victoria watervallen. Het is ideaal om u een indruk te geven van de gigantische omvang van de Okavango Delta, of u de mond te doen openvallen wanneer u een enorme kudde olifanten passeert. U ziet het groter geheel, en bovendien maakt u vanuit de lucht prachtige foto’s.

Er zijn legio mogelijkheden, al zijn het vaak niet de goedkoopste excursies, ze zijn vaak wel meer dan de moeite waard. Laat u adviseren door ons!

serengeti ballonvlucht