Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Inspiratie voor een familiereis naar Afrika

Op safari met het hele gezin of meerdere gezinnen? Opa en oma ook mee? Liefst in een rustiger tempo, malariavrij en/of op een familiekamer, self catering of juist geheel verzorgd? Met gids/chauffeur, in een groepje met leeftijdsgenoten of toch liever zelf rijden? Het vergt allemaal wat voorbereiding. Dus waarom zelf avond na avond Internet afstruinen en dan nog niet precies weten wat de beste optie is? Wij hebben ruime ervaring met dit soort reizen, weten de leukste en kindvriendelijke plekjes en kunnen een geheel op uw wensen samengestelde reis aanbieden. Hier alvast wat inspiratie!

Slapen in een boomhut

Je koffer al eens een paar takken omhoog moeten (laten) slepen? Al eens oog in oog gestaan met een giraf tijdens het douchen? Al eens wakker geworden door grazende dieren onder je kamer? Nee? Ga dan eens logeren in een boomhut!

De ruime kamers hebben een buitenbadkamer, de takken groeien over je bed heen, vloeren lopen niet altijd even recht en hier en daar kraakt er wel eens wat… Een geweldige belevenis voor jong en oud!

Vanuit de lodge kan je met een van de gidsen van de lodge mee in een open 4×4 voor de echte safari beleving.
Boomhutten zijn er in elke prijsklasse, van redelijk eenvoudig tot super-de-luxe.

Slapen in een bijenkorf hutje

Traditioneel en erg apart, dat is slapen in een beehive, een bijenkorfhuisje van gras, dat Zulu en andere stammen in Zuidelijk Afrika als woonvorm hebben. In dit geval heeft u wel een eigen badkamer met douche en toilet. Eenvoudig en gehorig, maar wel erg leuk met kids.

De huisjes liggen o.a. in Mlilwane Wildlife Sanctuary, een natuurpark in Swaziland. U kunt er wandelen en mountainbiken of op de rug van een paard het wild spotten (ook geschikt voor kinderen die nog nooit hebben gereden).

Er lopen wrattenzwijntjes, nyala’s, zebra’s en gnoes, ook tussen de huisjes door, erg leuk. In het meer zitten nijlpaarden en krokodillen.

Slapen in een safaritent

Safaritenten zijn er ook van heel basic tot super-de-luxe. En het hoort een beetje bij Afrika!

In een safaritent beleef je de echte bush, want je hoort ‘s nachts van alles rond je tent scharrelen. Soms hebben de tenten een eenvoudige stretcher om op te slapen, soms staat er een luxe boxspring in. Meestal hebben ze wel een eigen badkamer met warm water, douche en toilet. Vaak hebben de tenten een buitendouche, dus niet schrikken als een aap je vanaf het dak gadeslaat….

Spelen & Voetballen met lokale kids

Vaak zitten de meest bijzondere belevenissen voor de kids in de kleine dingen, zoals een potje voetballen met lokale kinderen. Vaak hebben deze kinderen geen mooie voetbalschoenen of een shirt van Ajax – Feyenoord – PSV (wij hebben zelf geen voorkeur… ai gevaarlijk terrein…). Maar het plezier is er niet minder om, zelfs niet als je met een voetbal van samengebalde kranten of lompen moet spelen.

Wij hebben op onze gezinsgroepsreizen al regelmatig een potje voetbal georganiseerd en doen dan uiteraard zelf ook graag mee!

Rehabilitatiecentrum

Wij steunen Moholoholo Rehab Centre, waar (vaak jonge) verweesde, gewonde of vergiftigde wilde dieren door vrijwilligers worden opgevangen en indien nodig opgelapt, om bij voorkeur weer terug te worden gebracht naar hun natuurlijke leefomgeving. Hier leeft o.a. Stoffel, de beroemde honingdas.

Er zijn meer rehabilitatiecentra en onderzoekscentra in Afrika, elk met hun eigen specialisatie. Vaak zijn deze centra buiten de educatieve functie die ze hebben, ook zeer geschikt om dieren van dichtbij te zien en hebben ze speciale kids programma’s.

Let op, dit zijn geen knuffelfarms! Soms zijn er wel dieren die in gevangenschap zijn geboren en worden ingezet voor educatieve doeleinden.

cheetah

Fietsen in het wijngebied of in een natuurgebied

Samen met een gids ga je een dagje fietsen in Stellenbosch en omgeving. Hier en daar kunt u wijntjes proeven. De kinderen gaan in een fietsbuggy mee die achter je eigen fiets hangt of kunnen op hun eigen fiets. Dit is ook voor de ouders echt vakantie, er zijn veel plekjes waar ruimte en vrijheid is voor de kinderen om lekker te spelen. . Terwijl zij op het grasveldje aan het voetballen zijn, kunt u zelf wijntjes proeven, wat wil je nog meer… De gidsen entertainen de kids, maar vertellen ook over de wijnen en wijngoederen

Of je neemt de fiets in een natuurgebied en gaat op pad met een lokale gids, die je meer vertelt over zijn cultuur en leven, maar ook zebra’s en giraffen laat zien. ‘s Avonds is iedereen lekker moe en kan na een heerlijk diner lekker gaan slapen!

West- en Oostkaap

De West- en Oostkaap in Zuid-Afrika lenen zich uitstekend voor een vakantie met kinderen, maar ook opa en oma en de ouders zullen zich hier prima vermaken.

U vindt hier pinguïns, struisvogels, walvissen (seizoen), olifanten en een apenpark, maar ook veel strand! U kunt gaan fietsen en wandelen en er zijn genoeg restaurants en accommodaties die op gezinnen zijn voorzien. Ook de Big 5 is mogelijk in één van de malariavrije safariparken.

Zijn de kinderen wat ouder, kunnen ze een boomtoppenparcours doen, kayakken of snorkelen en nog veel meer.

Kortom, genoeg te doen voor iedereen en misschien nog wel het mooiste: gegarandeerd malariavrij!

Dieren kijken

Kinderen hebben vaak een fascinatie voor dieren zoals giraffen (lange nek), apen, katten en de schattige stokstaartjes. Zien ze hun eerste giraf in het wild roepen ze keihard “GIRAF!” U kunt zich voorstellen dat niet iedereen in een open auto blij is dat die giraf dan meteen verdwenen is…

Daarom en voor hun veiligheid, mogen kinderen vaak niet bij game lodges logeren en niet op reguliere game drives mee. Er zijn echter genoeg kindvriendelijke lodges, vaak netjes omheind, zodat u de kinderen niet elke minuut in de gaten hoeft te houden omdat Simba ergens rondsluipt. Deze lodges hebben safari’s en zelfs bushwalks speciaal voor kinderen. Indien gewenst in een malariavrij wildpark.

Ranger cursus

Zijn jouw kinderen Freek Vonks in de dop? Dan is een accommodatie met speciale programma’s voor kinderen ideaal. Zelfs een mini ranger cursus behoort tot de mogelijkheden.

De kids leren meer over de dieren en planten, welke ze wel en welke ze niet kunnen eten of waarvoor je een plant verder nog kunt gebruiken. En natuurlijk leren ze spoorzoeken en nog veel meer. Spannend!

Schooltje bezoeken

K.K. NCWANA P.P. School is een school voor meer dan 1000 kinderen van 4 tot 8 jaar in een township in Port Elizabeth. Mede door Afrikaya Trust en de donaties en zelfs inzamelingsacties van onze klanten, is hier een groententuin ingezaaid die kan worden bewaterd uit de grote regentonnen (5000 liter per stuk). Daarnaast krijgen de kinderen elke dag een gezonde maaltijd, voor sommigen een reden om naar school te komen. Ook zijn de keuken en de buitenmuren opgelapt. Door ons initiatief werden ook andere toeristen geïnspireerd en o.a. een speeltuin ingericht voor in de pauze. Een gulle gever uit Limburg sponsorde een groot net voetballen etc…

Ook dit is Zuid-Afrika en voor sommige kinderen goed om te zien, om zich te realiseren hoe goed zij het hebben in Europa.

township schooltje