Betrouwbaar

SGR aangesloten

Eerlijk reizen

Fair Trade Tourism

+31 (0)6 15 63 88 64

Kantoor Nederland

Inspiratie voor een actieve reis naar Afrika

Houdt u er niet van om de hele vakantie alleen maar in de auto te zitten?
Doe een bush walk, ga wandelen, hiken of fietsen, paardrijden of speel een rondje golf!
Geef ons bij uw reisaanvraag aan waar uw interesses liggen en wij nemen het op in uw reisschema!

Wandelen & Hiken in Afrika

Velen dromen van een bush walk (wandelsafari) in Afrika. Wandel tussen zebra’s en giraffen, al dan niet met San Bushmen. Of maak het spannend met een bush walk in Big 5 gebied. Deze wandelingen van meestal een paar uur kunt u onder begeleiding van ervaren rangers maken van Zuid-Afrika tot Tanzania en Zambia.

Afrika kent ook verschillende wereldberoemde hiking trails, zoals in de Fish River Canyon of de Namib Desert. De Otter Trail loopt langs de kust in Zuid-Afrika. Of waag u aan een van de beroemde beklimmingen van bergen zoals de Kilimanjaro of Mount Meru in Tanzania.  Elke hike of route heeft zijn eigen charme.

Wilt u alleen op pad, kunt u natuurlijk ook kiezen voor dagtochten in Lesotho, Swaziland, de Drakensbergen of rond Kaapstad.
Daarnaast weten wij verschillende excursies waarbij je met een gids bv een culinaire route loopt, erg leuk, lekker en leerzaam!

Er zijn heel veel mogelijkheden voor een actieve reis naar Afrika, vraag ons naar de opties die het beste bij u passen!

hiken_en_wandelen

Duiken & Snorkelen in de Indische Oceaan

Mozambique is een veelzijdig duik- en snorkelparadijs, met als hoogtepunten de walvishaai en reuzenroggen bij poetsstations. Daarnaast vindt u er rifhaaien, verschillende roggensoorten, luipaardhaaien, schildpadden, scholen grote vis, dolfijnen en bultrugwalvissen. Duiken in in Mozambique kan door het gelijkmatige klimaat het hele jaar door.

Maar ook Zuid-Afrika heeft langs de kust van Kwazulu-Natal (19-24 graden) uitmuntende duikmogelijkheden. Manta’s, raggies (zandtijgerhaai) van juni-november, schildpadden, dolfijnen en walvissen komen hier voor. Tussen mei en oktober vindt een spektakelstuk plaats voor de kust: de sardine run. Van november tot mei ziet u vooral stierhaai, walvishaai, hamerhaai en de tijgerhaai. In Zuid-Afrika kunt u ook shark cage diven met de Great White, een must voor de onderwater daredevil.  Kies wel de juiste ecovriendelijke operator! Walvissen zijn er van juni tot november.

Het kristalheldere water van Lake Malawi herbergt meer dan 600 tropische gekleurde vissoorten waarvan een aantal enkel hier voorkomt.

Zanzibar en de eilanden Pemba, Fanjove en Mafia hebben kleurrijk koraal met zeepaardjes en schorpioenvissen,, zeeschildpadden, roggen, witpunt rifhaaien, barracuda, marlijn en veel tropische vissen. In het seizoen vindt u ook hier de walvishaai. September-maart is de beste tijd met kalm water en goed zicht.

De Seychellen bieden naast de prachtige riffen en zijn kleurrijke vissen, ook bijzondere dieren zoals schildpadden en inktvissen. Natuurlijk vind u er ook roggen, witpunt rifhaaien, verpleegsterhaaien en groupers. Bijzonder zijn de grotten, overhangen en gangetjes waar je in kunt duiken. Soms sterke stroming. Duiken tot 20 meter diep. Beste duiktijd is maart-mei en september-november.

Alle duikbestemmingen bieden ook de mogelijkheid om je PADI (open water) duikbrevet te halen.

 

duiken mozambique

Mountainbiken & Fietsen (ook elektrisch)

Op zoek naar een actieve reis vol avontuur? Ziet u een kuitenbijtertje in de Afrikaanse wildernis wel zitten? Dan is een safari op de fiets precies wat u zoekt. Fietsend op een smal grindpad, de zon heerlijk warm in uw nek, een betoverend eindeloze horizon en plots ziet u een kudde zebra in het hoge gras in de verte. Hoe u het ook bekijkt: het geeft een ongelofelijke kick om u te begeven in de wildernis zonder de veiligheid van een auto. Maar ook het landschap zal u de nodige adrenaline bezorgen, het kan er soms ruig aan toe gaan!

Fietsen kan natuurlijk ook door de wijnlanden van Stellenbosch, maar ook hier af en toe een flinke klim. Zeker niet te veel wijntjes drinken onderweg…

Tegenwoordig zijn er op verschillende plekken ook dikke banden fietsen (mountainbikes) te huur, al dan niet elektrisch. Of huur elektrische fietsen om een tocht te maken in de prachtige omgeving van Kaapstad.

Golf

Er was een tijd dat golfliefhebbers voor een golfreis uitweken naar landen als Portugal, Spanje en Frankrijk. Die tijd is voorbij: Zuid-Afrika als bestemming voor een golfvakantie is enorm populair geworden. En terecht: enkele van ‘s werelds mooiste golfbanen liggen in Zuid-Afrika. En dat niet alleen; Zuid-Afrika kent ook nog eens een golfseizoen dat maar liefst acht (!) maanden duurt, van oktober tot en met april zijn de omstandigheden perfect. Een mooie gelegenheid om je voor te bereiden op het Nederlandse golfseizoen, of om het seizoen flink te verlengen.

En dat op banen die qua ligging, lay out en service vele malen beter zijn dan banen zoals we die in Nederland of de rest van Europa kennen. Denk aan golfbanen als Arabella (prachtig gelegen aan de oceaan), de De Zalze golfbaan met uitzicht op de prachtige Kaapse Wijnlanden of de 18 holes van Leopards Creek in Mpumalanga, grenzend aan het Kruger Park.

Maar ook in andere landen kunt u uw safari combineren met golf. In Tanzania kunt u bijvoorbeeld spelen aan de voet van de Kilimanjaro! In Botswana lopen de olifanten over de golf course…

Combineer dit met de hoogstaande wine & dine en mooie 4 of 5* accommodaties en je hebt een top verblijf!

Watersporten

U houdt van water en actief zijn?

Dan kunt u uw hart ophalen met kayakken tussen walvissen, kanoën met dolfijnen en pinguïns, zeilen, river raften, river tubing, surfen, windsurfen, kite surfen, snorkelen met pinguïns of met zeehonden, white shark cage diving (Fair Trade),… Alles voor een actieve reis vol avontuur!

You name it, they’ve got it!

Paardrijden: Safari of strand

Als we spreken over een actieve reis vol avontuur is dit natuurlijk des te meer het geval wanneer u de Afrikaanse wildernis verkent te paard. Het stelt u in staat om zoveel dichterbij te komen, want wilde dieren zullen minder snel vluchten als u (die als roofdier wordt gezien) op een paardenrug zit. Stel u de adrenaline rush eens voor wanneer u galoppeert langs een sprintende en springende  kudde impala’s. Of de verbazing wanneer u onder de boom staat waar een giraf van aan het smullen is. Kortom, een niet te missen ervaring voor de paarden- en dierenliefhebber.
Er zijn rustige paardentochten van een uur voor een 1ste kennismaking met paardrijden (ook voor kinderen). Op verschillende plekken zijn (ook meerdaagse) ritten over het strand mogelijk.  Maar de ultieme Horseback is natuurlijk de zogenaamde Big 5 Horseback Safari van een week of zelfs meer voor de zeer geoefende ruiter.

Big 5 Bushwalk

Ook op uw eigen twee benen kan u de Afrikaanse savanne verkennen. Begeleid door ervaren (en in Big 5 gebied gewapende) gidsen, trekt u er op uit om de natuur vanuit een ander perspectief te zien, om elk klein detail in u op te nemen.

Bushwalks kunnen gaan van een uurtje wandelen vanuit de lodge, tot een stevige wandeling of hike van een paar uur of zelfs een paar dagen. Er zijn zelfs in Bushwalks gespecialiseerde lodges voor de echte avonturenzoeker. Bushwalks vanuit een lodge kan eventueel in combinatie met een andere activiteit zoals wild bezichtigen vanuit een zogenaamde “hide” of game drives in open 4×4’s, een picknick in de savanne of een cursus voetsporen volgen. U kan ook specifiek op zoek naar vogels, insecten of bloemensoorten. Welke formule u ook kiest, een bushwalk brengt altijd ongeëvenaarde spanning en een zekere intimiteit met zich mee.

bush walk