Inspiratie voor een actieve reis naar Afrika

Houdt u er niet van om de hele vakantie alleen maar in de auto te zitten?
Geef ons bij uw reisaanvraag aan waar uw interesses liggen en wij passen het in, in uw reisschema!

Wandelen & Hiken

Zuidelijk Afrika kent verschillende wereldberoemde hiking trails, zoals de Fish River Canyon, de Otter Trail of de Bush Trails in Kruger Park. Elke route heeft zijn eigen charmes. Soms wordt uw bagage achterna gebracht, maar soms moet u die ook zelf dragen.

Wilt u geen dagenlange tochten ondernemen waarbij de onderkomens soms wat al te eenvoudig zijn, kunt u natuurlijk ook kiezen voor luxere tochten of dagtochten in de Drakensbergen, rond Kaapstad of bushwalks vanuit de lodge. Daarnaast weten wij verschillende excursies waarbij je met een gids bv een culinaire route loopt, erg leuk, lekker en leerzaam!

Er zijn veel mogelijkheden, vraag ons naar de beste opties voor uw reis!

Duiken & Snorkelen

Mozambique is een waar duik- en snorkelparadijs, met als hoogtepunt de walvishaai en reuzenrog. Duiken in in Mozambique kan door het gelijkmatige klimaat het hele jaar door.

Maar ook Zuid-Afrika heeft langs de kust van Kwazulu-Natal uitmuntende duikmogelijkheden. Manta’s, walvishaaien, schildpadden, dolfijnen en walvissen komen hier voor. Tussen mei en oktober vindt een spektakelstuk plaats voor de kust: de sardine run.

Een specialiteit in Zuid-Afrika is shark cage diving, een must voor de onderwater daredevil, zeker als het om de Great White gaat!

duiken mozambique

Mountainbiken & Fietsen

Op zoek naar avontuur? Ziet u een kuitenbijtertje in de Afrikaanse wildernis wel zitten? Dan is een safari op de fiets precies wat u zoekt. Fietsend op een smal grindpad, de zon heerlijk warm in uw nek, een betoverend eindeloze horizon en plots ziet u een kudde zebra in het hoge gras in de verte. Hoe u het ook bekijkt: het geeft een ongelofelijke kick om u te begeven in de wildernis zonder de veiligheid van een auto. Maar ook het landschap gaat u de nodige adrenaline bezorgen, het kan er soms ruig aan toe gaan!

Fietsen kan natuurlijk ook door de wijnlanden van Stellenbosch, maar ook hier af en toe een flinke klim. Zeker ook niet te veel wijntjes drinken onderweg, die kunnen in de benen zakken.

Golf

Er was een tijd dat golfliefhebbers voor een golfreis uitweken naar landen als Portugal, Spanje en Frankrijk. Die tijd is voorbij: Zuid-Afrika als bestemming voor een golfvakantie is enorm populair geworden. En terecht: enkele van ‘s werelds mooiste golfbanen liggen in Zuid-Afrika. En dat niet alleen; Zuid-Afrika kent ook nog eens een golfseizoen dat maar liefst acht (!) maanden duurt – van oktober tot en met april zijn de omstandigheden perfect. Een mooie gelegenheid om je voor te bereiden op het Nederlandse golfseizoen, of om het seizoen flink te verlengen.

En dat op banen die qua ligging, layout en service vele malen beter zijn dan banen zoals we die in Nederland of de rest van Europa kennen. Denk aan golfbanen als Arabella (prachtig gelegen aan de oceaan), de De Zalze golfbaan met uitzicht op de prachtige Kaapse Wijnlanden of de 18 holes van Leopards Creek in Mpumalanga, liggend aan het Kruger Park.

Combineer dit met de hoogstaande wine & dine en mooie 4 of 5* accommodaties en je hebt een top verblijf!

Watersporten

U houdt van water en actief zijn?

Dan kunt u uw hart ophalen met kayakken tussen walvissen, kanoën met dolfijnen en pinguïns, zeilen, river raften, river tubing, surfen, windsurfen, kite surfen, snorkelen met pinguïns of met zeehonden, white shark cage diving (Fair Trade),…

You name it, they’ve got it!

Paardrijden: Safari of strand

Als we spreken over avontuur is dit natuurlijk des te meer het geval wanneer u de Afrikaanse wildernis verkent te paard. Het stelt u in staat om zoveel dichterbij te komen, want wilde dieren zullen minder snel vluchten als u (die als roofdier wordt gezien) op een paardenrug zit. Stel u de adrenaline rush eens voor wanneer u galoppeert langs een sprintende en springende  kudde impala’s. Of de verbazing wanneer u onder de boom staat waar een giraf van aan het smullen is. Kortom, een niet te missen ervaring voor de paarden- en dierenliefhebber.
Er zijn rustige paardentochten van een uur voor een 1ste kennismaking met paardrijden (ook voor kinderen). Op verschillende plekken zijn (ook meerdaagse) ritten over het strand mogelijk.  Maar de ultieme Horseback is natuurlijk de zogenaamde Big 5 Horseback Safari van een week of zelfs meer voor de zeer geoefende ruiter.

Bushwalks

Ook op uw eigen twee benen kan u de Afrikaanse savanne verkennen. Begeleid door ervaren (en in Big 5 gebied gewapende) gidsen, trekt u er op uit om de natuur vanuit een ander perspectief te zien, om elk klein detail in u op te nemen.

Bushwalks kunnen gaan van een uurtje wandelen vanuit de lodge, tot een stevige wandeling of hike van een paar uur of zelfs een paar dagen. Er zijn zelfs in Bushwalks gespecialiseerde lodges voor de echte avonturenzoeker. Bushwalks vanuit een lodge kan eventueel in combinatie met een andere activiteit zoals wild bezichtigen vanuit een zogenaamde “hide” of game drives in open 4×4’s, een picknick in de savanne of een cursus voetsporen volgen. U kan ook specifiek op zoek naar vogels, insecten of bloemensoorten. Welke formule u ook kiest, een bushwalk brengt altijd ongeëvenaarde spanning en een zekere intimiteit met zich mee.

bush walk